به مناسبت جشن یک سالگی برنامه پایش ۵ فعال رسانهای در برنامه شرکت کردند.
به گزارش حدیدنیوز، برنامه پایش شب گذشته با حضور مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر، محمد طاهری سردبیر هفته نامه تجارت فردا، احسان بیگی سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا، محمد رضایی مدیر کل اقتصادی خبرگزاری فارس و مینا مهرنوش مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار، به نقد و بررسی عملکرد برنامه پایش و نقش رسانهها در اقتصاد پرداخت.
محمد طاهری سردبیر هفته نامه اقتصادی تجارت فردا در این برنامه گفت: برخی از وزرا قبل از اینکه دولت جدید روی کار بیاید برای اخذ رأی اعتماد از رسانهها کمک خواستهاند، ولی اکنون درب وزارتخانه ها را بسته اند و حتی در زمینه تأیید آمارها با ما همکاری نمی کنند و متأسفانه برخی مسئولان نسبت به انقلاب های ارتباطی دید پایینی دارند و با این اوصاف باید بدانیم که پشت درب های بسته و حبس اطلاعاتی فساد به وجود می آید و ما ندانیم که سیاست گذاران چه کاری انجام دهند، در کشور تنها عدهای خاص به اطلاعات دست می یابند و عده ای به دلیل عدم اگاهی از اهداف سیاستگذار ضرر میبینند که این تفاوت ها باعث ایجاد فساد در کشور می شود.
وی افزود: در گذشته خط قرمزها مشخص بود، اما اکنون رئیس بانک مرکزی و بورس برای ما خط قرمز شدهاند و وقتی از آنها سؤال می پرسیم ناراحت می شوند، همچنین برای گرفتن آمار از وزارت اقتصاد با مشکل مواجه هستیم.
سردبیرهفته نامه اقتصادی تجارت فردا تصریح کرد: برنامه پایش اگر مسئله محور باشد سراغ افرادی می رود که در آن مسئله تخصص دارند. این برنامه می تواند در ارتباط با معوقات بانکی بحث و برای دعوت از کارشناسان می تواند از اقتصاددانان فراوانی که در کشور هستند، استفاده کند که این اقتصاددانان بهتر است از بین کسانی انتخاب شوند که کارهای تحقیقی و پژوهشی انجام داده باشند.
طاهری خاطرنشان کرد: مهمترین و پربیننده ترین برنامه اقتصادی کشور برنامه پایش است، ولی مهمترین مشکلی که ما با آن مواجه هستیم این است که میزان برنامه های اقتصادی کشور کم است ولی محتوای برنامه پایش در مقایسه با این برنامهها خوب و مفید است و در کشور موج ایجاد می کند خلاقیت کمتر دیده می شود و گزارش های میدانی نیز وجود ندارد و این رویه برنامه های اقتصادی باید مورد تجدید نظر اساسی قرار گیرد.
وی یادآور شد: رسانه ها می توانند به گردش اطلاعات کمک کنند به طور مثال با توجه به فضای کشور که باعث شده تا حبس اطلاعاتی صورت گیرد و در دوره ای به بهانه تحریم اطلاعات ارائه نشد و برخی سرمایه گذاران با آمار اشتباه سرمایه گذاری کردند و ضرر و زیان دیده اند که در این زمینه رسانه ها باید به عدالت اطلاعاتی کمک کنند.
سردبیرهفته نامه اقتصادی تجارت فردا با تأکید بر اینکه رسانه ها به شفاف سازی اقتصادی کمک می کنند گفت: رسانه ها باید در مقابل فسادهای اقتصادی افشاگرانه عمل کنند و به کمک ساختار اقتصادی کشور بیایند چراکه رسانه ها حتی در اصلاح ساختار اقتصادی کشور نیز مؤثر هستند.
طاهری در پایان گفت: رسانه به عنوان عامل بازدارنده برخی عوامل اقتصادی عمل می کند و به تعبیری رسانه ها این قدرت را دارند تا در برابر سیاست های غلط موضع بگیرند و یا از سیاستهای خوب و صحیح اقتصادی حمایت کنند و حتی می توانند در این زمینه آموزش دهند.
