تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۳۳
بررسی علل موفقیت‌های حزب‌الله

رازهای ده‌گانه سید حسن نصرالله

رزمندگان حزب‌الله لبنان به فرماندهی سیدحسن نصرالله، از ۱۰ راز بزرگ برای حفظ ابتکار عمل در تحولات منطقه‌ای و موفقیت‌های پیاپی خود سود می‌برند.
رازهای ده‌گانه سید حسن نصرالله
به گزارش حدیدنیوز، رزمندگان حزب‌الله لبنان به فرماندهی حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله، به‌رغم وجود کمی عِده و عُده نسبت به دشمنان خود، از ۱۰ راز بزرگ برای حفظ ابتکار عمل در تحولات منطقه‌ای و موفقیت‌های پیاپی خود سود می‌برند.



مصاحبه سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان با شبکه المیادین و سخنان وی دو روز پیش از سالروز پیروزی مقاومت در نبرد جولای ۲۰۰۶ از بسیاری از ایدئولوژی‌های حزب‌الله و همخوانی و هماهنگی این ایدئولوژی‌ها با سیاست‌های این جنبش پرده برمی‌دارد.



این هماهنگی و همخوانی، شرط اساسی تمامی جنبش‌‌های مقاومت به مانند حزب‌الله در منطقه و جهان است. این مصاحبه و سخنرانی حاکی از مهمترین مسائل مورد توجه حزب‌الله و نشان دهنده ۱۰ عامل اصلی موفقیت حزب‌الله لبنان و شخص سید حسن نصرالله در راهبرد تحولات منطقه‌ای است که  به آنها اشاره می‌کنیم:



نخست: با اینکه طرح‌های بسیاری برای ویران کردن تمامی کشورهای عربی و از جمله لبنان (با دامن‌زدن به درگیری‌های مذهبی و قومی) در جریان است، لیکن حزب‌الله به مانند گذشته به مبارزه خود با رژیم صهیونیستی ادامه داده و خواهد داد. انفجارهای ضاحیه در زمره همین طرح‌ها بود، از همین رو سید حسن نصرالله به لبنانی‌ها و اعراب، درباره دنباله‌روی از این طرح‌ها هشدار داد. بسیاری از قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله آمریکا، رژیم صهیونیستی، گروه‌های تکفیری و سلفی، این طرح‌ها را دنبال می‌کنند.



توطئه به آشوب‌کشیدن لبنان، سوریه و برخی از کشورهای عربی در جریان است و از همین رو پیش بینی انجام فعالیت‌های خرابکارانه و بمب‌گذاری در ضاحیه بیروت چندان بعید به نظر نمی‌رسید. سید حسن نصرالله دارای ویژگی‌های است که از آن جمله می‌توان به درک وی از ابعاد این طرح‌ها اشاره کرد. اگر چه حزب‌الله به عنوان یکی از محورهای مقاومت در لبنان و منطقه مورد هدف واقع شده، لیکن این حزب از رویکرد اصلی خود که مبارزه با رژیم صهیونیستی است، دست برنداشته است. درست است که حزب‌الله با تروریست‌های سوریه و گروه‌های تکفیری و سلفی و حامیان آنها وارد پیکار شده، لیکن این امر هرگز بر وضوح استراتژی مبارزاتی آن تأثیرگذار نبوده است.



دوم: اهتمام همیشگی حزب‌الله به تقویت بنیه تشکیلاتی



هرگز شنیده نشده است که حزب‌الله از وجود اختلافات عمیق و نگران کننده در بنیه تشکیلاتی و ساختار فکری و سیاسی خود سخن گفته باشد. این یک ویژگی مهمی است که هر حزب و جنبشی که دارای رویکرد مقاومت است از آن بهره‌مند است. این امر، به خوبی نشان دهنده سالم بودن فرایند دموکراتیک درونی حزب‌الله و عدم تحمیل نقطه نظرات مغایر با اصول و رویکردهای استراتژیک این حزب و نیز پیگیری مستقیم مسائل مهم و حیاتی کادر، اعضا و مبارزان توسط رهبران آن است.



سوم: رعایت دقیق نظم و سلسله مراتب



از جمله ویژگی‌های شاخص حزب‌الله، منظم بودن و سازوکار تعاملی آن و اجرای فرامین فرماندهی است. به این معنا که بین فرماندهان، کادرها، اعضا و رزمندگان این حزب، هیچ تمایزی وجود ندارد. شاهد این امر شهادت هادی فرزند بزرگ سید حسن در هنگام مبارزه با صهیونیست‌هاست. دیگر رزمندگان حزب نیز اینچنین هستند. افزون بر آنچه گفته شد حزب‌الله می‌داند چطور با توده‌های مردم که خود از آن برخاسته است، تعامل کند. این حزب از آن رو که از انانیت و خودبزرگ‌بینی مبراست، توانسته ضمن دستیابی به پایگاه عظیم مردمی، به حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی اعضا و حامیان مردمی خود کمک کند.



در همین راستاست که مشاهده می‌شود حزب‌الله خسارت‌های ناشی از تجاوز ژولای ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی به لبنان اعم از ویرانی خانه‌ها و ... را متقبل شده و سازوکارهای چگونگی تعامل رهبران خود با اعضا و توده‌های مردم و نیز فرایند تصمیم‌گیری‌هایش را ترسیم نماید.



چهارم: پرهیز حزب‌الله از خودبینی و خودنمایی



رزمندگان حزب‌الله هنگامی که در بخش‌های مختلف جنوب  به پیکار می‌پردازند، با لباس رزم و سلاح دیده نمی‌شوند. زمانی نیز که این حزب در فاصله سال‌های ۲۰۰۰  تا ۲۰۰۶ به دو پیروزی بزرگ دست یافت، پایگاه‌های آن شناسایی نشد. درست است که حزب‌الله بدون سلاح در مناسبت‌های مختلف حضور می‌یابد، اما همواره از خودبینی و خودنمایی مبرا بوده است.



پنجم: رعایت دقیق اصول فعالیت اطلاعاتی و حفظ اسرار



شاهد این ادعا گفته ‌سید حسن نصرالله مبنی بر برخورداری حزب‌الله از موشک‌های کورنیت ضد تانک و زره و موشک‌های زمین به دریاست که با آن ناوچه رژیم صهیونیستی را منهدم کرد. نه رژیم صهیونیستی و نه هم پیمانان آن یعنی سیا و سرویس‌های جاسوسی غرب نتواستند قبل از جنگ۳۳ روزه، به این اسرار دست یابند. از همین رو اسرائیلی‌ها به هنگام اطلاع از برخورداری حزب‌الله از این سلاح‌ها غافلگیر شدند. سلاح‌هایی که تلفات انسانی و مادی بسیاری بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد و باعث شد تا این رژیم اعلام آتش‌بس نماید.



حزب‌الله توانست تا مدت زمان زیادی دو سرباز ربوده شده اسرائیلی را در نزد خود نگه دارد به گونه‌ای که موساد نتوانست به محل اختفای این دو سرباز و آینکه آیا آندو زنده و یا مرده‌اند، پی ببرد. این توانایی حزب‌الله در موارد مختلف دارای نقشی مهم در پیروزی‌های آن در میادین نبرد بود.



ششم: انسجام بین تهدیدهای حزب‌الله و عملی‌کردن آنها



اگر حزب‌الله به دشمن صهیونیستی در مورد چیزی هشدار دهد، به گفته خود عمل می‌کند. سید حسن نصرالله گفته است که حزب‌الله دارای موشک‌هایی است که می‌تواند تل‌آویو را هدف قرار دهد. سید حسن نصرالله در مصاحبه مذکور بیان داشت که حزب‌الله قادر است کریات‌شمونه در شمال فلسطین اشغالی و نیز بندر ایلات در جنوب را هدف قرار دهد، این بدان معناست که تمامی نقاط سرزمین‌های اشغالی در تیررس موشک‌های حزب‌الله قرار دارد.



هفتم: راستی در گفتار



هیچ وقت مشاهده نشده است که حزب‌الله از زبان رهبر  و فرماندهان و اعضای خود بیانیه‌ و یا مطلبی کذب و غیر واقعی صادر کند. از همین رو اعتمادی عمیق بین حزب‌الله و مخاطبان گفتمان سیاسی آن برقرار است و حتی اسرائیلی‌ها نیز بیش از گفته‌های مسؤولان خود به درستی گفته‌های سید حسن نصرالله باور دارند. شاهد این مطلب گزارش‌های خود اسرائیلی‌هاست.



هشتم: توانایی بالای نظامی و اطلاعاتی حزب‌الله



حزب‌الله توانست سربازان گردان گولانی رژیم صهیونیستی (که اسرائیل به توان آن در تحقق اهدافش به خود می‌بالید) که در قالب دو گروه پیشگام و پشتیبان به جنوب لبنان نفوذ کنند را در تله کمین گرفتار سازد. حزب‌الله همچنین توانست با همکاری ارتش، یک شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان را شناسایی کند.



نهم: بهره‌مندی از فناوری بالا و دشمن‌شناسی دقیق



استفاده از فناوری پیشرفته در فعالیت‌ها و نیز اجرای پژوهش‌های دقیق برای اطلاع از آنچه در رژیم صهیونیستی در جریان است، بر اساس اصل " دشمنت را بشناس" استوار است، این اصل از شروط پیروزی حزب‌الله در مبارزات خود علیه دشمن به شمار می‌رود.



دهم: پرهیز رهبری حزب‌الله از معامله در مورد آرمان‌ها



باید گفت رهبری حزب‌الله و در رأس آن سید حسن نصرالله نقطه ثقل و عنصر مهم این جنبش به شمار می رود.  در پایان باید گفت مهم‌ترین ویژگی‌های حزب‌الله این است که رهبران و دبیرکل حزب‌الله مبارزات خود را به طور دقیق و کامل در خدمت شعارهای سیاسی خود قرار داده‌اند و شکی نیست که حزبی با این فرماندهی و رهبری حتماً پیروز خواهد شد. http://hadidnews.com/vdccm0qi.2bq0e8laa2.html
منبع : مشرق
نام شما
آدرس ايميل شما