تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۳
صهیونیست‌ها هم‌زمان با ادامه جنگ نسل‌کشی علیه غیرنظامیان غزه، در تلاش برای اجرای پروژه متجاوزانه و اشغالگرانه خود در شهر راهبردی رفح در جنوب نوار غزه‌اند و بخش بزرگی از آن را به منطقه حائل الحاق و ورود فلسطینی‌ها را ممنوع کرده‌اند.
طرح خطرناک صهیونیست‌ها در رفح/ ماجرای محور موراگ چیست؟
ارتش رژیم صهیونیستی شنبه گذشته اعلام کرد که افتتاح محور «موراگ» را در جنوب غزه آغاز کرده و شهر رفح را از چند جهت محاصره کرده است (محور موراگ نام یک شهرک صهیونیستی قبل از خروج این رژیم از نوار غزه در سال 2005 بوده است و از محورهای حیاتی در جنوب نوار غزه به‌شمار می‌رود که از سمت دریا در غرب تا خیابان صلاح‌الدین در شرق امتداد دارد).

الحاق رفح به منطقه حائل رژیم صهیونیستی
روزنامه عبری‌زبان هاآرتص چهارشنبه گذشته فاش کرد که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای الحاق منطقه رفح که یک‌پنجم قلمروی نوار غزه را به‌وسعت 365 کیلومترمربع شامل می‌شود، به منطقه امنیتی حائل است تا مانع ورود فلسطینی‌ها به آنجا شود.

این تحول منعکس‌کننده واقعیت پروژه‌ای است که صهیونیست‌ها از 6 مه 2024 یعنی زمانی که به رفح حمله کردند، در پی آن بودند. در آن زمان صهیونیست‌ها حدود 300 هزار نفر از ساکنان شهر رفح و نزدیک به یک میلیون آواره را از این شهر مجدداً آواره کردند. رژیم اشغالگر در حالی موجی از حملات وحشیانه به رفح و آوارگی ساکنان آن را آغاز کرد که در آن زمان رفح یک منطقه امن اعلام شده بود و شاهد ازدحام جمعیتی بالا بود. اشغالگران قتل‌عام‌های وحشیانه زیادی در آن دوره در رفح رقم زدند و از آن زمان تاکنون رفح به‌عنوان کوچکترین استان از 5 استان نوار غزه، هیچ آرامشی تجربه نکرده است.

طبق اطلاعات ارائه‌شده توسط روزنامه عبری هاآرتص که بعداً با بیانیه‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و اظهارات اسرائیل کاتس، وزیر جنگ این رژیم تأیید شد، منطقه حائل مورد نظر اسرائیل در نوار غزه 75 کیلومترمربع است و میان محورهای فیلادلفیا و موراگ واقع شده است و شامل رفح و محله‌های مجاور آن می‌شود.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , نوار غزه ,
نقشه خطرناک اشغالگران برای رفح
محمد قشطه، جوان فلسطینی اهل رفح می‌گوید: رژیم اشغالگر حتی در دوره
آتش‌بس هم از بازگشت آوارگان به رفح جلوگیری کرد و این رژیم از ابتدا نقشه شومی برای شهر ما داشت. بعد از آغاز جنگ غزه وضعیت رفح کاملاً اضطراری و ویژه بوده است و این منطقه هیچ دوره‌ای از آرامش را تجربه نکرد.

محمد به‌همراه خانواده کوچک شش‌نفره خود و اعضای فامیلشان که 35 نفر بودند، مجبور شدند از رفح فرار کنند و هرگز نتوانستند به آنجا برگردند؛ زیرا خانه‌های آنها که کاملاً با خاک یکسان شده بود، در مناطقی قرار دارد که رژیم اشغالگر به‌عنوان منطقه قرمز طبقه‌بندی کرده بود و ورود به آن ممنوع بود.

