ظریف در گفتگو با شبکه عربی المیادین: اوباما هیچ نامه ای برای روحانی درباره سوریه ارسال نکرده است.
ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در گفتگو با شبکه عربی المیادین نیز این موضوع را بار دیگر تکذیب و می گوید: رئیس جمهور آمریکا هیچ نامه ای برای دکتر روحانی درباره سوریه ارسال نکرده است.
به گزارش حدیدنیوز، یکی از موضوعات که در چند هفته اخیر و پس از روی کار آمدن روحانی در محافل سیاسی و رسانه ای مدام مطرح می شود مبادله نامه و پیام دیپلماتیک میان دو کشور ایران و آمریکا است. نامه هایی که به جای روشنگری در رابطه با آنها، نه تائید می شوند و نه تکذیب! با اینکه ارسال نامه و پیامهای دیپلماتیک میان سران کشورها امری معمول و مرسوم به شمار می آید اما به لحاظ پیچیدگی های روابط میان ایران و امریکا این پیامها جنجال برانگیز شده و به تیتر یک اکثر رسانه های دنیا مبدل می شد.
باید گفت ارسال نامه از سوی سران آمریکا به ایران مسبوق به سابقه بوده و پیش از این نیز سران امریکا به ویژه اوباما نامه هایی به ایران ارسال کرده اند اما پس از انتخاب روحانی این روند شتاب بیشتری گرفته و هر چند روز یکبار طرح ارسال نامه ای جدید خبرساز می شود. نامه هایی که با وجود تایید مقامات آمریکایی از سوی وزارت خارجه ایران تکذیب می شوند.
طی روزهای گذشته رئیس جمهور آمریکا ضمن اذعان به ارسال نامه به رئیس جمهوری ایران تاکید کرده که می توان مسئله هسته ای ایران را از طریق دیپلماسی حل کرد. باراک اوباما روز یکشنبه، ۲۴ شهریور، از نامهنگاری با حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در خصوص بحران سوریه خبر داده و گفته است: جمهوری اسلامی میداند که نگرانی آمریکا در باره تلاشهای ایران برای دستیابی به سلاح هستهای مسألهای بسیار بزرگتر است.
اوباما با این ادعا که نامه هایی را با رئیس جمهور ایران رد و بدل کرده، اما گفتگوی مستقیمی با وی نداشته است، افزوده: «رویکرد دولت آمریکا در قبال تسلیحات شیمیایی سوریه باید به ایران نشان دهد که برای یک رویارویی تسلیحاتی، پتانسیل حل مسأله به شکل دیپلماتیک وجود دارد.» رییس جمهوری آمریکا در عین حال گفته که ترجیح او برای حل مسأله به شکل دیپلماتیک، به این معنا نیست که او به تهران حمله نمیکند.
اما تنها چند ساعت پس از تایید ارسال نامه به ایران توسط اوباما و با اینکه برخی رسانههای داخلی به نقل از منابعی در داخل دولت گزارش دادند که محمدجواد ظریف به نمایندگی از روحانی پاسخ اوباما را داده ، ظریف در واکنش به این ادعا به خبرنگاران گفت که جواب هیچ نامه ای را نداده است. ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در گفتگو با شبکه عربی المیادین نیز این موضوع را بار دیگر تکذیب و می گوید: رئیس جمهور آمریکا هیچ نامه ای برای دکتر روحانی درباره سوریه ارسال نکرده است.
اظهارات ظریف در حالی است که وی پیشتر در واکنش به اینکه آیا اوباما نامه ای برای روحانی ارسال کرده است؟، می گوید: ممکن است پیام هایی به صورت شفاهی و یا از طرق مختلف برای آقای رئیس جمهور ارسال شده باشد. پیام هایی که به صورت علنی ارسال شده به صورت علنی و پیام های دیگری که احتمالاً در ملاقات ها و برداشت هایی که از دیدگاه های طرف آمریکایی در ملاقات ها برای ما مطرح شده به صورت مناسب در همان ملاقات ها پاسخ داده شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشخصاً آقای روحانی نامه ای دریافت کرده اند، اظهار داشت: دیپلماسی یک ابعاد آشکاری دارد که بنده ابعاد آشکار آن را خیلی روشن بیان می کنم. بخش هایی از دیپلماسی ممکن است پنهان باشد و لذا نیازی نیست که در مورد ابعاد پنهان بنده اظهار نظری بکنم.
این در حالی است که امروز سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی با تائید رد و بدل شدن نامه بین اوباما و روحانی گفت که این نامه درباره تبریک انتخاب آقای روحانی به سمت ریاست جمهوری بوده است. وی همچنین توضیح داد که ساز و کار تبادل این نامه از طریق کانالهای دیپلماتیک جاری انجام شده است.
اما پاسخ های دوپهلوی دستگاه دیپلماسی کشورمان به ارسال و یا عدم ارسال نامه از سوی سران آمریکا به ایران در حالی صورت می گیرد که سفر سلطان قابوس، پادشاه عمان به ایران نیز با گمانههای متعددی درباره احتمال فرستادن پیامی از سوی آمریکا برای ایران با میانجیگری وی همراه بوده؛ گمانههایی که باز هم نه رسما تأیید و نه تکذیب شد. حال اینکه این نامه توسط سلطان قابوس و یا از طرق دیگر به دست روحانی رسیده است دارای ابهام است. اما باید گفت حاصل این نوع اخبار ضدو نقیض و عدم تایید و تکذیب آن از سوی دولتمردان سبب بی اعتمادی مردم و خوراکی خوب برای رسانه های بیگانه خواهد بود. تائید و یا رد ارسال اینگونه نامه ها واکنش سریعتری از سوی وزارت خارجه کشورمان را می طلبد نه اینکه ارسال آن ابتدا از سوی وزیر امور خارجه رد و بعد از آن توسط سخنگوی دستگاه دیپلماسی تائید شود! http://hadidnews.com/vdci3qar.t1awy2bcct.html