تاریخ انتشار :جمعه ۱۵ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۹
تندروها در آمریکا همزمان با ناآرامی ها در ایران و دخالت در امور داخلی تهران، تبادل پیامها میان دولت جو بایدن و دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در تقلای تغییر مسیر مذاکره و دیپلماسی و افزایش فشارها هستند.
تقلای تندروها | تلاش برای تغییر مسیر مذاکره با ایران و افزایش فشارها
به گزارش خبر24، تارنمای خبری هیل، رسانه نزدیک به کنگره آمریکا مدعی شد زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی با کنارگذاشتن میز مذاکره، مرگ برجام را رسما اعلام کرده و با فعال کردن مکانیسم ماشه، فشار حداکثری را بر ایران کلید بزنند.

این در حالی است که سیاستمداران آمریکایی و جهان بارها به شکست کارزار فشار حداکثری علیه ایران که در دوره دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا اجرا شد، اذعان کرده اند.

این رسانه آمریکایی در تداوم ادعاها و بدون اشاره به ضعف دولت بایدن برای تصمیم گیری نهایی سیاسی و نیز زیاده خواهی های واشنگتن مدعی شده است پس از ۱۸ ماه تلاش برای احیای برجام از طریق دیپلماسی، ظاهرا جمهوری اسلامی علاقه ای به بازگشت به توافق هسته ای ندارد و با طرح درخواست هایی، به طور دوره ای مذاکرات را متوقف کرد تا فضایی را برای گسترش برنامه هسته ای خود فراهم کند.

این رسانه آمریکایی همچنین اذعان کرده است از سوی دیگر دستیابی به توافق جدید، واقعیتی را برای غرب عیان خواهد کرد و با توافق حجم قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران رفع خواهد شد .

این رسانه نزدیک به جمهوریخواهان و تندروها گفت که نخستین گام برای کنارگذاشتن برجام و شروع فشار علیه ایران، فعال سازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم های پیشین شورای امنیت است چرا که این اقدام در کنار فشارهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی، فروپاشی را تسریع می کند.

این رسانه آمریکایی با تکرار ادعاها درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران همچنین مدعی شد، چنانچه ایران تصمیم به تولید سلاح هسته ای بگیرد، می تواند در طول یک ماه، اورانیوم لازم برای تولید سه بمب اتمی آماده کند.

این رسانه آمریکایی از قدرت های جهانی خواسته است که مرگ برجام را اعلام کنند و در سریع ترین زمان ممکن، اقدامات مقابله با ایران و تضعیف توانایی های هسته اش را کلید بزنند.

این رسانه نزدیک به جمهوریخواهان آمریکا با اشاره به مخالفت احتمالی چین و روسیه با احیای تحریم های سازمان ملل علیه ایران، از کشورهای غربی خواسته است که هم اکنون کارزار فشار پیش از برجام را علیه ایران با استفاده از تمامی ابزارها آغاز و چنانچه نهادها، شرکت ها، افراد و بانک های دولتی روسیه و چین قطعنامه های شورای امنیت را نقض یا به برنامه های هسته‌ای، موشکی و نظامی ایران کمک کنند، تحریم کنند.

این رسانه آمریکایی مدعی شده است که اگرچه قدرت های جهانی چندان علاقه ای به اعلام پایان مذاکرات ندارند، اما پذیرش شکست می تواند خود فرصتی برای تغییر سیاست ایران و حمایت از مردم را فراهم کند.

این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در گفت وگو با رادیو سراسری آمریکا ( ان پی آر) با بیان اینکه «ایران جایی نیست که کسی بتواند کودتا یا انقلاب رنگین کند»، خطاب به دولتمردان آمریکایی گفت: هیچ خبر مهمی در ایران نیست و تغییر رژیمی صورت نخواهد گرفت.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست‌های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ۲۲ شهریور ماه (۱۳ سپتامبر) به وقت محلی (آمریکا) با بیان اینکه به تلاش‌های دیپلماتیک ادامه می‌دهیم، اظهار داشت، نظرخود را در مورد آخرین پاسخ ایران داده‌ایم.

منبع: ایرنا
http://hadidnews.com/vdcfxjdm.w6de0agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما