تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۰۰
مطابق داده های آماری در شبکه های خبری و فضای مجازی متعلق به رژیم غاصب صهیونیستی ، نشان می دهد کشورهای عربی نقشی مهم در تامین نیازهای مختلف صهیونیست ها ایفا کرده و کشتی های حامل این کمک ها در بنادر متعدد اسرائیل پهلو گرفته اند.
رد پای کانتینرهای عربی، از سکوهای حیفا تا ویرانه‌های غزه
به گزارش حدید نیوز؛ حسب داده های شبکه های خبری و مرکز آمار رژیم صهیونیستی، در حالی که مردم غزه در حسرت یک قرص نان روزگار می‌گذرانند، اسکله‌های بندر حیفا لبریز از کانتینرهایی است که از پایتخت‌های عربی رسیده‌اند. گزارشی تکان‌دهنده درباره آنچه به جای کمک به فلسطین، برای اسرائیل فرستاده شد.

با گذشت بیش از ۱۷ ماه از آغاز جنگ ویرانگر در غزه که تاکنون جان بیش از ۵۵ هزار نفر را گرفته، داده‌های رسمی منتشرشده توسط دستگاه مرکزی آمار اسرائیل نشان می‌دهد که کشورهای عربی موسوم به «کشورهای سازشگر» نه‌تنها روابط اقتصادی خود را با اسرائیل قطع نکرده‌اند، بلکه در طول این مدت، مجموع تجارت آن‌ها با اسرائیل به بیش از ۶.۱ میلیارد دلار رسیده است؛ رقمی که برخلاف ادعاهای حمایت از مردم فلسطین، بیانگر تداوم و حتی گسترش همکاری‌های اقتصادی با طرف اشغالگر است.

بر پایه داده‌های رسمی تازه منتشرشده توسط مرکز آمار اسرائیل، وب‌گاه«عربی بوست» در تحقیقی تازه برای نخستین بار جزئیاتی بی‌سابقه از هزاران نوع کالایی که کشورهای عربیِ دارای روابط رسمی با اسرائیل در دوران جنگ غزه به این رژیم صادر کرده و از آن وارد کرده‌اند را افشا کرد.

این کالاها نه تنها شامل اقلام خوراکی، بلکه تمامی محصولات در حوزه‌های مختلف تجاری را در بر می‌گیرد.

داده‌های مرکز آمار رسمی اسرائیل شامل اطلاعاتی از صادرات و واردات پنج کشور عربی شامل امارات، مصر، اردن، مغرب و بحرین با اسرائیل است. 

این آمار مربوط به بازه زمانی اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵ است؛ آخرین ماهی که اسرائیل داده‌های تجارت خارجی خود را منتشر کرده است.

هزاران نوع کالای عربی در بازار اسرائیل

داده‌های اسرائیلی نشان می‌دهد که از اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵، پنج کشور عربی یادشده حداقل ۳۶۶۹ نوع کالا به اسرائیل صادر کرده‌اند. این اقلام شامل مواد غذایی، میوه و سبزیجات الماس، پنبه، کود شیمیایی دارو، لباس و است مصالح ساختمانی مانند سیمان، چوب، آهن است.

از سوی دیگر، کشورهای عربی در همین مدت ۱۶۷۱ نوع کالا  شامل مواد غذایی، کود، لباس و الماس از اسرائیل وارد کرده‌اند.

آمار واردات و صادرات بر اساس کشور منشأ، شامل کالاهایی نمی‌شود که در انبارهای گمرکی ذخیره شده‌اند یا کالاهایی که بدون تغییر دوباره وارد اسرائیل شده‌اند یا از آن صادر شده‌اند.

امارات؛ بزرگ‌ترین شریک عربی اسرائیل

بر اساس تحلیل داده‌ها، بیشترین حجم تجارت میان کشورهای عربی و اسرائیل به امارات متحده عربی تعلق دارد. آمار تفکیکی کشورهای عربی در خصوص میزان صادرات و واردات آنها با اسرائیل به شرح زیر است:

1. امارات:

- صادرات: ۱۳۷۷ نوع کالا

- واردات: ۷۶۳ نوع کالا

- ارزش کل تجارت: ۲ میلیارد دلار

2. مصر:

- صادرات: ۹۲۴ نوع کالا

- واردات: ۱۶۵ نوع کالا

- ارزش کل تجارت: ۱.۲ میلیارد دلار

3. اردن:

- صادرات: ۶۵۲ نوع کالا

- واردات: ۴۶۶ نوع کالا

- ارزش کل تجارت: ۴۲۶.۲ میلیون دلار

4. مغرب:

- صادرات: ۶۵۱ نوع کالا

- واردات: ۲۲۴ نوع کالا

- ارزش کل تجارت: ۳۲۴.۵ میلیون دلار

5. بحرین:

- صادرات: ۶۵ نوع کالا

- واردات: ۵۳ نوع کالا

- ارزش کل تجارت: ۱۳.۵ میلیون دلار

ارزش کل صادرات عربی به اسرائیل: ۲.۴۹ میلیارد دلار

در مجموع، طی این دوره، کشورهای عربی مذکور ۲.۴۹ میلیارد دلار کالا با منشأ داخلی به اسرائیل صادر کرده‌اند و ۱.۳۵ میلیارد دلار کالا از آن وارد کرده‌اند.

مهم‌ترین اقلام صادراتی عربی به اسرائیل

تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد که اصلی‌ترین گروه کالاهای صادراتی عربی به اسرائیل عبارت‌اند از:

1. لؤلؤ، سنگ‌های قیمتی و فلزات گران‌بها، و جواهرات بدلی: ۵۸۴.۸ میلیون دلار (بیشتر از امارات)

2. تجهیزات و وسایل برقی: ۲۷۸.۵ میلیون دلار

3. مصالح ساختمانی (سیمان، گچ، آهک): ۲۴۶.۳ میلیون دلار

همچنین: علاوه بر کودهای شیمیایی به ارزش 52.6 میلیون دلار و محصولات دارویی به ارزش 1.5 میلیون دلار بوده است.

اقلام غذایی، لباس، مواد شیمیایی و کودهای کشاورزی: ۵۲.۶ میلیون دلار و دارو: ۱.۵ میلیون دلار است.

بیش‌ترین صادرات عربی مربوط به ساخت‌وساز با ۵۳۳ میلیون دلار

با دسته‌بندی کلی کالاها، مهم‌ترین گروه صادراتی کشورهای عربی به اسرائیل، کالاها و مصالح مربوط به ساخت‌وساز با ارزشی معادل ۵۳۳ میلیون دلار بوده است؛ شامل: سیمان، آهک، گچ سنگ و گچ ساختمانی آهن، فولاد، آلومینیوم، مس، سرامیک و فراورده‌های مرتبط است.

دیگر گروه‌های مهم کالاهای صادراتی کشورهای عربی شامل لباس و منسوجات: ۱۵۲.۳ میلیون دلار، مواد غذایی و نوشیدنی: ۳۶۹.۲ میلیون دلار علاوه بر کودهای شیمیایی به ارزش ۵۲.۶ میلیون دلار و محصولات دارویی به ارزش ۱.۵ میلیون دلار. بوده است.

افزایش تجارت عربی با اسرائیل در زمان جنگ غزه /امارات در صدر

بررسی داده‌های کلی (فارغ از کشور منشأ کالا) نشان می‌دهد که تجارت میان کشورهای عربی و اسرائیل در دوره جنگ غزه نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش یافته است.

حجم کل تجارت عربی-اسرائیلی از اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵: ۶.۱ میلیارد دلار است به نحوی که صادرات عربی به اسرائیل: ۴.۵۷ میلیارد دلار و واردات از اسرائیل به کشورهای عربی: ۱.۵۷ میلیارد دلار بوده است.

امارات با ۴.۳ میلیارد دلار بیش از دوسوم این تجارت را به خود اختصاص داده و در صدر شرکای عربی اسرائیل قرار دارد. پس از آن، به ترتیب مصر، اردن، مغرب و بحرین قرار دارند.

مقایسه داده‌ها با سال‌های پیش نشان می‌دهد که حجم تجارت عربی با اسرائیل طی ۱۴ ماه نخست جنگ غزه نسبت به مدت مشابه در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نزدیک به نیم میلیارد دلار (۱۲٪) رشد داشته است و در این بین بحرین با بیشترین میزان افزایش حجم مبادلات تجاری آن با اسرائیل به نسبت سال ۲۰۲۳ بیش از ۹ برابر شده است.

اگر عرب‌ها اسرائیل را تحریم اقتصادی می‌کردند...

اگر این مبادلات متوقف می‌شد، اقتصاد اسرائیل در یکی از سخت‌ترین دوره‌های تاریخ خود دچار فشار شدیدی می‌شد. حجم تجارت ۶.۱ میلیارد دلاری معادل حدود ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال ۲۰۲۳ است؛ رقمی که در شرایط جنگ، رکود، و بحران داخلی، می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

این میزان پول معادل بودجه سالانه وزارت آموزش اسرائیل یا هزینه نگهداری و پشتیبانی لجستیکی یک‌ساله ارتش اسرائیل در جبهه غزه است. همچنین با این مبلغ می‌توان میلیون‌ها دلار تجهیزات نظامی تهیه کرد یا صدها هزار واحد مسکونی را بازسازی نمود.

به‌ویژه آنکه حدود ۴.۵ میلیارد دلار از این تجارت، مربوط به صادرات کشورهای عربی به اسرائیل بوده است؛ یعنی کالاهایی که بخشی از زنجیره تأمین اسرائیل را تشکیل می‌دهند و جایگزینی فوری برای آن‌ها، به‌ویژه در شرایط جنگ و فشارهای جهانی، دشوار است. توقف این صادرات، می‌توانست ضمن افزایش هزینه‌های واردات برای اسرائیل، اقتصاد این رژیم را با چالشی عمیق‌تر مواجه کند./ فارس
http://hadidnews.com/vdcbzwbf.rhb9spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما