این پیامک ها عمدتاً به سه دسته تقسیم می شوند، که این سه دسته در ادامه توضیح داده می شود.
شرکت های اپراتور تلفن همراه با ساخت پیامک های "۵ بار بگید و به ۵ نفر بفرستید" به دنبال راهکار جدیدی برای افزایش درآمد خود هستند.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از سراج۲۴ مدت زمان کوتاهی است که پیامک هایی با مضامین مختلف و با هدف گسترش آن ها بین مشترکین تلفن همراه ترویج یافته است.
فرستنده این پیامک ها از سایر مشترکین تلفن همراه می خواهند تا زنجیره ی اتصال پیامک ها را قطع نکنند و آن ها را به چند مشترک دیگر ارسال کنند.
بررسی های خبرنگار ما نشان می دهد که این پیامک ها عمدتاً به سه دسته تقسیم می شوند، که این سه دسته در ادامه توضیح داده می شود؛
دسته ای از این پیامک ها از حس دینی و مذهبی مردم سوء استفاده کرده و با ترغیب مشترکین از آنان می خواهند تا این پیامک را به چند نفر دیگر ارسال کنند. نمونه ای از این نوع پیامک ها در ادامه می آید؛
" آرزو کن و سه صلوات نثار حضرت کن و به پنج نفر دیگه بفرست تا میلیون ها صلوات نثار آن حضرت شود. آخرین حلقه نباش هزینش ۱۰۰ تومن میشه. بسم الله . . . "
"طرح ختم ۳۰ میلیون صلوات به نیت سلامتی امام زمان (عج)، سهم شما ده صلوات و ارسال به ده نفر دیگر. لطفاً قطع کننده زنجیر نباشید."
برخی دیگر از این پیام کوتاه ها در ورطه خرافات فرو رفته اند و به نظر می رسد همان مدل دیجیتالی و پیشرفته همان دستنوشته هایی است که پیشتر در صفحات نخست کتب ادعیه در اماکن مذهبی مشاهده می شد. نوشته هایی با این مضمون که «فلان کس حضرت را در خواب دید و حضرت از او خواست تا فلان کار را بکند و برای چند نفر دیگر بنویسد، یک نفر این اعتنا نکرد اتفاق بدی براش افتاد.»
" ذکر . . . را ۵ بار بگید و به نفر بفرستید. حتماً خبر خوبی میشنوی، کوتاهی نکن." یکی از این دسته پیامک ها ست.
نوع دیگر این پیامک ها که از مشترکین تلفن همراه می خواهند تا آن ها را نشر دهند، پیامک هایی است که عمدتاً جنبه تفریح و سرگرمی دارند. متن زیر یکی از این نمونه پیامک هاست؛
"اگه پسر بودی، چیه من نظرتو جلب می کرد؟ برا همه بفرست. جواب جالبی می گیری. جواب من یادت نره "
لازم به ذکر است که عکس العمل مشترکین تلفن همراه در این باره متفاوت است. تعدادی از مشترکین، این پیامک ها را از همان لحظه دریافت پاک می کنند و آن را به سایر افراد ارسال نمی کنند. عده ی دیگر درخواست مطرح شده در پیامک را عمل می کنند اما پیامک را به فرد دیگری ارسال نمی کنند. در این میان مشترکین دیگری هستند که تحت تاثیر این پیامک ها قرار گرفته و علاوه بر انجام درخواست مطرح شده در پیامک آن را به سایر مخاطبان تلفن همراهشان ارسال می کنند.
گمانه زنی ها حاکی از آن است این پیامک ها از سوی شرکت مخابرات طراحی و ارسال می شود. گزارش های خبرنگار ما نشان می دهد که شرکت مخابرات این پیامک ها را در ابتدا برای تعداد محدودی از مشترکین ارسال می کنند و آنان بدون آن که از اصل ماجرا باخبر باشند پیامک ها را برای دوستان و آشنایان خود ارسال می کنند.
نشر قارچ گونه این پیامک ها سود بسیار کلانی را برای شرکت مخابرات به ارمغان می آورد و این می تواند دلیل مناسبی برای پیامک های بدون عنوان باشد.
البته شرکت مخابرات پیش از این نیز سابقه سوء استفاده از اطلاعات شخصی مشترکین تلفن همراه را داشته است. این شرکت چندی پیش در اقدامی ناپسند شماره تلفنهای همراه مشترکین خود را با قیمت قابل توجهی به متقاضیان فروخته بود و همین امر باعث شد تا شرکت مخابرات مدت ها به خوراک خبری رسانه ها تبدیل شود. http://hadidnews.com/vdcivwaz.t1a3q2bcct.html