سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به رویههای سیاسی برای شناسایی سازمانهای تروریستی تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی ممکن نیست.
به گزارش حدید نیوز؛ پیتر استانو در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط میتوانم آنچه را که بارها اعلام کردهایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان بهعنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.
وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.
بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمانهای تروریستی، در مقطعی از ناآرامیهای آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانههای غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی بهواسطه تحرکات گروههای ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راهپیدا کرد اما با شکست مواجه شد.
در انگلیس مقامهای این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارشها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمینهای اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.
در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پروندهای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفتوگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.
وی به آن دسته از مقامهای اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.