ضعف نظارت بر تولید و عرضه کالا و برخی توافقهای صورت گرفته برای تثبیت قیمت و کاهش وزن مواد غذایی و کالاهای صنعتی زمینه تشدید پدیده کمفروشی و فشار مضاعف بر مصرفکنندگان را فراهم کرده است.
به گزارش حدیدنیوز، بررسی کم و کیف مواد غذایی و محصولات صنعتی عرضه شده در بازار حاکی از تشدید پدیده کمفروشی و افت کیفی عرضه این محصولات در سایه ضعف نظارت بر بازار است.
این کم فروشی بهنحوی است که طی چندماه گذشته کیفیت و وزن و حجم انواع لبنیات بهویژه ماست، پنیر بستهبندی و فرآوردههای لبنی لوکس، انواع کنسرو بهویژه تن ماهی، رب گوجهفرنگی و کمپوت، محصولات بهداشتی، شوینده و سلولزی بهویژه انواع دستمالکاغذی، نوشیدنیها، تنقلات بهویژه چیپس و پفک و انواع سس بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
این کاهش وزن و کمفروشی به حدی است که بدون نیاز به تطبیق وزن درج شده روی بستهبندی با محتویات آن مصرفکننده قادر به تشخیص کمفروشی بهرغم افزایش قیمت این محصولات خواهد شد.همچنین برخی کالاها بدون درج وزن یا درج مخدوش آن به بازار عرضهشده و وزن برخی اقلام نیز که براساس تفاهمهای تولیدکنندگان با سازمان حمایت بهدلیل تثبیت قیمتها کاهش یافته است بهدلیل عدماطلاع مصرفکنندگان از کم و کیف این تغییرات، موجب نارضایتی و گلایه مشتریان شده است.
**برخورد شدید با کمفروشان
کمفروشی انواع مواد غذایی و محصولات صنعتی در حالی تشدید شده که وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری اخیر خود با اظهار بیاطلاعی از این موضوع دستور پیگیری این مسئله را به برخی معاونین ذیربط داد.با این شرایط معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از اتخاذ تدابیری برای برخورد شدید با پدیده کمفروشی خبر داده و به خبرنگار ما گفت:
سازمان حمایت طرح ویژه برخورد با کمفروشی کالاها را اجرا خواهد کرد و با توجه به اهمیت این موضوع و گلایه مصرفکنندگان از اجحاف ناشی از کمفروشی برخی تولیدکنندگان، بررسی کموکیف برخی کالاهای عرضه شده در بازار و برخورد با پدیده کمفروشی در دستور کار نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار قرار خواهد گرفت.
حسن یونس سینکی کمفروشی را پدیدهای مذموم در شرع و قانون تلقی کرد و افزود: اخیرا برخی گزارشها در زمینه رشد کمفروشی در عرضه برخی مواد غذایی و کالاهای صنعتی دریافت شده که مغایر با تلاش شبانهروزی دولت برای ایجاد آرامش و ثبات در بازار و ناشی از سودجویی برخی تولیدکنندگان یا عرضهکنندگان کالاست.