تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۴۱
نماینده حماس درمذاکرات با میانجی‌های قطری و مصری بر سر آخرین متن پیشنهادی آتش‌بس، قاهره را برای رایزنی با رهبران گروه مقاومت فلسطین ترک کرد. بر اساس گزارش منابع فلسطینی، هیأت حماس با پاسخ کتبی به واپسین پیش‌نویس توقف جنگ به مصر بازمی‌گردد. اما جزئیات این توافق چیست؟
جزئیات آخرین بسته پیشنهادی آتش‌بس جنگ غزه
به گزارش حدید نیوز؛ مذاکراتی که هفته‌ها به بن‌بست خورده بود مجددا احیا شده است؛ «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا از روز گذشته مهمان عربستان سعودی است و از آن طرف «خلیل الحیا»، نایب‌رئیس جنبش حماس که در رأس هیأتی در قاهره حضور داشت تا درباره پیشنهادی که گفته می‌شود نسخه اصلاح‌شده پیشنهادات قبلی آتش‌بس در غزه است، مصر را برای رایزنی با رهبران ارشد گروه مقاومت ترک کرد.  

هنوز هیچ رسانه‌ای رونوشت جامع و کاملی از جزئیات بسته پیشنهادی منتشر نکرده است و تنها می‌توان با کنارهم‌گذاشتن اظهارنظرهای پراکنده همچنین گزارش برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه، کلیاتی از این طرح را دریافت.

یکی از معدود چهره‌هایی که در این‌باره به تفصیل سخن گفت، آنتونی بلینکن، رئیس دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی امریکاست که دیروز دوباره عازم غرب آسیا شده و عربستان سعودی را به‌عنوان نخستین مقصد خود انتخاب کرده است. او تلویحا اجرای راهکار «دو دولتی» همچنین «عادی‌سازی» روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه را به‌مثابه دو پایه اصلی مناقشه میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عنوان کرد که در کنار آتش‌بس و آزادی اسرای اسرائیلی می‌تواند به بحران فعلی خاتمه دهد.

بلینکن با بیان اینکه «خواست فلسطینیان برای تشکیل کشوری مستقل کاملا مشروع است»، گفت: «بدون یک افق سیاسی برای فلسطینیان، پایان‌دادن به چرخه خشونت (در اراضی اشغالی) دشوار خواهد بود.» وزیر خارجه امریکا همچنین همکاری مشترک آمریکا و عربستان در راستای عادی‌سازی با تل‌آویو را «تقریبا انجام‌شده» ارزیابی کرد و گفت: «فکر می‌کنم تلاشی که آمریکا و عربستان در کنار هم انجام داده‌اند، از منظر حصول توافق‌ها، تقریبا به اتمام رسیده است.»

همزمان با این سخنان، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داد چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه(اردیبهشت-خرداد) ، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. این در حالی است که 140 کشور از 193 کشور عضو سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. ایالات متحده 18 آوریل، پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را که فلسطین را به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل به رسمیت می‌شناخت، وتو کرد و به نظر می‌رسد امریکا بنا دارد از این حق به عنوان یک کارت امتیاز در مذاکرات آتش‌بس استفاده کند.

توافق سه‌مرحله‌ای آتش‌بس

«الجزیره» هم دیروز در گزارش خود جزئیات تازه‌ای از بسته آتش‌بس فعلی منتشر کرد و نوشت این بسته شامل یک توافق سه‌مرحله‌ای است که به آتش‌بس طولانی منجر شود. بر اساس این گزارش احتمالا در مرحله اول حدود 33 نفر از اسرای اسرائیلی از سوی حماس آزاد می‌شوند و در مقابل تعدادی از زندانیان فلسطینی هم از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد خواهند شد، اما شمار زندانیان فلسطینی مشخص نیست.

«رویترز» نیز گزارش داد ممکن است تل‌آویو اجازه دهد برخی از فلسطینی‌های آواره از شمال و مرکز غزه به خانه‌های خود برگردند و ممکن است در مرحله دوم برخی از نیروهای خود را از غزه خارج کند. «دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز خبر داد که آتش‌بس پیشنهادی ۴۰ روزه است.

حماس در جریان مذاکرات قبلی اعلام کرده بود بر خواسته‌های خود یعنی آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه، بازگشت نامحدود فلسطینی‌های آواره به خانه‌های خود، اجازه کمک‌های بیشتر برای ورود به این منطقه و آغاز روند بازسازی اصرار دارد. پایگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» هم به نقل از دو مقام اسرائیلی که نامشان فاش نشده است، گزارش داد که آخرین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل به بحث در مورد «بازگرداندن آرامش پایدار» در غزه است.

امریکا و متحدان اروپایی رژیم صهیونیستی تلاش دارند با روایت خود از پیش‌نویس آتش‌بس، حماس را تحت فشار قرار دهند و روند مذاکرات را با سایه حمله‌ای گسترده بر سر آوارگان فلسطینی در رفح پیوند بزنند، اما واقعیت این است موج اعتراض‌های دانشجویی و مردمی در امریکا و اروپا از یک‌طرف و ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف ابتدایی اعلام‌شده‌اش از طرف دیگر وضعیت را برای تل‌آویو و متحدانش بغرنج کرده است.

در همین راستا بود که «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس بین رژیم اسرائیل و حماس با رهبران مصر و قطر گفتگو کرد. در همین حال شامگاه گذشته معترضان در تل‌آویو به سیاست کابینه بنیامین نتانیاهو در نزدیکی یک پایگاه نظامی تجمع کردند و از بی‌بی خواستند به توافقی با حماس برسد که به آزادی اسرا بینجامد. پیام معترضان که با حروف مشتعل به نمایش گذاشتند این بود: «رفح می‌تواند صبر کند، ما نمی‌توانیم.» با این اوصاف باید منتظر ماند و دید طرفین اصلی توافق، پای چه شروط و توافقی را امضا می‌کنند.

 

 

منبع: نور نیوز
http://hadidnews.com/vdciqqap.t1avq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما