تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۵۶
رسانه ملی زمانی ملی خواهد بود که صدای همه ایران باشد؛ از لهجه‌های گوناگون تا کوچه‌های فراموش‌شده‌ استان‌ها. وقتی ۶۰ درصد مردم شهرشان را در تلویزیون نمی‌بینند، یعنی جغرافیای رسانه ناقص است.
صدا و سیمای ملی نه فقط برای پایتخت
به گزارش حدید نیوز؛ پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، در یک نشست خبری با ارائه آماری اعلام کرد: «۶۰ درصد از مردم، شهرهای خود را در صدا و سیما ندیده‌اند.» این آمار نشان می‌دهد که گستره جغرافیایی رسانه ملی محدود است.
البته سیاست‌هایی در راستای تغییر این وضعیت تدوین شده است. تولیداتی که از دل مردم استان‌های مختلف شکل می‌گیرند، بنا بر آمار، با استقبال مردم همان منطقه و حتی استان‌های همسایه روبه‌رو شده‌اند. به‌عنوان مثال، در زمان پخش سریال «پایتخت ۷»، بیشترین میزان جستجو اینترنتی مربوط به استان‌های مازندران و گلستان بود.
تلویزیونی برای سایر استان‌ها
تلاش‌هایی نیز برای نمایش تنوع فرهنگی ایران صورت گرفته است. اگر آخرین فصل سریال «نون خ» را به یاد داشته باشیم، در فصل آخر با سفر به چند استان کشور مواجه بودیم؛ تلاشی هرچند محدود اما معنادار برای ثبت روایتی از جغرافیای انسانی ایران در ذهن مخاطبان.
استقبال از این آثار صرفاً به دلیل جذابیت داستان یا جنبه طنز آن‌ها نیست، بلکه ریشه در حس تعلق، هویت محلی و بازتاب زندگی واقعی مردم دارد. مردم تنها به دنبال داستان نیستند، بلکه مشتاق‌اند فرهنگ، لهجه و شهر خود را در قاب رسانه ببینند.
سه محور اصلی سند تحول
تحقق عدالت رسانه‌ای، تقویت هویت بومی و شتاب‌بخشی به پیشرفت رسانه‌ای، سه محور اصلی سند تحول رسانه ملی هستند. در همین راستا، تلاش شده است تا تمرکز صرف از مرکز کشور برداشته شود و نگاه عادلانه‌تری به استان‌ها شکل بگیرد.
این مسئله تنها به حوزه سریال و سرگرمی محدود نمی‌شود. 
وقتی مردم با اشتیاق سریالی را دنبال می‌کنند که در آن کوچه‌پس‌کوچه‌های شهرشان، لهجه و رسوم‌شان و دغدغه‌های روزمره‌شان به تصویر کشیده می‌شود، یعنی آمادگی دارند اخبار و تحولات منطقه‌ای خود را نیز با همان علاقه دنبال کنند. این یعنی اتفاقات هر استان، نه‌فقط برای همان منطقه، بلکه برای کل کشور اهمیت دارد و باید در رسانه ملی بازتاب بیشتری بیابد.
اگر عدالت رسانه‌ای، تقویت هویت بومی و پیشرفت رسانه‌ای سه محور اساسی سند تحول هستند، پس اخبار، روایت‌ها و داستان‌های محلی نیز باید جایگاهی پررنگ‌تر در رسانه ملی پیدا کنند. همان‌طور که «نون خ» با سفر به استان‌های مختلف تلاش کرد ردپایی از جغرافیای انسانی کشور بر جای بگذارد، اخبار استانی نیز باید با همین نگاه روایت شوند؛ نه صرفاً به‌عنوان خبری از یک استان.
زیرساخت‌ها باید رفع شود برای استانی بودن
مهدی کریمی، تهیه‌کننده سریال «سوجان»، نیز در میزگرد خبرگزاری فارس با اشاره به همین موضوع بیان کرد: «تولید آثار در تهران به‌دلیل دسترسی بهتر به امکانات، ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر است؛ اما تولید در استان‌ها با وجود هزینه‌های بالاتر، مزایای فراوانی دارد. استفاده از ظرفیت‌های بومی و روایت داستان‌هایی در مناطق مختلف  مانند گیلان نیازمند درک شرایط و فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری مؤثر از استعدادهای محلی است.»
مردم را به خودشان نشان ندهیم، نمی‌بینند!
بیش از 70 یا نزدیک 80 درصد مردم می گویند ما برنامه‌ای را می‌پسندیم که منطقه خودمان را در آن ببینیم البته در کنار پررنگ بودن و ضریب بخشیدن به اخبار استان‌ها باید با محوریت سندتحول مشکلاتی که در تولید استان‌ها وجود دارد، رفع شود تا مخاطب استانی پای تلویزیون بنشیند. البته رئیس صدا و سیما هم خبر از افزایش کیفیت شبکه های استانی به اچ دی تا تابستان سال‌جاری خبر داد.
http://hadidnews.com/vdce778e.jh87zi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما