رسم فرستادن پیام تبریک فرا رسیدن سال شمسی برای نخستین بار از سوی باراک اوباما برقرار شد. رئیس جمهور سابق آمریکا در راستای اجرای دیپلماسی عمومی این کشور تلاش می کرد از فرصت عید نوروز برای ارتباط مستقیم با ملت ایران استفاده کند.
به گزارش حدیدنیوز، در سالهای پیش، اوباما در پیام های ویدیوئی که به ویژه خطاب به مردم ایران میفرستاد خواستار حل اختلافات دو دولت و گسترش روابط بین دو کشور میشد. این سخنان در حالی از سوی اوباما مطرح می شد که او همزمان با وضع تحریم های گسترده ضرر و زیان های هنگفتی را بر جامعه ایران تحمیل کرده بود.
اما او تلاش می کرد تا با استفاده از این شیوه دولت جمهوری اسلامی را مجبور به قبول خواسته های خود و عقب نشینی از مواضع کند. اوباما همچنین در پی این بود تا دولت ایران را به عنوان مانع برقراری روابط مسالمت آمیز دو کشور معرفی کند. در واقع رئیس جمهور آمریکا سیاست تهدید- تحریم- گفت و گو را دنبال می کرد.
گفتنی است در زمان اوباما حتی با وجود توافق هسته ای ایران و غرب، آمریکا همچنان بر حفظ تحریمهای ضدایرانی تاکید داشت.
به طور کلی باید گفت با وجود پیام های نوروزی و تلاش های اوباما برای صلح طلب جلوه دادن خود، اما در زمان او نه تنها از فشارها علیه ایران در مقایسه با دوره بوش پسر کاسته نشد، بلکه شدیدترین وبی سابقه ترین تحریمها علیه ملت ایران به اجراء گذاشته شد.
اما در زمان ترامپ سیاست های آمریکا به صورت کلان دچار تغییر شده است. دولت جدید آمریکا تا به حال دو فرمان مهاجرتی صادر کرده که در هر دو محدودیت هایی را برای شهروندان ایرانی در نظر گرفته است. براساس فرمان مهاجرتی تازه که قرار بود از ۱۶ مارس اجرا شود، صدور ویزا برای شهروندان شش کشور ایران، لیبی، سودان، سومالی، سوریه و یمن برای ۹۰ روز به حالت تعلیق در میآید.
به تبع این موضوع دولت ترامپ علاقه ای به استفاده از دیپلماسی عمومی برای پیشبرد اهداف خود ندارد. در این راستا امسال صرفاً رکس تیلرسون به صورت کلی رسیدن نوروز را تبریک گفت.
وزیر خارجه آمریکا در پیامی که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده گفته است « برای همه کسانی که سنت باستانی نوروز و آغاز بهار و سالی نو را جشن میگیرند نوروزی شاد همراه با بهروزی آرزو میکنم»
تیلرسون گفته است که «میلیونها نفر در سراسر جهان از جمله در افغانستان، آذربایجان، چین، گرجستان، هند، ایران، عراق، قزاقستان، قیرقیزستان، پاکستان، روسیه، سوریه، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و بسیاری از نقاط آسیای جنوبی و مرکزی و خلیج فارس این زمان از سال را همراه با خانواده و دوستانشان جشن میگیرند». وی افزوده است که «امروز، بسیاری از آمریکاییان نیز به این جشن میپیوندند و همراه با نسلی نو، سنتهای محبوب اجداد خود را گرامی میدارند».
وزیر خارجه آمریکا گفته است که نوروز زمانی مناسب برای استقبال از سال نو همراه با امید و خوشبینی است و افزوده است که «ما نیز این بهار نو را بزرگ میداریم و امیدواریم که این نوروز برای همگان صلح و رفاه به ارمغان آورد».
گفتنی است اما در پیام نخست وزیران بریتانیا و کانادا ، ایرانی ها به طور خاص مخاطب قرار گرفته اند.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در پیام نوروزی خود گفته است: من گرمترین آرزوهای خود را به همه کسانی می فرستم که عید نوروز را در بریتانیا، ایران و سراسر جهان جشن می گیرند.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز به مناسب فرارسیدن نوروز پیامی فرستاده و گفته است: امروز ما همراه با کاناداییهای ایرانی و آسیای مرکزی عید نوروز را جشن میگیریم. http://hadidnews.com/vdcg7x9w.ak9ny4prra.html