تا وقتی که خودروهای داخلی، گرفتار این وضعیت فاجعهبار فعلی باشند و تا وقتی که سقف، ستون و شیشه این خودروها، خود عامل قتل سرنشینان باشد و در یک کلام، تولیدات خودروسازان داخلی "ارابههای مرگ" باشد، نمیتوان جلوی مرگ سالیانه ۲۰ هزار ایرانی را گرفت!
سردار رادان یکشنبه شب هفته جاری و در آخرین حضور خود در رسانه ملی در یک موضعگیری صریح گفت: "بعضی از خودروهای ما ارابه مرگ هستند؛ خودرویی واژگون میشود، پنجتا ملق میزند و افراد داخل خودرو مصدوم میشوند اما خودروی دیگری واژگون میشود، فقط نیم ملق میزند و 3 نفر کشته میشوند! این تفاوت فقط به دلیل ضعف ایمنی خودرو است."
فرمانده کل نیروی انتظامی با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس در استان کرمان که 14 کشته برجا گذاشت، متذکر شد: سقف، بدنه و شیشه اتوبوسهای ما خودشان عامل قتل هستند! اینها باید اصلاح شوند. نمیتوانیم فقط به استانداردهای اروپا تکیه کنیم؛ وقتی کشور ما پیمایش جادهای زیادی دارد، باید استاندارد مخصوص به خودش را داشته باشد.
این اظهارات صریح فرمانده فراجا درباره عدم ایمنی حداقلی خودروهای تولید داخل در حالیست که طی این سالها با وجود اعلام صدباره وضعیت وخیم ایمنی خودروهای تولیدی توسط خودروسازان داخلی، تا به امروز نه تنها شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی این خودروها نبودهایم بلکه متاسفانه در برخی از خودروهای پرتیراژ تولید داخل، شاهد کاهش محسوس ایمنی و کیفبت این خودروها نیز بودهایم!
به عنوان نمونه، اظهارات اخیر صریح سردار رادان در رسانه ملی و استفاده از واژه "ارابه مرگ" برای خودروهای ناایمن داخلی، صرفاً سکوت مسؤلان مربوطه در وزارت صنعت، سازمان ملی استاندارد و خودروسازان بزرگ کشور را در پی داشته است! سکوتی که شاید برای برخی عادی شده، اما برای خانوادههایی که عزیزان خود را به دلیل عدم ایمنی حداقلی این خودروها از دست دادهاند، بسیار دردناک و رجرآور است.
"عدم ایمنی خودروهای تولید داخل" حلقه گمشده پویش نه به تصادف
پویش "نه به تصادف" با محور قرار دادن نقش عامل انسانی و رفتارهای رانندگی آغاز شد و خوشبختانه توانست بخشی از جامعه را نسبت به این فاجعه حساس کند اما همانطور که سردار رادان هم به آن اشاره کرده، «سهم تصادف» تنها بر دوش راننده نیست؛ بلکه خودرو و جاده نیز در این میان سهیماند. http://hadidnews.com/vdcftcdm.w6d1yagiiw.html