جنبش حماس اعلام کرد: اقدامات دیپلماتیک گسترده برای با مقابله طرح رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه موسوم به "طرح ژنرالها " در حال انجام است.
به گزارش حدید نیوز، سازمان دفاع مدنی نوار غزه اعلام کرد، فعالیت این سازمان در شمال غزه، به علت شلیک مستقیم به تنها خودرو آتش نشانی، هدف قرار دادن و بازداشت نیروهای امدادی، به طور کامل متوقف شده است.
نظامیان رژیم صهیونیستی یکی از وحشیانه ترین و مخرب ترین کارزارهای جنگ را در شمال غزه آغاز کرده اند. هم اکنون ساکنان جبالیا، بیت لاهیا و بیت حانون در محاصره بی امان صهیونیستها قرار دارند و از غذا، آب و سوخت محروماند.
منابع فلسطینی اعلام کردند، در سه هفته گذشته در شمال نوار غزه، دست کم ۸۲۰ فلسطینی به شهادت رسیدند. ساکنان تحت محاصره شمال غزه صحنه های هولناکی از مشاهده اجساد متلاشی شده و دست و پای قطع شده خبردادند. همچنین سرپناه های در حال سوختن، و صدها نفر در داخل بیمارستان ها محبوس شده اند، در میان ناتوانی تیم های پزشکی برای نجات جان زخمی ها به علت بمبارانهای مداوم.
نظامیان اشعالگر ویدئوهایی منتشر کرده اند که نشان میدهد، فلسطینیان را که در اردوگاههای آوارگان پناه گرفته بودند، جمعآوری کرده و آنها را مجبور کردند تا به سمت جنوب غزه بروند.
آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) تخمین زده است که تنها در ۱۸ اکتبر ۲۰ هزار فلسطینی به اجبار از جبالیا آواره شدند، صهیونیستها برای جلوگیری از بازگشت فلسطینیان پناهگاهای آنها را به آتش کشیدند.
سرهنگ حاتم کریم الفلاحی، کارشناس نظامی، درباره اوضاع شمال غزه گفت: نظامیان اشغالگر پس از اینکه زنان و کودکان را مجبور به ترک جنوب غزه کردند. مردان از طریق پست های بازرسی نظامی که ایجاد شده، بازداشت کردند. اشغالگران در حال برنامه ریزی برای هولوکاست جدید در شمال نوار غزه هستد.
الفلاحی به شبکه الجزیره توضیح داد که آنچه در مناطق شمالی نوار غزه اتفاق می افتد در چارچوب طرحی موسوم به "طرح ژنرال ها" است که ارتش اسرائیل برای تخلیه ساکنان، از طریق تخریب منازل و مناطق مسکونی اجرای آن را برعهده گرفته است.
الفلاحی معتقد است که نیروهای صهیونست همه فلسطینیان باقی مانده در مناطق شمال غزه را مسلح می دانند. او افزود: اشغالگران از بمب های غیر متعارف برای تخریب این مناطق مسکونی و کشتن ساکنان باقی مانده استفاده می کند.
الفلاحی درباره راز اصرار ارتش اشغالگر به محاصره شمال نوار غزه و تخلیه ساکنان آن، گفت: عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عمدتاً از این مناطق انجام شد، به همین علت است که ارتش اسرائیل می خواهد، شمال غزه را به منطقه نظامی بسته تبدیل کند.
طرح ژنرال ها چیست؟
طرحی نظامی که توسط گیورا ایلند ژنرال سابق ارتش رژیم صهیونیستی به بنیامین نتانیاهو نخست این رژیم پیشنهاد شد و تعداد زیادی از ژنرالهای ارتش آن را پذیرفتند، به همین علت طرح ژنرالها نامیده شد.
این طرح در سپتامبر ۲۰۲۴ با هدف آوارگی اجباری جمعیت شمال نوار غزه، از طریق محاصره کامل منطقه، از جمله جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه و گرسنگی دادن به غیرنظامیان باقیمانده، تنظیم شد. این طرح مردم شمال غزه را مقابل دو گزینه قرار می دهد: مرگ یا تسلیم.
