هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی آغاز شد.
صندوقهای اخذ رای اعتماد در صحن مجلس گذاشته شد تا پس از پایان بررسی صلاحیتها نمایندگان رای خود به تک تک وزرا را در این صندوقها بیاندازند.
این جلسه با ۲۰ دقیقه تاخیر و با حضور ۲۱۴ تن از وکلای ملت رسمیت یافت و پیش بینی میشود که این جلسه آخرین نشست بهارستان نشینان برای بررسی صلاحیت ۱۸ وزیر پیشنهادی باشد.
تاکنون بررسی صلاحیت ۱۵ وزیر پیشنهادی به پایان رسیده و مجلس باید در این جلسه بررسی صلاحیت ۳ وزیر پیشنهادی و همچنین رای گیری در مورد تک تک این وزرا را داشته باشد.
در این جلسه که پس از دوساعت تنفس برگزار شد، صندوقهای اخذ رای اعتماد در صحن مجلس گذاشته شد تا پس از پایان بررسی صلاحیتها نمایندگان رای خود به تک تک وزرا را در این صندوقها بیاندازند.
** بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت
مقیمی؛ مخالف وزیر پیشنهادی نفت
احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: مخالفت بنده با وزیر پیشنهادی نفت به سخنان مقام معظم رهبری در خطبههای عید فطر امسال بر میگردد که ایشان فرمودند که به وزرای صالح رای دهید و این برداشت از سخنان رهبر انقلاب این است که وظیفه مجلس انتخاب وزرای صالح است و الزاما رای اعتماد به همه وزرا نیست.
وی با بیان اینکه ما نه باید سختگیری و نه باید سادهاندیشی کنیم، گفت: برنامههای زنگنه بر مبنای کارشناسی که معاونت نظارت مجلس انجام داده است، با شرح وظایف وزارتخانه از ۱۷ مورد شرح وظیفه آن با ۷ مورد منطبق است و از ۱۹ مورد برنامه پنجم فقط با ۳ مورد آن انطباق دارد و مجلس امروز در آزمون بزرگی قرار گرفته است و آیندگان نسبت به این امر قضاوت خواهند کرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: شما قصد دارید برای فردی تصمیمگیری کنید که ۸ سال سابقه وزارت نفت دارد و فارغ از سلامت شخص نامبرده، خروجی مدیریت وی در کشور خسارتبار بوده است و مواردی همچون ترغیب به رشوه، زد و بند، باندبازی، رانتخواری برخی افراد خاص و برخی آقازادهها که در گزارشهای دادگاههای خارجی به "جونیور" ملقب شدهاند.
مقیمی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: همچنین در قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه بسته شد، همه دارای ابهام است و در دادگاههای بینالمللی و داخلی دارای پرونده هستند. مانند قرارداد کرسنت، توتال، کیش و میدانهای نفتی مانند سروش، نوروز و دورود قراردادهای بینگ، استاتاویل، شل و به عنوان متهم در دادگاهها باید پاسخگو باشد.
وی مدیریت عامرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی و به هم زدن ساختار یکپارچگی نفت، افزایش شرکتهای دولتی از ۳۰ شرکت به ۱۸۰ شرکت و تکهتکه کردن ساختار وزارت نفت از نتایج مدیریتی زنگنه خواند و گفت: امروز میدانید که در دنیا در قالب ایجاد شرکتهای هلدینگ سعی میکنند بهرهوری را بالا ببرند. اما مدیریت آقای زنگنه باعث استقراض ۷۰ میلیارد دلار و تحمیل به کشور بوده است و عدم نظارت بر پیمانکارهای خارجی از مدیریت ضعیف زنگنه است.
نماینده مردم بهشهر در ادامه سخنان خود به مذاکرات مجلس ششم در خصوص زنگنه اشاره کرد و گفت: آقای کهرم از نیروهای اصلاحطلب مجلس ششم وقتی که زنگنه برای دوره دوم قصد داشت از مجلس رای اعتماد بگیرد گفته بود، متاسفانه مدیریت عالی وزارت نفت عملکرد و سیاستهایی را دنبال کرده است که پیامد این نوع رفتار باعث ایجاد سازمان سایه و معادلات باندی گستردهای شده است و این روند کارشناسان دلسوز و باسابقه صنعت نفت را از روند تصمیمگیری و اجرایی جدا کرده است و در مقابل حدود ۳۰ نفر خارج از صنعت نفت در مدیریتهای ارشد قرار میگیرند.
مقیمی اضافه کرد: کهرم در مورد مدیریت زنگنه ادامه داده است که "آیا سپردن یک شرکت بزرگ نفت به یک سیاستمدار کار درستی است و فکر نمیکنید که به این وسیله نفت را یک مقوله سیاسی کردهاید". همچنین آقای محتشمیپور در مخالفت با زنگنه گفته بود اتکای بیش از حد زنگنه به پیمانکاران خارجی و نادیده گرفتن پیمانکاران داخلی و حجم قراردادها با احتساب هزینههای سود زیاد به علاوه ریسک بالا و همچنین ۵۰ میلیارد دلار ایجاد تعهد و با کمال تاسف عدم اطلاعرسانی به مجلس و دولت و عدم شفافیت اطلاعات از دوران مدیریت وی باقیمانده است.
توکلی؛ مخالف وزیر پیشنهادی نفت
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نفت، گفت: من تا پریشب به رغم مخالفتم با صدارت آقای زنگنه در دولتهای گذشته، با رای اعتماد به ایشان موافق بودم و علت این موافقتم نیز ۳-۴ نکته بود. اول وضعیت عرصه نفت و گاز که الان با دشورایهای سنگینی روبروست. دیگر اینکه در وزارت نفت به خاطر اینکه چند دوره صدارت غیرنفتی ها اتفاق افتاد یک نوع دلخوری و به نوعی سرافکندگی به طور کلی وجود دارد و وقتی آقای زنگنه خواست وزیر بشود نشاطی در کارکنان نفت ایجاد شد که ممکن بود کارآیی را بالا ببرد. حتی گروههای وطن دوست استقلالطلب نفتی جنوب هم اکثرشان از ایشان حمایت کردند و بالاخره اینکه از روزی که آقای زنگنه رای اعتماد میگرفت -که انشاءالله رای نمیگیرد- از همان روز وزیر بود و برای شناخت وزارتخانه و انتصابها نمیخواست وقت بگذارد. و آخر اینکه نفت متاسفانه همچنان منبع اصلی نفت است.
وی در توضیح اتفاقاتی که طی هفته گذشته افتاده است، تصریح کرد: آقای زنگنه ۱۸ مرداد آمد دفترم و من به او گفتم شما فساد نیستید ولی اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید. همتات را بیشتر کن و معلوم شد نظرم روی ایشان مثبت است و ایشان هم استقبال کرد. بعد از آن جلسات کمیسیون تلفیق به خواهش من تشکیل شد و رای این کمیسیون عدیل شد. قرار شد کمیته ۵ نفره ای مسائل را بررسی کند. این جلسه صبح سهشنبه تشکیل شد و ۵ نفر نماینده در آن حضور داشتند و آقای زنگنه و یکی از بستگانش که با من هم دوستی دارد، نیز در این جلسه حضور داشت.
توکلی در توضیح اتفاقات رخ داده در جلسه زنگنه به کمیته ۵ نفره نمایندگان خاطرنشان کرد: در این جلسه، ضمن بررسی مسائل، آقای امیرآبادی که عضو کمیته بود مسئلهای را مطرح کرد که نمیخواهم واردش بشوم، چرا که مهم نحوه برخود آقای زنگنه با این مساله است. آقای زنگنه "قسم جلاله" خورد که "والله این مطلب درست نیست" و من از فلان موقع این کار را نکردم. آقای امیرآبادی در واکنش به این سخن زنگنه گفت که "سند دارم". ولی من از آقای امیرآبادی خواهش کردم که وقتی مسلمانی قسم جلاله میخورد تمام کن و ایشان(امیرآبادی) هم گفت: باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: فردای آنروز من بازهم تلاش کردم برخی موانع از جلوی آقای زنگنه دور شد. جلسهای با نماینده دیگر هم که اطلاعات تعیینکنندهای درباره زنگنه داشت برگزار کردم.
توکلی ادامه داد: اما این مسائل ادامه داشت تا اینکه غروب سه شنبه سندی به دست ما رسید که نشان میداد قسم آقای زنگنه کاملا غلط است. من خیلی منقلب شدم. برای اینکه اشتباه کردن و مبانی مختلف داشتن قابل پذیرش است. اما وقتی وقایع برعکس جلوه داده شود مساله فرق می کند. اگر بنا باشد پردهپوشی درکار باشد دیگر هیچ ضعفی را نمیشود جبران کرد. در همه نظامات مردمسالار بخصوص در اسلام "صدق" خیلی مساله مهمی است. از پیامبر اسلام سوال کردند مومن میتواند زنا کند، پیامبر فرمودند بله ممکن است اشتباه کند و بعدش توبه کند. پرسیدند میتواند دزدی کند، فرمودند بله ممکن است اشتباه کرده و دزدی کند اما بعدش توبه کند. این بار پرسیدند آیا مومن میتواند خلاف بگوید؟ پیامر فرمود نه. مومن دروغ نمیگوید.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: در هر سازمانی مقام بالای سازمان امضایش صحت موضوع و مقدمات را تصدیق میکند اما اگر خودش زیر سوال رفت، سنگ روی سنگ بند نمیشود. من روی این مساله حساسم و شما(نمایندگان) هم حساسید. در مجلس گذشته برادری که دستش از دنیا کوتاه است(کردان)، همین مشکل را پیدا کرد. وزیر دیگری(شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم) هم خلاف کرد و مجلس به حرفم گوش نکرد و چوبش را اقتصاد کشور خورد.
توکلی در ادامه تشریح ماجرا تصریح کرد: من دیروز نامه نوشتم به رئیس جمهور و شرح مساله را نوشتم و گفتم خلاف گویی قابل تحمل نیست. بعد از ظهر یک دوستی آمد صحبت کردیم و من سندش را نشان دادم و او گفت راست میگویی خیلی بد است. زنگنه تشریف آورد و من مساله را با وی مطرح کردم. ایشان فقط گفتند من سند را تکذیب نمیکنم ولی یادم نبود و به همین خاطر قسم خوردم. حالا شنیدم حالا گفته شده من قسمم را برای چیز دیگری خورده بودم!
نماینده مردم تهران تاکید کرد: عرضم این است تمام تلاشم را کردم به رغم اعتقادم و عقیده قلبی خودم، تسامح کردم که این برادر محترم(زنگنه) درخدمت قرار بگیرد ولی این مساله(قسم دروغ) با هیچ چیز درست شدنی نیست. چون نمایندگان میخواهند رای اعتماد بدهند. اگر صداقت نباشد از کجا معلوم دوباره خطا تکرار نشود؟ آنهم برای وزارت نفت که منبع درامد اصلی دولت ماست. من از شما(نمایندگان) خواهش میکنم. این آزمایش بزرگی برای مجلس محترم است. رای اعتماد به چنین فردی نمی شود داد.
** عبدی؛ موافق وزیر پیشنهادی نفت
ایرج عبدی نماینده مردم خرمآباد در موافقت با برنامههای بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: همه دوستان بر توانمندی آقای زنگنه باور دارند و کسی نمیتواند این مورد را انکار کند. آقای توکلی با تاسف صحبت کرد که ظاهرا زنگنه توانمندی این کار را ندارد و آقای مقیمی هم از کارهای بزرگ زنگنه صحبت کرد.
وی با بیان اینکه از آقای روحانی به دلیل معرفی کابینهای اعتدالی و به دور از حب و بغضها تشکر میکنم، تصریح کرد: تکتک وزرا مصداق وزرای صالحی هستند که رهبری هم بر آنها تاکید دارد. نفت حساسیت خاصی دارد. ۷۰ درصد اقتصاد کشور مربوط به نفت است، مستقیم و غیر مستقیم. همه میدانند که رئیس جمهور وعدههای اشتغال داده و امروز میبینیم که هر خانواده ۴ الی ۵ تحصیل کرده بیکار دارد و باید برای رفع این مشکلات اشتغالی به نفت توجه ویژهای بکنیم.
نماینده مردم خرمآباد اضافه کرد: دوستان باید بر این مسئله توجه ویژهای داشته باشند تا بتوانیم بر استفاده از توانمندی آقای زنگنه در وزارتخانه نفت مشکلات مربوط به بیکاری را رفع کنیم. همگان مستحضر هستید که در ۴ سال اول دولت احمدینژاد درآمدهای خوبی در وزارت صنعت ایجاد شد و این درآمدها به خاطر این بود که آقای زنگنه ماشین نفت را کارآمد کرده بود و با حداکثر بهرهوری مشغول به کار بود.
عبدی با انتقاد از برخی اقدامات دولت احمدینژاد در متوقف کردن ماشین نفت، تصریح کرد: در ۴ سال دوم دولت احمدینژاد دوستان مستحضر هستند که با انتشار اوراق مشارکت سعی شد که مشکلات موجود برطرف شود و البته برخی هم عنوان کردند که این مشکلات حاصل تحریم بوده است، ولی اینگونه نیست در وزارت نفت که ۸ سال مهندس زنگنه سکاندار آن بود در ۸ سال دولت احمدینژاد ۵ وزیر پیاپی تغییر کردند. آن هم در وزارتخانهای به این حساسیت و اهمیت. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: همه اذعان دارند تنها کسی که میتواند وضعیت موجود را بهبود ببخشد، آقای زنگنه است. آقای زنگنه از یک دیپلماسی خوب برخوردار است و قراردادهای خوبی را در زمان خود بست.
نماینده خرم آباد با اشاره به قرارداد کرسنت اظهار داشت: ما در خدمت دوستان اصولگرا دو ساعت در مورد قرارداد کرسنت صحبت کردیم مسائلی عنوان شد که البته خیلی از آنها را نمیشود گفت و به همین خاطر عرض میکنم که نمیتوان دیپلماسی قویتر از دیپلماسی آقای زنگنه سراغ داشت.
عبدی با اشاره به نطق برخی مخالفین در خصوص عقد برخی قراردادها و مشکلات بوجود آمده در دوران وزارت زنگنه در نفت، گفت: در کدام وزارتخانهها این مشکلات وجود ندارد؟ ۳ هزار میلیاردی که عزیزان در جریان آن هستند که در روز روشن رخ داد، باید وزیر اقتصاد را به سلاخی میکشیدیم. خیلی اتفاقات دیگری در وزارتخانههای دیگر میافتد مثل وزارت نیرو.
وی خاطر نشان کرد: وزارتخانه نفت وزارتخانهای است که بیشترین مسائل اقتصادی به آن مربوط است. از عزیزان خواهش میکنم که ۲۲ سال تجربه آقای زنگنه را مورد توجه قرار دهند. "درخت تو گربار دانش بگیرد/ به زیر آورد چرخ نیلوفری را" مصداق دانش و تجربه زنگنه است که امیدوارم با رای اعتماد خود به آقای زنگنه اتحاد و دانش را به صنعت نفت باز گردانید.
** علیرضا زاکانی؛ مخالف وزیر پیشنهادی نفت
علی رضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس طی سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، طی سخنانی گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله زارعی، نادران و امیرآبادی صحت گفتههای توکلی درباره بیژن زنگنه را تایید کرد. در جلسه فراکسیون که در آن ۷۰-۸۰ نماینده حضور داشتند و صوت آن نیز موجود است و اگر خواستید میتوان صدای ان را پخش کرد.
وی افزود: متاسفم آنچه ضرورت اولیه در قبول یک مسئولیت هست، مخدوش میشود و دوستان ساده از آن میگذرند؛ ما مخلص تک تک نمایندگان و دوستان هستیم؛ صحبتهایمان هم مستند است و اگر توانستید بگویید یک جمله آن غلط است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: چرا چیزهای کلی بیان میکنید که استنادات، خلافش را میگوید؟ میرکاظمی و نادران بنا بود صحبت کنند وقت را به من دادند و آقای میرکاظمی گفت بنا به مسائل اخلاقی نمیخواهم صحبت کنم.
** حیدریطلب؛ موافق وزیر پیشنهادی نفت
سید سعید حیدریطیب نماینده مردم کرمانشاه که به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت سخن میگفت، اظهار داشت: باید قدر ایثار مدیریتی روحانی را درک کنیم که برای اولین بار کابینهای معرفی کرد که از حب و بغضها دور بود. کابینه فراجناحی که کمتر نمونه آن را شاهد بودیم.
وی با انتقاد از برخی اظهارات فراقانونی افراد اظهار داشت: چرا باید برخی افراد با توهین و افترای فرا قانونی خود را نشان دهند و نمایندگان ملت باید بر این نکته توجه داشته باشند که توهین و افترا با نقدکردن فرق میکند.
نماینده مردم کرمانشاه خطاب به توکلی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نفت صحبت کرد گفت: آقای بهمنی شهادت میدهند که قسم ایشان در مورد موضوعی که مدنظر آقای توکلی است، نبوده است.
حیدری طیب اضافه کرد: در خصوص مطالبی که آقای مقیمی در خصوص بحث کرسنت انجام دادند، هر چند قابل بیان در این وقت نیست، اما مطالب او فاقد توجیه حقوقی است. در سالهای ۶۷ و ۷۶ که آقای زنگنه وزیر نیرو بود، تلاشهای بسیاری انجام داد و ظرفیتهای خوبی را ایجاد کرد و ما را در وابستگی به تجهیزات نیروگاهها رهایی بخشید و شرکت مبنا که اکنون پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بالا برده است، تاسیس نمود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی با اشاره به اقدامات زنگنه در زمان وزیر بودنش در وزارت نفت اظهار داشت: وی زمینهای را فراهم کرد که بخش گاز و نفت شرایط بهتری را داشته باشد. اکنون که کشور با مشکلات عدیدهای در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روبرو است که مهترین آن تحریمها است، طبیعتا آقای زنگنه میتواند در جهت حل این مشکلات عملکرد مطلوبی را داشته باشد و از فرصت به وجود آمده استفاده کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه زنگنه در دوران وزارت نفت قراردادهای مفیدی با شرکتهای خارجی منعقد کرده است گفت: ۵۰ درصد قراردادهای گازی با پارس جنوبی به عنوان ذخایر گازی کشور در دوران زنگنه بسته شده است و از فاز یک تا پنج پارس جنوبی را زنگنه افتتاح کرده است.
حیدریطیب با تاکید بر استفاده از تجربیات ۲۲ ساله زنگنه در وزارت نفت به برخی بداخلاقیهای صورت گرفته علیه وی اشاره و افزود: افراطیگریهای برخی افراد که خود را نمایندهتر از دیگران میدانند و به عنوان مخالفان کابینه پیشنهادی دولت صحبت کرده و یا ثبت نام نمودند، موید آن است که چه هدفی دارند و شاید حتی میخواهند به دولت آینده ضربه بزنند.
عبدالهی؛ موافق وزیر پیشنهادی نفت
رضا عبداللهی نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر پارلمان طی سخنانی در موافقت با برنامههای بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت اظهارداشت: در یکی از استیضاحهایی که در دورههای قبل انجام شد، به آن وزیر اتهاماتی زدند که شما از موقعیت و مقام خود استفاده کرده و برای فرزندتان معافیت سربازی گرفتهاید که ایشان در پاسخ گفت من فرزند پسری ندارم که بخواهم برای او معافیت بگیرم. بنابراین ما نمایندگان نباید هر موضوعی را که علم کافی در مورد آن نداریم، عنوان کنیم و اتهام بزنیم.
وی ادامه داد: آقای زنگنه ۲۲ سال سابقه وزارت دارد و ۸ بار از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته است، آیا این نشانهای بر صداقت، پاکدستی و توانمندی ایشان نیست؟ امروز در حالیکه آقای زنگنه ۸ بار از مجلس رای اعتماد گرفته، او را به فساد و دروغ و ناکارآمدی متهم میکنند.
این نماینده مجلس افزود: یک فردی ۲۲ سال در این نظام خدمت کرده، اما امروز اینگونه او را مورد اتهام قرار میدهیم در حالیکه هیچ دادگاهی این اتهام را ثابت نکرده، همچنین آقای زنگنه امروز هیچ نیازی به وزارت ندارد و اگر هوا و هوس هم داشت ۸ دوره وزیر بوده، بنابراین امروز وزارت نفت و کشورمان به زنگنه نیاز دارد.
عبداللهی با اشاره به سخنان برخی مخالفین گفت: بنده چند دوره رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بودهام و رد تمام بودجهها را دارم و در بحث حیف و میلها باید این را بدانیم که به جای توجه به میل، به حیفها توجه کنیم، چرا که در حیف و میل ۹۹.۹ درصد حیف و یک دهم درصد میل است، اما ما به جای توجه به این نکات به همان یک دهم درصد میلها نگاه میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید موضوعاتیکه در دادگاه اثبات نشده را در تریبون مجلس اعلام کنیم، گفت: قرارداد توتال یکی از افتخارات مهندس زنگنه است، چرا که در آن قرارداد توانست با ۲ میلیارد دلار فاز ۲ و ۳ را ببندد در حالیکه اکنون ما همان قرارداد را با ۶ میلیون دلار میبندیم.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس خاطر نشان کرد: در بحث فتنه نیز آقای زنگنه بارها گفته که من در این موضوع نبودهام. البته در ستاد آقای موسوی بود، اما مگر وقتی آقای احمدینژاد ۱۰ روز خانهنشینی کرد یکی از وزرای او به وی تذکر داد که ما توقع داشته باشیم آقای زنگنه این کار را نسبت به موسوی انجام میداد؟ بنابراین بهتر است منصف باشیم و کسانی را که حکم محکومیت قضایی ندارند متهم نکنیم و در مقابل اصل را بر برائت بگذاریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبداللهی خطاب به احمد توکلی گفت: آقای توکلی فرض کنید که آقای زنگنه آن زمانی که قسم خورده آن موضوع یادش نبوده، حالا چه اشکالی دارد که اینقدر سخت میگیرید؟ اگر یادتان باشد یکبار که با هم پیش مقام معظم رهبری رفتیم آقای صحبتهایی را فرمودند و آقا فرمودند آنقدر سخت نگیرید چرا که در این صورت دنیا سخت میگذرد.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر آقای زنگنه رای نیاورد، حساسترین وزارتخانه کشورمان چند ماه بلاتکلیف میماند و در این شرایط کنونی که تحریمهای ظالمانه دشمن صنعت نفت ما را هدف گرفته، نباید این صنعت را بلاتکلیف بگذاریم.
نماینده مردم ماهنشان در پایان تاکید کرد: اگر در اوپک ۱۰ نفر شاخص باشند، یکی از آنها مهندس زنگنه است.
عزیزی؛ موافق وزیر پیشنهادی نفت
در ادامه حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس طی سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: وزارت نفت شاهرگ اصلی ما است و درآمدهای آن منابع ارزی کشور را تشکیل میدهد، اما در این شرایط از ۲۲ فاز پارس جنوبی تنها ۱۰ فاز فعال داریم و ۱۲ فاز آن هنوز به بهرهبرداری نرسیده، لذا باید با توجه به تمام این حساسیتها یک وزیر کارآمد را انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: بحث تحریمها و سوء مدیریت دو رکن ایجاد مشکلات کشور است، اما زنگنه با فهم سیاسی بالای خود در صنعت نفت مورد حمایت همه جهانیان است و میتواند به عنوان وزیر دوم خارجه با دیپلماسی نفتی خود این مشکلات را حل کرده و کشور را به پیشرفت برساند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما فرصتی برای آزمون و خطا نداریم گفت: آقای زنگنه در بعد مدیریتی یک مدیر استراتژیک است و به شیخالوزراء معروف است و میتواند با به کارگیری مدیران بینالمللی و با تقوا گرههای کور را باز کند. http://hadidnews.com/vdch-zni.23nkmdftt2.html