طی یادداشتی با عنوان "تحریم ها تشدید کننده وضعیت اقتصادی است نه ایجاد کننده"
روز شنبه وزیر اقتصاد در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل یکی از بانکها بهبود وضعیت اقتصادی با رفع تحریمها را خیال باطل خوانده بود اما دیروز طی یادداشتی با عنوان "تحریم ها تشدید کننده وضعیت اقتصادی است نه ایجاد کننده" چرخشی ۱۸۰ درجهای داشت.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از سراج۲۴، روز شنبه وزیر اقتصاد در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل یکی از بانکها بهبود وضعیت اقتصادی با رفع تحریمها را خیال باطل خوانده بود که در اصل عدم مدیریت صحیح را منشا اصلی تمام مشکلات اقتصادی میدانست.
البته رئیس جمهور محترم پیش از انتخاب شدن، در برنامههای تبلیغاتی مکررا سوء مدیریت اقتصادی را عامل اصلی مشکلات معیشتی مردم عنوان کرده بود و اگر از حق نگذریم گهگاه اشاره ای هم بر تقویت مناسبات و ارتباطات بینالمللی برای رفع تحریمها در جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم میکرد.
اما پس از انتخاب و ی به عنوان شخص اول دستگاههای اجرایی کشور عملا مشاهده شد که تمام تلاش وی در جهت بهبود مناسبات بینالمللی برای رفع تحریمها متمرکز شده است و گویی مدیریت صحیح امور داخلی اقتصاد کشور کاملا به دست فراموشی سپرده شده است.
اما روز شنبه وزیر اقتصاد در سخنانش سیاست فعلی دولت (رفع تحریمها برای بهبود معیشت) را کاملا نقض کرد که به نظر میرسد به وی تذکراتی داده شده که موجب شده است علی طیب نیا روز گذشته طی یادداشتی با عنوان "تحریم ها تشدید کننده وضعیت اقتصادی است نه ایجاد کننده" چرخشی ۱۸۰ درجهای داشته باشد و کاملا تغییر مواضع دهد.
به گزارش «سراج۲۴»، وزیر اقتصاد در تحلیلی از شرایط کنونی اقتصاد کشور گفت: دکتر علی طیب نیا، با اشاره به ساختار ناکار آمد اقتصاد کشور و برخی سیاستهای اقتصادی، تحریم ها را تشدید کننده وضعیت نامطلوب اقتصاد کشور دانست .
وزیر اموراقتصادی ودارایی در تحلیل شرایط کنونی اقتصاد کشور گفت:نگرش واقع بینانه از وضعیت موجود اقتصاد کشور نشان می دهد که شرایط کنونی اقتصاد ناشی از سه عامل ساختار ناکارآمد اقتصادی، سیاست های نامطلوب اقتصادی و شرایط نامناسب بین المللی ناشی از تحریم هاست.
دکتر طیب نیا در ادامه گفت:این سه عامل را می توان به دو دسته تقسیم بندی کردکه برخی از آنها عوامل ایجاد کننده و برخی دیگر نیز از عوامل تشدید کننده شرایط کنونی است.
وی در خصوص تاثیر تحریم بر فضای عمومی اقتصاد کشور نیز گفت: تحریم با همه تبعاتش عامل ایجاد کننده نیست بلکه عامل تشدید کننده است. تحریم ها با تشدید مسایل و بروز آن ها به ما نشان داد که اقتصاد ما نیازمند اصلاحات ساختاری، نهادی است .از همین روست که با برداشته شدن تحریم ها فقط عوامل تشدید کننده حذف می شوند و عوامل ایجاد کننده پا برجا هستند.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: این یک اشتباه استراتژیک است که توجه و توان خود را صرفاٌ بر روی کاهش تحریم ها بگذاریم چرا که با این کار تمرکز خود را بر روی عوامل ایجاد کننده از دست می دهیم.
وی در ادامه افزود:ساختار نامناسب اقتصادی کشور به عنوان یک عامل ایجاد کننده، خود را در استفاده دولت از منابع نفتی در بودجه، بی ثباتی و بی انضباطی در سیاست مالی، سهم غیر قابل قبول در آمدهای مالیاتی در درآمدهای دولت ، سرمایه گذاری خارجی ناکافی و نقش اندک بخش خصوصی واقعی در اقتصاد، نبود شفافیت اطلاعات اقتصادی و محیط نامناسب کسب و کار نشان می دهد، لذا تا زمانی که این متغیرهای ایجاد کننده کنترل و اصلاح نشوند اقتصاد ما اقتصادی ضربه پذیر و ضعیف است و در برابر عوامل درونی و بیرونی متلاطم می شود.
وزیر امور اقتصاد و دارایی همچنین با ابراز امیدواری از همدلی و پشتیبانی مردم عزیز کشورمان در پیشبرد اهداف دولت تدبیر و امید گفت:امید آن دارم که مسوولان و مردم عزیز ایران به تحلیل درست عوامل موثر بر شرایط اقتصادی بپردازندتا بتوانیم همزمان با کنترل عوامل تشدید کننده به اصلاح عوامل ایجاد کننده نیز بپردازیم .
شایان ذکر است وزیر اقتصاد در مراسم معارفه مدیرعامل جدید بانک ملی به موضوع تحریم اشاره کرد وگفت:تصور غلطی است که با برداشته شدن تحریم ها همه مشکلات اقتصادی کشور حل می شود چنین تصوری یک خیال باطل است، مادامی که نتوانیم در داخل تمامی مشکلات ساختاری، سیاستی و نیز شرایط نامناسب بین المللی را حل کنیم نباید از مذاکرات سیاسی انتظار رفع مشکلات ساختاری و کاستی ها در سیاستگذاری اقتصادی را داشته باشیم، متاسفانه برداشت های نامناسبی از این جملات در رسانه ها و افکار عمومی شده است http://hadidnews.com/vdcauynu.49ni015kk4.html