سپس شمال نوار غزه با هدف از بین بردن کامل حضور جنبش مقاومت اسلامی حماس و دیگر نیروهای مقاومت به "منطقه نظامی بسته" تبدیل خواهد شد.
طرح ژنرال ها فرض می کند که محاصره موثرترین راه حل برای پایان دادن به جنگ و کاهش تلفات نظامیان اشغالگر است.
ایلند در مقالهای در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت: ادامه جنگ برای یک سال دیگر هیچ دستاورد و سود راهبردی برای اسرائیل نخواهد داشت، در حالی که تلفات انسانی در میان نظامیان و اسیران اسرائیلی در حال افزایش است.
وی در ادامه نوشت: اگر شش ماه یا یک سال دیگر در غزه به جنگ ادامه بدهیم، واقعیت آنجا تغییر نخواهد کرد. فقط دو اتفاق می افتد: همه اسیران اسرائیلی می میرند و نظامیان اسرائیلی بیشتری کشته می شوند.
ایلند در مقاله خود چند دلیل را ارائه کرد که به اعتقاد او دلایل محکمی برای لزوم توقف فوری جنگ در غزه است، با توجه به اینکه مهمترین دلیل آن این است که "تلفات انسانی از هر دستاورد احتمالی بیشتر شده است".
وی همچنین تغییر جدید در جامعه صهیونیستی را برجسته کرد و گفت: قبلاً "مردم اسرائیل" برای هر نظامی که در جنگ کشته میشد، اندوه زیادی میکردند، اما این احساس به نوعی به بیتفاوتی تبدیل شده، زیرا جامعه دیگر برای نظامیان گریه نمی کند.
این ژنرال صهیونیست همچنین به دلیل دیگری نیز اشاره کرد و آن فشار شدید بر نظامیان به ویژه سربازان ذخیره است که به گفته وی، از شرایط پیچیده اقتصادی و خانوادگی رنج میبرند و ادامه جنگ، وضع معیشتی آنها را دشوارتر می کند.
علاوه بر این، ایلند معتقد است، هزینه های اقتصادی جنگ، ادامه آن را غیرممکن می کند و هر روز حدود نیم میلیارد شیکل (۱۳۲.۳ میلیون دلار) هزینه می شود و این موجب تضعیف اقتصاد اسرائیل می شود.
مراحل طرح ژنرال ها
مرحله اول این طرح با تخلیه شمال نوار غزه که بخشی از استراتژی ارتش اسرائیل از آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ و قبل از تدوین این طرح بوده، آغاز می شود.
در نوامبر ۲۰۲۳، ارتش اشغالگر اعلام کرد که ۹۵ درصد از جمعیت شمال، به جنوب نوار غزه آواره شده اند، اگرچه آمارها تخمین می زنند که بیش از ۳۰۰ هزار فلسطینی پس از یک سال جنگ، شمال نوار غزه را ترک نکرده اند.
پس از جابجایی فلسطینیان به جنوب از طریق جاده الرشید، عبور از کریدور نتزاریم (منطقه ای که از شرق به غرب امتداد دارد و نوار غزه را به دو نیم تقسیم می کند) و تخلیه جمعیت از منطقه، مرحله تبدیل. شمال نوار غزه به یک منطقه نظامی بسته آغاز خواهد شد.
در مرحله دوم و پایانی، طرح ژنرالها با جلوگیری از ورود یا خروج از نوار غزه، محاصره همه جانبه باقیمانده در شمال نوار غزه را تحمیل میکند. توقف کمکها و تدارکات، از جمله غذا، آب و سوخت، همه کسانی که باقی میمانند به عنوان اهداف نظامی قلمداد می شوند.
آغاز طرح ژنرال ها
اگرچه آغاز اجرای این طرح از سوی رژیم صهیونیستی به طور رسمی اعلام نشده است، اما در ۷ اکتبر ۲۰۲۴، آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اخطاریه تخلیه ساکنان جبلیه، بیت حانون، بیت لاهیه و سایر مناطق شهر غزه را صادر کرد.
دو روز بعد، ارتش حمله گسترده ای را به اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه آغاز کرد و دستور تخلیه ۳ بیمارستان در این منطقه را صادر کرد.
در آگوست ۲۰۲۴، ژنرال گیورا ایلند، رئیس سابق شورای امنیت رژیم صهیونیستی، خواستار تحمیل محاصره همه جانبه بر شمال غزه به منظور شکست حماس شد.
آیا طرح ژنرال ها اجرایی شده؟
جاک خوری کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه فرانس ۲۴ گفت: مهمترین هدف طرح ژنرال ها، اخراج فلسطینیان از شمال نوار غزه است. همه داده ها نشان می دهد که این هدف به خوبی و به دقت در حال اجراست، از طرف دیگر همه زیر ساخت های شهری شمال غزه به طور کامل تخریب شده است. این منطقه دیگر قابل سکونت نیست و هیچ فردی آنجا دوام نمی آورد.
این کارشناس لبنانی افزود: برخی خبرها از این حکایت دارد که قرار است، امنیت شمال غزه به شرکتهای امنیتی خصوصی آمریکایی سپرده شود. علت استفاده از این شرکتها، کاهش تلفات جانی نظامیان اسرائیلی است. همه واقعیت ها نشان می دهد، طرح ژنرال ها بخشی از برنامه نتانیاهو در مرحله کنونی است. ارتش اسرائیل در غزه راهبرد مشخصی ندارد. نتانیاهو برای کاهش حملات در شمال غزه، چارهای ندارد جز اینکه شمال غزه را به زمین سوخته تبدیل کند.
جاک خوری در پایان درباره احتمال بازگشت شهرک نشینان صهیونیست به شمال غزه گفت: امروز بخش اعظم از سیاست اسرائیل را بن گویر وزیر امنیت داخلی و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تعیین می کنند.
بن گویر به طور علنی خواستار بازگشت شهرک نشینان صهیونیست به شمال غزه شده و اسموتریچ مسئولیت تامین مالی این طرح را برعهده دارد. آنها حتی نقشه هایی از شهرک ها تهیه کرده اند. آنها گفتند؛ برای تسریع در سکونت شهرک نشینان در شمال غزه، حتی حاضریم برای آنها خانههای پیش ساخته آماده کنیم. "جایی برای اعراب وجود ندارد"
روز ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر)، صدها نفر از راستگرایان افراطی صهیونیست کنفرانسی را در نزدیکی نوار غزه برگزار کردند و طی آن خواستار احیای شهرک سازی در "هر وجب" نوار غزه شدند.
این کنفرانس تحت عنوان "آماده سازی برای اسکان مجدد در غزه" در منطقه ای که نظامیان اسرائیلی آن را به عنوان منطقه نظامی بسته طبقه بندی کرده اند، در نزدیکی شهرک بئیری در مجاورت غزه برگزار شد.
پیش از این حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، وزرا، نمایندگان و فعالان دیگر احزاب راست خواستار برگزاری این کنفرانس شده بودند.
شبکه آی۲۴ رژیم صهیونیستی گزارش داد: وزرای شرکت کننده در این کنفرانس عبارتند از: بزالل اسموتریچ (دارایی)، یتزاک گلدکنوف (مسکن)، ایتامار بن گویر (امنیت داخلی)، میکی زوهر (ورزش)، هایم کاتز (رفاه)، آمیچای شکلی (امور دیاسپورا)، اسحاق واسرلاوف (توسعه نقب و الجلیل).
اوریت استرک (شهرک سازی)، آیدیت سیلمان (محیط زیست)، مای گولان (برابری و زنان)، شلومو کاری (ارتباطات) و آمیچای الیاهو (میراث) نیز شرکت کردند.
