بهای طلا که در هفتههای گذشته با بحران اوکراین و آمار اقتصادی گره خورده بود، چند روزی است که در کنار این دو عامل بیش از پیش تحت تاثیر اسکناسهای سبز دلار نیز قرار گرفته تا به مرز روانی ۱۳۰۰ دلار برای هر اونس بازگردد.
به گزارش حدیدنیوز،سهشنبه بهای طلا با وجود نوسانهای طول روز شاهد ثباتی نسبی بود تا روی حدود ۱۲۹۵ دلار برای هر اونس بماند.طلا سهشنبه در بازار نیویورک روی قیمت ۱۲۹۴ دلار برای هر اونس بسته شد.در طول روز آمار خردهفروشی ایالاتمتحده منتشر شد که رشد اندکی را نشان میداد و انتظارات بازار را برآورده نکرد. آمار خردهفروشی ایالاتمتحده در ماه آوریل تنها یک دهم درصد رشد داشته که از انتظار رشد ۴ دهم درصدی کمتر بود. سهشنبه طلا ابتدا به این خبر واکنش منفی نشان داد، اما بعد به رشد اندک خردهفروشی رضایت داد و دچار افزایش شد. با این حال تقویت دلار در مقطعی از بازار روز سهشنبه دوباره افت قیمت طلا را باعث شد؛ چراکه شاخص دلار سهشنبه به بیشترین میزان در پنج هفته رسید. سهشنبه گزارش سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی(OECD) نیز دربارخ نرخ رشد اقتصادی چین منتشر شد که نشان میداد رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماههای آینده نیز کندتر خواهد شد. این گزارش میافزاید که رشد دیگر کشورها باثبات خواهد بود. ضمنا رشد سال به سال برونداد صنعتی چین در ماه آوریل هم ۷/۸ درصد اعلام شده که پایینتر از انتظارات بوده است. رشد زیاد چین در سالهای گذشته این نگرانی را به وجود آورده که در صورت به مشکل برخوردن این اقتصاد بزرگ وضعیت اقتصاد جهان نیز دچار مخاطره خواهد شد. قوی بودن اقتصاد چین از آنجا که احتمال افزایش تقاضای فیزیکی طلا را افزایش میدهد برای فعالان بازار طلا مهم قلمداد میشود.
اما اخبار اوکراین همچنان تاثیرگذار است. موقعیت بحران بین روسیه و اوکراین هم اخیرا تغییر تازهای نکرده و این در ثبات نسبی بازار موثر بوده، اما مساله دیگر این است که بحران همچنان ادامه دارد و این مساله از سقوط قیمتها جلوگیری میکند. چهارشنبه طلا تا لحظه تنظیم این خبر با ۹ دلار افزیش به ۱۳۰۳ دلار برای هر اونس رسید که همان مرز روانی است که از زمان تشدید بحران ژئوپلیتیک در شرق اروپا توسط تحلیلگران بازار فلزات ارزشمند تعریف شده است. تنشها همچنان بالا است و از این رو معاملهگران و سرمایهگذاران در مورد روند آینده طلا دچار سردرگمی شدهاند. افتوخیزهای طلا در یک ماه گذشته واقعا زیاد بوده است، اما فعلا بیشتر بهنظر میرسد که تحلیلگران همچنان منتظر خبری هستند که ناگهان بازار را تکان بدهد و قیمتها را بالا ببرد.
با این حال و با تمام این افتوخیزها وضعیت طلا در سال جاری میلادی از سال ۲۰۱۳ بهتر بوده است.
یکی از کارشناسان یک گروه مشاوره فلزات میگوید افت طلا در سال ۲۰۱۳ به این معنا بود که شرکتهای معدن باید قیمتهای مورد استفاده در محاسبه ذخایر طلای خود را پایین میآوردند، اما حالا در سال ۲۰۱۴ و با وجود شناوری قیمتها، محتمل نیست که کاهش بیشتر ذخایر رخ دهد. کارشناسان بر این باورند که با خیز طلا بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ تولیدکنندگان طلا قیمت محاسبه ذخایر خود را بالا بردند تا استخراج «کانههای» کمارزشتر و هزینه برتر را مقرون به صرفه کنند. با این وجود، هنگام مقایسه ذخایر بعد از افت سال ۲۰۱۳، مشاوران به این نتیجه میرسند که قیمت محاسبه ذخایر هم افت محسوسی داشته است.
گزارشی از موسسه فلز و معدن «اس ان ال» میگوید که بررسی سابقه ۹ ساله ذخایر پنج تولیدکننده عمده طلا-شرکتهای باریک گولد، نیومونت ماینینگ، گولدکورپ، آنگلوگولد آشانتی و کینروس گولد- نشان میدهد که قیمت ذخایر آنها از سال ۲۰۱۲، معادل ۱۴ درصد افت داشته و کل ذخایر آنها به طور میانگین ۱۱درصد کاهش داشته است. این گزارش همچنین نشان میدهد که ذخایر وزنی آنها با ۸ درصد افزایش روبهرو بوده است.
طلا از پایان سال ۲۰۱۳ قیمتهای شناوری داشته که بین ۱۳۸۵ در ماه مارس و ۱۲۰۰ در آغاز ژانویه نوسان داشته است. قیمتها فعلا روی مرز ۱۳۰۰ دلاری ثابت ماندهاند. با این حال، طلا در ۳۰ روز گذشته با کاهش نزدیک ۲۳ دلاری، ۷۳/۱ درصد از ارزشش را از دست داده است. هنوز دو روز کاری از این هفته کاری میلادی باقی مانده است. روند بازار در روزهای پنجشنبه و جمعه نشان میدهد که ثبات روی مرز ۱۳۰۰ دلاری تا چه حد قوی است. بازار همچنان به آمار اقتصادی چشم خواهد داشت، اما اوکراین بازیگر اصلی خواهد ماند.