تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۷
قرارداد حق مالکیت، حقوقی است که برای مخترعان و...در نظر گرفته می شو

حق مالکیت معنوی از امروز در بازار قابل خرید و فروش می شود

با راه اندازی و افتتاح بورس ایده از فردا شاهد به رسمیت شناختن حق فکر و مالکیت معنوی در بازار خواهیم بود .
حق مالکیت معنوی از امروز در بازار قابل خرید و فروش می شود
به گزارش حدیدنیوز، با راه اندازی و افتتاح بورس ایده از فردا شاهد به رسمیت شناختن حق فکر و مالکیت معنوی در بازار خواهیم بود در این زمینه ، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری (بورس ایده) در فرابورس از روز یکشنبه خبر داد و گفت: آئین‌نامه‌ها و مقررات راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری به فرابورس ایران ابلاغ شده است. علی صالح ‌آبادی گفت: سرمایه‌گذاران باید نگاه بلند‌مدت داشته باشند تا از افق بسیار مثبت بهره مند شوند. وی افزود: مجموعه دولت و مجلس بر حمایت از بازار سرمایه تاکید دارند و دولت نیز حمایت‌های مختلفی از طریق تدوین ضوابط و مقررات دارد. صالح آبادی گفت: در تدوین مقررات دولت، منافع و سود‌آوری بخش خصوصی هم مد نظر است و بازار سرمایه نیز واکنش مثبت نشان خواهد داد. سخنگوی سازمان بورس گفت: در آینده نیز دولت سهام تحت تملک خود را به صورت رقابتی در بازار عرضه می کند تا جذابیت سرمایه‌گذاری افزایش یابد .

همچنین مدیر عامل شرکت فرابورس ایران گفت: طرح تشکیل بورس ایده در سال ۲۰۱۲ میلادی بر اساس برنامه پنجم توسعه و به منظور استفاده از ظرفیت های علمی در جهت پاسخگویی به نیاز بخش های داخلی و خدمات پایه گذاری شده است. اقتصاد آنلاین به نقل از امیر هامونی می نویسد : قرارداد حق مالکیت، حقوقی است که برای مخترعان، اقتصاددانان و هنرمندان در نظر گرفته می شود تا به راحتی و بدون هیچ گونه دغدغه ای به فعالیت خود ادامه دهند. وی ادامه داد: بورس ایده، نخستین بازار مالی خواهد بود که بر اساس قرارداد حق مالکیت پایه گذاری شده است. هامونی در باره دیگر کشورهایی که از ساز و کار بورس ایده استفاده می کنند، گفت: پس از کنوانسیون برن در پاریس فرانسه که به موضوع حقوق مالکیت صنعتی پرداخت، دیگر کشورها نیز با حمایت از این طرح، کنوانسیون هایی بر این مبنا تشکیل دادند به طوری که کشورهایی مانند هند، چین و انگلیس به معامله گواهی ثبت اختراع مبادرت ورزیدند . مدیر عامل فرابورس درباره سازکار این بازار در ایران گفت: طرح‌ها، اختراعات و اکتشافات، اوراق بهادار مبتنی‌ بر دارایی فکری تلقی می شود و در قالب یک ابزار مالی، در فرابورس قابل عرضه است. وی به دومین روش معامله دارایی‌های فکری در فرابورس اشاره کرد و گفت: در این روش، یک یا چند دارایی فکری (شامل اختراع، طرح صنعتی و یا برند) در قالب یک شرکت سهامی خاص در بازار فرابورس عرضه می شود و سهام این شرکت بصورت بلوکـی و یکجا، از سوی متقاضیان دارایی‌ فکری موردنظر از داخل و یا احیانـا خارج کشور، خریداری می‌شود . مدیرعامل فرابورس افزود: دارنده اوراق دارایی فکری که قصد عرضه حقوق مادی ناشی از دارایی فکری خود را دارد از طریق مراجعه به یکی از شرکت های مشاور سرمایه گذاری، تامین سرمایه یا کارگزاران عضو فرابورس و ارائه مدارک مورد نیاز، درخواست خود را مبنی بر عرضه تمام یا بخشی از حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی متعلق به خود را مطرح می کند. هامونی گفت: سپس شرکت مشاور سرمایه گذاری، تأمین سرمایه یا شرکت کارگزاری، مدارک را به شرکت فرابورس ایران می فرستد و پس از آن، فرابورس نظر خود را درباره طرح به شرکت مزبور ارسال می کند. وی در باره مراحل تهیه یک طرح اولیه (Business Plan) برای ارسال به بورس ایده گفت: در ابتدا مخترع باید طرح و جنبه های حقوقی آن را معرفی کند و سپس به جنبه های فناوری آن بپردازد، بعد با معرفی شرایط ایجاد شده در این طرح در بازار، جنبه های اقتصادی و منافع آن را نیز توضیح دهد.

به گزارش اقتصاد پرس ، هامونی خاطرنشان کرد: راه اندازی بورس ایده فواید زیادی برای اقتصاد کشور دارد که از جمله می توان به توسعه تحقیقات و دانش های مبتنی بر علم در فضای اقتصادی، افزایش ارتباط میان دانشگاهیان و و فضای اقتصادی کشور، تأمین مالی طرح های مخترعان کشور و حمایت مالی از این افراد، افزایش کارآیی تولیدات و به روز رسانی و نوآوری در محصولات، حمایت حقوقی و قانونی از مخترعان و مکتشفان و افزایش فرهنگ ابداعات و خلاقیت و توسعه این فرهنگ اشاره کرد. http://hadidnews.com/vdchwqni.23nwzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما