ادامه حملات ارتش و انصارالله یمن به اهداف اسرائیلی و آمریکایی و ناکامی نظامی واشنگتن، سناریوی جدیدی را پیش روی کاخ سفید قرار داده است: «توقف درگیریها پیش از ورود ترامپ به منطقه».
به گزارش حدیدنیوز، با گذشت بیش از شش هفته از حملات سنگین آمریکا به مناطق تحت کنترل دولت صنعاء در یمن، ارتش و انصارالله یمن همچنان بر ادامه عملیات دریایی و حملات علیه اهداف اسرائیلی تأکید دارند؛ تا زمانی که جنگ علیه غزه پایان یابد.
حملات سنگین آمریکا به یمن و همزمان ادامه عملیاتهای موشکی و پهپادی یمنیها، موضوع میزگرد شب گذشته الجزیره بود.
دکتر «لقاء مکی»، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات الجزیره، به این شبکه گفت که آمریکا در عملیات خود علیه انصارالله شکست خورده است. به گفته او، «ناتوانی در ورود به مرحله دوم عملیات و طرح سناریوی توقف کارزار نظامی، نشانه آشکار این ناکامی است».
مکی افزود: «دونالد ترامپ، در این بحران به بنبست رسیده و مشخص شده اهداف تعیینشده او برای مقابله با انصارالله واقعبینانه نبودهاند».
او تأکید کرد که آمریکا، با وجود توان بالای نظامی، در برابر یک گروه مقاومتی شکست خورده است نه در برابر یک دولت رسمی.
از سوی دیگر، سرهنگ «الیاس حنا»، کارشناس نظامی و راهبردی، گفت اگرچه دو طرف درگیر آسیب دیدهاند، اما بیشترین ضربه به حیثیت آمریکا وارد شده است.
او یادآور شد که وسعت عملیات نظامی و تناقض آن با شعارهای قبلی ترامپ درباره خروج از جنگهای خارجی، اعتبار واشنگتن را بهشدت خدشهدار کرده است.
الجزیره نوشت که بر اساس گزارشها، تنها در سه هفته نخست این عملیات، هزینه حملات هوایی آمریکا به مواضع انصارالله حدود یک میلیارد دلار برآورد شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که ارزش مجموع هفت پهپاد سرنگونشده آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. این گزارش افزود که ادامه این خسارتها، ارزیابی میزان دقیق آسیب به انبارهای تسلیحاتی انصارالله را برای فرماندهان آمریکایی دشوار کرده است.
الیاس حنا همچنین تأکید کرد که آمریکا در مقابله با انصارالله، راهبرد کلان مشخصی ندارد. اهداف اعلامشده، مانند بازگرداندن بازدارندگی و بازگشایی مسیرهای دریایی، محقق نشدهاند.
او توضیح داد که ارتش آمریکا در تلاش است با هدف قراردادن مراکز ثقل ساختار نظامی انصارالله، توان عملیاتی آنها را تضعیف کند؛ روشی که پیشتر اسرائیل در مقابله با مقاومت فلسطین به کار برد اما ناکام ماند.
تلاش برای جلب رضایت انصارالله
به باور سرهنگ حنا، ناکامی آمریکا در تحقق اهدافش موجب شده فشار بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، افزایش یابد تا کمکهای انسانی بیشتری به غزه راه یابد. به عقیده وی این اقدام تلاشی است برای جلب رضایت انصارالله و توقف حملات آنها در دریای سرخ.
او افزود که سفر قریبالوقوع ترامپ به منطقه نیز کاهش تنشها را ضروری کرده است؛ چرا که ادامه حملات موشکی انصارالله، همزمان با حضور رئیسجمهور آمریکا در منطقه، ممکن نیست.
احتمال آتشبس در آینده نزدیک
لقاء مکی نیز پیشبینی کرده که احتمالاً پیش از سفر ترامپ، آتشبسی در غزه برقرار شود تا عملیات انصارالله نیز متوقف گردد؛ بهویژه آنکه این جنبش توقف عملیات خود را مشروط به پایان جنگ علیه غزه و حملات آمریکا به مواضعش کرده است.
در این میان، مقامهای آمریکایی پیشتر به شبکه سیانان گفته بودند که از آغاز عملیات در مارس تاکنون، بیش از ۷۰۰ هدف متعلق به انصارالله بمباران شده و حدود ۳۰۰ حمله هوایی انجام شده است. به گفته آنان، این حملات نیروهای انصارالله را مجبور به فعالیتهای زیرزمینی و تغییر تاکتیک کرده، اما با این حال، حملات سنگین هوایی موجب آشفتگی یمنیها نشده است./فارس