وی گفت: دشمن صهیونیستی می‌خواهد از اشغال و انزوای شهر رفح به‌عنوان یک کارت فشار علیه مقاومت در مذاکرات استفاده کند. در زمان حاضر همه رفح منطقه قرمز و کاملاً اشغال شده است و من می‌ترسم که به این زودی‌ها نتوانیم به آنجا برگردیم.
بعد از اعلام اشغال رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی، وزیر جنگ این رژیم مدعی شد که رسیدن به این مرحله بیانگر لحظه پایانی برای حذف حماس، آزادی همه اسرای اسرائیلی و پایان دادن به جنگ است.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بارها مردم غزه را تهدید و اعلام کرد: به‌زودی عملیات ارتش اسرائیل در سراسر نوار غزه گسترش می‌یابد و اهالی اینجا مجبورند که مناطق جنگی را تخلیه کنند.

او با لحنی گستاخانه و علناً گفت: آنچه در رفح اتفاق می‌افتد، در چارچوب طرح جابه‌جایی مردم غزه مطابق با چشم‌انداز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست که ما برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , نوار غزه ,

هشدار حماس درباره توطئه صهیونیست‌ها برای جداکردن غزه از جهان عربی
جنبش حماس فلسطین در واکنش به این تحرکات خطرناک صهیونیست‌ها در رفح اعلام کرد: آنچه اشغالگران برای تحمیل یک واقعیت جدید در رفح و آوارگی اجباری مردم آن انجام می‌دهند و در پی الحاق این شهر به منطقه حائل در مرز با مصر هستند، با هدف منزوی کردن کامل غزه از جهان عربی انجام می‌شود.

این جنبش آنچه را در رفح اتفاق می‌افتد، در قالب تشدید خطرناک درگیری‌ها، جنگ نسل‌کشی و تلاشی ناامیدانه برای کسب دستاورد نظامی با ارتکاب جنایات جنگی علیه بشریت دانست.

رفح با خاک یکسان شده است
حتی قبل از یک ماه گذشته که رژیم صهیونیستی جنگ وحشیانه
خود علیه غزه را از سر گرفته است، صدای انفجارهای مهیب در این منطقه هر روز و هر شب شنیده می‌شود و نیروهای اشغالگر خانه‌های باقی‌مانده در شمال رفح نزدیک به محور موراگ را که از حصار امنیتی رژیم صهیونیستی در شرق این شهر تا ساحل آن در غرب امتداد دارد، ویران می‌کنند.

ام‌یوسف مطر، زن 50ساله فلسطینی که همراه با خانواده‌اش در مه 2024 از رفح آواره شدند و دیگر قادر به بازگشت به آنجا نیستند و اکنون در مدرسه‌ای در خان‌یونس مانده‌اند، می‌گوید: رژیم اشغالگر طوری در رفح عمل می‌کند که انگار به‌دنبال گرفتن انتقام شدید از آن است. از صدای انفجارهای عظیمی که شبانه‌روز از رفح می‌شنویم به‌نظر می‌رسد که حتی یک سنگ هم در آنجا سالم نمانده است و شهر به انبوهی از آوار تبدیل شده است.

شهرداری رفح در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بیش از 90 درصد شهر رفح را به‌طور کامل ویران و با خاک یکسان کرده است.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , نوار غزه ,
دکتر احمد السوفی، شهردار رفح در این زمینه اظهار داشت: جنگ در رفح هرگز متوقف نشد، حتی در مرحله اول آتش‌بس؛ جایی که رژیم اشغالگر به کشتار و ویرانی در اینجا ادامه داد و از بازگشت ساکنان به بیش از 60 درصد کل مساحت رفح جلوگیری کرد.
وی افزود: در نتیجه این جنایات، کمتر از 30 درصد ساکنان شهر رفح در دوره آتش‌بس تصمیم به بازگشت گرفتند و در خانه‌های ویران‌شده خود یا چادرهای پراکنده در برخی مناطق ماندند تا اینکه نیروهای اشغالگر مجدداً به اینجا حمله کرده آن را به منطقه حائل چسباندند و ساکنان و آوارگان را بیرون کردند.

شهردار رفح تأکید کرد: رفح دارای تاریخ 5000ساله و جغرافیایی است که شرق و غرب را به هم متصل می‌کند. رومی‌ها، فرعون‌ها، آشوری‌ها و همه استعمارگران در رفح بوده‌اند، اما همه رفتند و رفح با هویت واقعی خود پابرجا ماند و اشغالگران صهیونیست هرگز نمی‌توانند اینجا را نابود کنند.

اهداف صهیونیست‌ها از اشغال رفح
دکتر اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه هم به‌نوبه خود گفت: اشغال رفح و الحاق آن به منطقه حائل، یک پروژه استعماری مبتنی بر آوارگی اجباری مردم اینجا و تغییر جغرافیا
و جمعیت‌شناسی نوار غزه است.

آنچه امروز در رفح اتفاق می‌افتد، به‌وضوح بیانگر قصد صهیونیست‌ها برای تحمیل واقعیت‌های جدید به نوار غزه در خدمت پروژه‌های توطئه‌آمیز آنها و ادامه اجرای طرح منزوی کردن نوار غزه از عمق آن و نگه‌داشتن این باریکه در محاصره دائمی است.
اسماعیل الثوابته تأکید کرد: این یک تهدید مستقیم برای 300 هزار نفر از ساکنان رفح است که سرگردان مانده‌اند و دائماً از جایی به جای دیگر آواره می‌شوند و حتی در چادرها و پناهگاه‌ها هم امنیت ندارند و هدف حملات دشمن قرار می‌گیرند.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , نوار غزه ,
وی خاطرنشان کرد: اشغالگران، رفح را با توجه به موقعیت آن به‌عنوان دروازه مرزی جنوبی به نوار غزه و اهمیت جغرافیایی سیاسی و انسانی این شهر، یک هدف راهبردی می‌دانند و با سیطره بر آن، به‌دنبال رسیدن به اهداف متعددی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:

ـ تنگ‌تر کردن محاصره نوار غزه و قرار دادن این باریکه در یک محاصره دائمی با قطع ارتباط زمینی آن با جهان خارج.

ـ سیطره صهیونیست‌ها بر گذرگاه زمینی رفح که تنها گذرگاه برای حدود 2 میلیون و چهارصد هزار فلسطینی در نوار غزه است.

ـ کنترل ورود کمک‌های انسانی به غزه از طریق گذرگاه تجاری کرم ابوسالم و تحمیل شروط میدانی و سیاسی به فلسطینیان و جامعه بین‌المللی.

ـ تحمیل یک منطقه حائل در امتداد مرزهای نوار غزه به‌عنوان گامی در جهت اجرای طرح جداسازی کامل غزه، تداوم بحران قحطی، انزوا، آوارگی و محاصره دائمی فلسطینیان در این باریکه.

ـ رسیدن به یک پیروزی موهوم در برابر افکار عمومی صهیونیست‌ها از طریق ارائه تصویر سیطره بر رفح به‌عنوان یک دستاورد نظامی، به‌ویژه بعد از شکست این رژیم در تحقق اهداف اعلام‌شده جنگ.

ـ آنچه امروز در رفح اتفاق می‌افتد، صرفاً یک عملیات نظامی نیست، بلکه اجرای واقعی طرح آوارگی مردم غزه و شهرک‌سازی صهیونیست‌ها برای شکستن اراده و عزم فلسطینی‌ها و تحمیل واقعیت‌های خطرناک به آنها زیر آتش جنگ و محاصره است.

مصطفی ابراهیم، نویسنده متخصص در امور رژیم صهیونیستی در این راستا ابراز کرد: تحرکات گسترده رژیم صهیونیستی در رفح، ابعاد و اهداف سیاسی دارد که به مذاکرات آتش‌بس، معامله تبادل اسرا و حتی چشم‌انداز روز بعد از جنگ هم مربوط می‌شود. http://hadidnews.com/vdcaoone.49no615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما