اغراق نیست اگر بگوییم سطح دسترسی به چایخانه ها در اصفهان همانند دسترسی به سوپرمارکت هاست و این یعنی گذراندن زمان اوقات فراغت در شهر نصف جهان در میان دود...
به گزارش حدیدنیوز به نقل از صاحب، فقط کافیست کمی در اصفهان قدم بزنی، فرقی نمی کند کجای اصفهان باشی، شمال، جنوب، غرب یا شرق. خیابان های اصلی یا فرعی و حتی مجتمع های تجاری.
این روزها اگر بخواهی سری به چایخانه ای در اصفهان بزنی با کمترین مشقتی به خواسته ی خود خواهی رسید، اغراق نیست اگر بگوییم سطح دسترسی به چایخانه ها در اصفهان همانند دسترسی به سوپرمارکت هاست و این یعنی گذراندن زمان اوقات فراغت در شهر نصف جهان در میان دود.
زمانیکه که از قدیمی ها در مورد چایخانه ها بپرسیم از محیطی برای ما تعریف می کنند که بیشتر محل گردهمایی ها و استراحت کسبه و تجار هر منطقه بوده است و به ندرت شاهد حضور جوانان و نوجوانان بوده ایم و ضمنا در این مراکز نقالی خوانی و شاهنامه خوانی رونق بسیار داشته است و بعدها با حضور رادیو و تلویزیون به نوعی به عنوان محلی برای کسب آخرین و اطلاعات هر روز استفاده می شده است.
در حالیکه امروز چایخانه ها میزبان نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ سال و جوانان است و زمانی از آن ها علت حضور در این مکان سئوال می شود به عدم در دسترس بودن تفریح و سرگرمی های لازم و قیمت پایین مصرف قلیان در چایخانه ها اذعان دارند و البته نیازمند بررسی است که تا چه مقدار این عوامل مؤثر هستند.
شهر اصفهان میزبان بیش از ۲۰۰ چایخانه می باشد که یکی از نکات جالب آن می توان به پراکندگی در سطح همه ی مناطق اصفهان اشاره نمود، این چایخانه با دکوراسیون و محیط های مختلف روزانه پذیرای بیش از هزاران نفر از جوانان و نوجوانان این شهر است.
در حال حاضر قلیان به همراه چایی در اصفهان از ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان در چایخانه های مختلف عرضه می شود و بابت هرچایی اضافه ۵۰۰ تومان به این نرخ اضافه خواهد شد.
زمانی که همه چیز فراهم باشد، قیمت ارزان، در دسترس بودن، وجود اینترنت وایرلس (در بعضی موارد) و نظارت نه چندان مناسب بر روی این مکان ها طبیعی است هر روز شاهد گرایش هرچه بیشتر جوانان و نوجوانان به چایخانه و مصرف قلیان های میوه ای باشیم.
بدون شک چایخانه ها دروازه ورود جوانان به اعتیاد است، اما قانون در مورد عرضه قلیان در سطح جامعه چه می گوید؟
مصرف و عرضه قلیان در سطح معابر عمومی ممنوع می باشد، حال نکته جالب این است که هیأت وزیران چایخانه ها را از لیست اماکن عمومی خارج نمود تا بتوان در آن ها قلیان عرضه نمود!
مسؤولان وزارت بهداشت بارها تأکید نموده اند تمام تلاش خود را در جهت جمع آوری قلیان نموده اند ولی از وجود دست های پشت پرده ای خبر می دهند که اجازه نمی دهند این مهم صورت پذیرد.
نکته جالب در چایخانه های سطح استان اصفهان وجود بنری است که توسط اتحادیه چایخانه داران اصفهان تهیه و نصب شده است و در آن به تاریخ ۲۹/۱۰/۸۶ محمود احمدی نژاد در دستوری مستقیم، ممنوعیت استفاده از قلیان را لغو کرده است.
اصفهان نسبت به دیگر استان ها و شهرهای کشور از لحاظ چایخانه های خانوادگی خوشبختانه در وضعیت بهتری قرار دارد، در صورتی که در تهران و کلان شهرهای دیگر شاهد رونق بیشتر اینگونه چایخانه ها هستیم.
به هر حال اصفهان در بسیاری از زمینه ها پیشگام بوده و هست ولی آیا امروز می توان گفت اصفهان پایتخت چایخانه های اصفهان هست و آیا اصفهان با نقش تأثیرگذار خود در مسائل فرهنگی و هنری در دوران مختلف شایسته کسب این عنوان است؟ http://hadidnews.com/vdchxmni.23nxmdftt2.html