تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۱
وقت آن رسیده که از واژه زیر میزی با عنوان رومیزی یاد کرد

زیر میزی، رومیزی یا پول زور؟

برخی از پزشکان، به‌رغم اینکه می‌دانند مردم در ایران بیش از آنچه از جیب خود باید بپردازند، می‌پردازند...
زیر میزی، رومیزی یا پول زور؟
برخی از پزشکان، به‌رغم اینکه می‌دانند مردم در ایران بیش از آنچه از جیب خود باید بپردازند، می‌پردازند و دیگر آهی در بساط ندارند اما باز هم زیرمیزی را روی میز می‌گیرند.

به گزارش حدیدنیوز، دیگر وقت آن رسیده که از واژه زیر میزی با عنوان رومیزی یاد کرد، چراکه به‌رغم نارضایتی‌های مردم و وعده و وعیدهای مسئولان برای حذف این پدیده شوم از نظام سلامت ایران، زیرمیزی همچنان از مردم گرفته می‌شود.



به‌زور هم گرفته می‌شود. دیگر حتی در خفا و پنهان هم نیست؛ چرا که ظاهرا هیچ هشدار، اخطار و جریمه‌ای برای پزشکانی که قسم خورده‌اند اما اخلاق پزشکی را رعایت نمی‌کنند کارساز نیست البته شک نیست که اکثر پزشکان ایرانی پایبند به اخلاق هستند و حقوق بیماران را رعایت می‌کنند اما بنابر اظهارات روز دوشنبه دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، هنوز عده قلیلی از پزشکان هستند که زیر میزی می‌گیرند.



این گروه از پزشکان، به‌رغم اینکه می‌دانند مردم در ایران بیش از آنچه از جیب خود باید بپردازند، می‌پردازند و دیگر آهی در بساط ندارند اما باز هم زیرمیزی را روی میز می‌گیرند.حقیقت انکارناپذیر آن است که هم برخی از پزشکان از مردم درخواست اضافه وجه می‌کنند و هم برخی از مردم باوجود خالی بودن جیب‌شان به ناچار به پرداخت‌های نامتعارف در نظام پزشکی تن می دهند و این به معضلی ناشایست در نظام سلامت در کشور تبدیل شده است.



معضلی که برخی دلیل آن را واقعی نبودن تعرفه‌های درمانی و تشخیصی، برخی دیگر تأخیر در پرداخت حقوق و کارانه پزشکان، عده‌ای دیگر ضعف قوانین و مقررات و مدیریت و گروهی دیگر دلیل این معضل را کم بودن میزان جریمه‌ها برای پزشکان متخلف ذکر می‌کنند البته نباید اجرا نشدن کامل پوشش بیمه‌ها در اغلب حرف و حدیث‌ها در این‌باره را از یاد برد.



دلیل این پدیده زشت هرچه باشد، مهم این است که این معضل همچنان وجود دارد و هیچ قانون محکمی هم تاکنون نتوانسته است جلوی این اقدام ناشایست را بگیرد. اقدامی که با اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با قوانین برنامه ۵ ساله توسعه همخوانی ندارد. در این زمینه، روز دوشنبه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان بالاترین مقام مسئول در نظام سلامت کشور گفت: رفتار نامناسب یک عده قلیلی از جامعه پزشکی باعث شده که به کل جامعه پزشکی نگاه مثبتی وجود نداشته باشد.



وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پدیده زیرمیزی را با توجه به محرومیت‌هایی که در جامعه وجود دارد، ظلم مضاعف به مردم دانست.



دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی اظهارداشته: همانطور که از بقیه صنوف ازجمله مهندسان، روحانیت، بازاریان و دیگر اقشار جامعه انتظار عملکرد مناسب داریم، از جامعه پزشکی نیز انتظار داریم نسبت به این پدیده مذموم که با اعتبار جامعه پزشکی مرتبط است، حساس باشند.



وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرد که جامعه پزشکی با تعامل خوب و مناسب با سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت و ارائه راه‌حل‌های اساسی و نه راه‌حل‌های مقطعی در حل این مشکل کمک کند.



به گزارش خبرنگارما، تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که امسال نیز احتمالا حل مشکل زیر میزی با افزایش تعرفه‌ها به نفع پزشکان خاتمه یابد؛ چرا که چندی قبل هم مسئولان وزارت بهداشت تنها راه‌حل مشکل زیرمیزی را افزایش تعرفه‌ها دانستند؛



راهکاری که نه منطقی و معقول به‌نظر می‌رسد و نه به نفع مردم است؛ چرا‌که هر سال تعرفه‌ها به ضرر مردم افزایش یافت اما پزشکانی بودند که باز هم زیرمیزی از بیمار طلب کردند. در این‌باره یک نماینده مجلس شورای اسلامی هم روز گذشته از وضعیت موجود درباره زیرمیزی به‌شدت انتقاد کرد و اظهار داشت: به‌نظر من وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تاکنون نتوانسته‌اند با این پدیده زشت برخورد جدی کنند و دراین باره کم‌کاری کرده‌اند که نیاز به تذکر جدی دارد.



دکتر حسن تأمینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پزشکی باید به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند و راهکار عملی و زیربنایی برای این معضل ارائه شود؛ چرا که در این‌باره مردم مطالبات بحق و جدی دارند و اخذ زیر میزی هیچ توجیهی ندارد.



تأمینی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این موضوع را به دفعات پیگیری کرده است و در این دولت نیز این موضوع را که مطالبه مردم است همچنان پیگیری می‌کند. در این راستا اعضای کمیسیون بهداشت مجلس، هفته گذشته با وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی در محل وزارتخانه، جلسه مشترک داشت و آنها گزارشی را ارائه و اعلام کردند که تنها ۳۰نفر از جامعه پزشکان زیرمیزی می‌گیرند و قرار شد که در این‌باره راهکارهای جدی اندیشیده شود. عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از نظر ما دریافت زیرمیزی با هیچ توجیهی پسندیده نیست و نباید وجود داشته باشد. http://hadidnews.com/vdcjvye8.uqeayzsffu.html
منبع : همشهری
نام شما
آدرس ايميل شما