بن گویر در کنفرانس گفت: "فرار جنگ می آورد، آقای نخست وزیر (بنیامین نتانیاهو) نقش رهبری شجاعانه را اتخاذ کنید و تصمیمات شجاعانه بگیرید. اسکان شهرک نشینان صهیونیست
مای گولان وزیر برابری و زنان کابینه رژیم صهیونیستی به روزنامه هاآرتص، گفت: ما به آنها (فلسطینیان) از طریق مصادره زمینهایشان ضربه می زنیم.
اسحاق واسرلوف وزیر توسعه نقب و الجلیل هم گفت: ۲ هزار سال است آرزوی بازگشت به میهن یهودی خود را داریم.
وی ادامه داد: میدانم کسانی که با ما موافق نیستند به این اقدام ما، افراطگرایی میگویند، در حالی که من اسمش را صهیونیسم میگذارم، ما صهیونیستهای واقعی هستیم.
واسرلوف افزود: ما وظیفه داریم تا بر اساس سرزمینی که خداوند به ما داده، ملت یهودی ایجاد کنیم.
یوسی داگان، فعال شهرک نشین و رئیس شورای شهرک سازی در شمال کرانه باختری اشغالی، با اشاره به برچیده شدن شهرک ها، گفت: ما می خواهیم زمین خود را از آنها پس بگیریم، اشتباه جداسازی را اصلاح خواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما اشتباهات پیمان اسلو که برای صلح با سازمان آزادیبخش فلسطین در سال ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ امضا کردیم را اصلاح خواهیم کرد. ما هرگز دیگر چنین اشتباهاتی را تکرار نخواهیم کرد.
غزه بدون اعراب
دانیلا وایس، فعال شهرک سازی صهیونیست به خبرنگاران گفت: ما برای یک هدف روشن به اینجا آمدیم: برای سکونت در کل نوار غزه. در هر اینچ از شمال تا جنوب نوار غزه.
وی افزود: ما هزاران نفر هستیم که هر لحظه آماده حرکت به سمت غزه هستیم. اعراب (فلسطینیان) حق زندگی در غزه را از دست داده اند. شما خواهید دید که چگونه یهودیان به غزه خواهند رفت و اعراب از غزه ناپدید خواهند شد.
سیما حسون، نماینده "رژه مادران" گروه راست افراطی، گفت: می دانم که بسیاری از شما آماده حمله به غزه هستید، هدف ما اخراج (فلسطینی ها). و اسکان مجدد در نوار غزه است.
وی افزود: "من در مورد یک منطقه از غزه صحبت نمی کنم. من فقط در مورد شمال غزه صحبت نمی کنم. منظورم در هر وجب از زمین نوار غزه است.
گردهمایی فعالان صهیونیست و نهادهای غیر دولتی یک روز پیش از کنفرانس اصلی در ۲۰ اکتبر (۲۹ مهر) در گروه های کوچک آغاز شد و روز بعد ۲۱ اکتبر نمایندگانی رسمی از گروه های حامی شهرک سازی و احزاب سیاسی راست افراطی به آنها پیوستند. بیانیه جنبش حماس درباره طرح ژنرال ها
جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: رهبری جنبش حماس تحرکات و ارتباطات سیاسی و دیپلماتیک گسترده ای را برای خنثی کردن برنامههای اشغالگران و توقف جنایت هایی که در چارچوب نسل کشی و قتل عام آشکار در سراسر نوار غزه و به ویژه در شمال آن، انجام داده است.
حماس طی تماسهای سیاسی که انجام داده و خواهد داد، نسبت به اجرای طرح ژنرالها، آوارگی و ویرانی ناشی از آن هشدار می دهد. در حال حاضر هیاتهایی از رهبران حماس به ترکیه، قطر و روسیه سفر کردهاند و با مصر، سازمان ملل و ایران تماس هایی گرفته اند.
در ادامه این بیانیه آمده است: قرار است تماس با تعدادی دیگر از کشورها در سطح رهبران و مقامات منطقه تکمیل شود. همزمان حماس از رسانهها خواست تا جنایات اشغالگران را در نوار غزه که به صورت روزانه انجام میشود، بیش از پیش افشا کنند./ مشرق