احسان بیگی سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا نیز اظهار کرد: شناختن مخاطب و بی اعتنایی به مخاطب در برنامه اقتصادی پایش باعث می شود که مسائل سیاسی بر مسائل اقتصادی غالب شود و مصلحت اندیشی هایی که صورت می گیرد، اصلاً درست نیست و این مصلحت اندیشی های غلط باعث می شود، تا به آن اهداف تعریف شده در برنامه دست پیدا نکنید.
وی افزود: یکی دیگر از ضعف های برنامه پایش استفاده نکردن از افراد متخصص و کسانی است که در بطن کار هستند و متأسفانه از این تخصص ها در رسانه ملی استفاده زیادی نمی شود و رسانه ملی از دانش این افراد با سابقه به خوبی بهره مند نمی شود.
سردبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا تصریح کرد: مسئولانی که در برنامه پایش دعوت میشوند و حضور پیدا می کنند، فقط دیدگاه خودشان را مطرح می کنند و پاسخگو نیستند و حتی در اکثر مواقع در صورت پاسخگویی متأسفانه پاسخگوی یک سری سؤالات از پیش تعیین شده هستند و این یکی دیگر از ضعف های برنامه پایش به شمار می رود.
وی در پایان گفت: وقتی از افراد متخصص برای حضور در برنامه دعوت می شود، لازم است که اخبار روز هفته گذشته نیز در برنامه به طور دقیق رصد شده و برای مردم اعلام شود تا مردم بدانند وقایع روز اقتصاد کشور در هفته گذشته چه بوده است.
مینا مهرنوش مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار اظهار کرد: یکی از مزیت های برنامه پایش توجه به مباحث پژوهشی است و یکی از مشکلات این برنامه این است که افراد مجری برنامه اختیارات به اندازه کافی ندارند و نمی توانند مباحث را به صورت گسترده پیگیری کنند و همچنین اینکه پاسخگویی در این برنامه وجود ندارد و فقط یک سری راه کار آن هم با محافظه کاری در این برنامه مطرح می شود.
وی افزود: برای ایجاد توسعه در کشور به توسعه کسب و کار و دانش اقتصاد محور نیاز داریم و بحث سرمایه انسانی و الگوهای موفق که در بخش کارآفرینان موفق این برنامه به آن اشاره می شود بسیار خوب است اما در برنامه پایش به تجارب بد افراد که باعث عبرت آموزی سایر افراد می شود کمتر پرداخته شده است و یکی دیگر از مشکلات برنامه این است که مخاطبان برنامه مشخص نیستند یعنی در قسمت اول برنامه مخاطبان مسئولان دولتی هستند و در قسمت دیگر مخاطب جداست و حتی برخی اوقات بچه ها نیز این قسمت را تماشا می کنند.
مدیر نشریه دنیای نوین کسب و کار تصریح کرد: فضای کسب و کار و عوال محیطی و محاطی باید به طور کلی در این برنامه درنظر گرفته شود و مخاطبان و بینندگان برنامه نیز باید یکی شوند و بخش قهرمان هفته که سرمایه های اجتماعی تضعیف شده را نشان می دهد از نقاط قوت این برنامه به شمار می رود.
مهرنوش در پایان گفت: راه اندازی شبکه اجتماعی پایش باعث شده است تا این برنامه اقتصادی از کار اصلی خودش دور شود که به نظر من دلیلی ندارد تا این برنامه به آموزش بپردازد و یکی از وظایف رسانه ایجاد بازار است و در حقیقت شما صلاحیت آموزش را ندارید و این یک کار تخصصی است و همچنین باید از افرادی برای حضور در این برنامه دعوت شود که به صورت ساده صحبت کنند تا عامه مردم متوجه محتوای برنامه شوند.
محمد رضایی مدیرکل اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: اقتصاد یک مقوله خشک است که البته دولت طی چند سال اخیر به سمت عامه فهم کردن اقتصاد رفته است و برنامه پایش گام خوبی را در این زمینه برداشته و مشکلات اقتصادی مردم کشور را بیش از پیش مطرح کرد.
وی ادامه داد: یکی از ضعف های برنامه پایش این است که مطالبه گری به خوبی صورت نمی گیرد به عبارت دیگر وقتی دراین برنامه از مسئولان دعوت می شود و مشکلات مطرح می شوند و نظرسنجی برگزار می شود، اصلاً نتیجه ای حاصل نمی شود و بدتر اینکه در هفته یک موضوع مطرح می شود و در هفته بعد سراغ یک موضوع دیگر می روند و این کار غلط است و مسئولین این برنامه باید مسائلی که در این برنامه طرح کرده اند را مشخص کنند و بعد نتیجه گیری کنند که به کجا رسیده است و به صورت کلی حل آن مشکلات مطرح شده را باید خواستار شوند.
رضایی اذعان کرد: معوقات بانکی مسئله ای است که باید بیشتر در این برنامه پیگیری شود و باید بدانیم چرا اکنون کار به جایی رسیده است که ما در کشور ۸۲ هزار میلیارد تومان معوقه بانکی داریم و این معوقات بانکی باید ریشه یابی شوند و بررسی این ریشه یابی ها بهتر است در برنامه اقتصادی پایش بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل اقتصادی خبرگزاری فارس عنوان کرد: مخاطبان برنامه پایش برای تماشای این برنامه وقت می گذارند و برنامه ریزی می کنند و اینکه مشکلات اقتصادی کشور در این برنامه مطرح می شود، بسیار خوب است، اما مخاطبان باید بدانند در پشت پرده مسائل اقتصادی کشور چه می گذرد و آنها حق دارند از تمامی وقایع اقتصادی کشور باخبر شوند.
وی در پایان گفت: یکی از ضعف های برنامه پایش این است که مسئولان به جای پاسخگویی برای بیان دستاوردهای خود در برنامه حاضر می شوند که این اصلاً خوب نیست و همچنین بهتر است از تمامی کارشناسانی که در تجربه شرکت در چنین برنامه هایی را دارند و میدانند چگونه با مخاطب خود سخن بگویند دعوت کنید تا مردم به راحتی متوجه مباحث طرح شده در برنامه بشوند.
مجتبی قمری وفا سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر نیز گفت: اقتصاد کشور ما حال و روز خوبی ندارد و این وضعیت بد تنها مختص یک دولت نیست، برخی دولت ها خدمات بسیار خوبی را ارائه می کردند اما شاخص های اقتصادی خوبی نداشتند و برخی شاخص های اقتصادی خوبی داشتند اما خدمات مطلوبی را ارائه نکردند و این باعث می شود تا ما یک اقتصاد خوب، پویا و شاداب را نداشته باشیم.
وی افزود: در دو ماه اخیر سرمایه های فراوانی از بورس خارج شده و به بانک ها سرازیر شده است و اکنون به دلیل اینکه سقف نرخ سود بانکی مشخص شده پول ها از بانک خارج شده و وارد بازار بورس نشده است و در حال حاضر بازار مسکن اوضاع خیلی بدی دارد و در بخش نفت نیز به جای اتکا به داخل کشور منتظر گشایش راهی در بازار خارج از کشور هستیم.
سردبیر اقتصادی خبرگزاری مهر با اشاره به طرح حمایت از تولید، آزاد سازی موقت نرخ سود سرمایه، توزیع سبد کالا و هدفمندی یارانه به عنوان چهار تصمیم مهم دولت در نه ماه اخیر یادآور شد: جایگاه برنامههای کلی اقتصادی در برنامه پایش خالی است و تحلیل های کارشناسی این برنامه تک بعدی است و بهتر این است که بازی با آمار در این برنامه کنار گذاشته شود و در کنار طرح ضعف ها و نقاط قوت اقتصاد کشور در این برنامه بیشتر به طرح نقاط قوت اقتصاد بپردازیم تا جامعه به ویژه دولت مرتب نگویند که برنامه پایش برای جذب مخاطب فقط نقاط منفی را مطرح می کند.
قمری وفا خاطرنشان کرد: افرادی در کشور هستند که به هر قیمتی حاضرند رشد اقتصادی داشته باشند، حتی اگر این رشد باعث له کردن قشر ضعیف جامعه باشد و این وضعیت اصلاً برای کشور و پیشرفت اقتصادی مردم مناسب نیست.
وی در پایان گفت: این مسئله که معاون وزیر اقتصاد در برنامه پایش اعلام کند، حساب مردم برای دریافت یارانه بررسی می شود اما بعد در گفت و گو با خبرگزاری های فارس و تسنیم این حرف خود را تکذیب کند، اصلاً کار شایسته ای نیست. http://hadidnews.com/vdcgz39x.ak9yz4prra.html