تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۳۱
بررسی رویکرد مردم به فیلم‌های اجتماعی در سال ۹۲

آیا سینمای آسیب دیده دوباره احیا خواهد شد؟

استقبال مردم از فیلمی نظیر ˝حوض نقاشی˝ نشان داد سینمای اجتماعی می‌تواند به دوران رونق گذشته‌اش بازگردد.
آیا سینمای آسیب دیده دوباره احیا خواهد شد؟
به گزارش حدیدنیوز به نقل از سراج۲۴، با توجه به اعلام آمار فروش های فیلم های سینمایی تا بیست و یکم فروردین ماه و پیشی گرفتن فروش "حوض نقاشی" ساخته مازیار میری در تهران از فیلم "تهران ۱۵۰۰" به کارگردانی بهرام عظیمی و وارد شدن این فیلم به باشگاه فروش میلیاردی، می توانیم به رونق و اعتلای دوباره سینمای اجتماعی بعد از چند سال فترت امیدوار باشیم. سینمایی که در این چند ساله به ویژه در سال ۱۳۹۱ بابت مسائل حاشیه ای آسیب و لطمه زیادی دید.

اگر نگاهی گذرا به فیلم های اکران شده در بهار ۱۳۹۲ داشته باشیم متوجه می شویم که اغلب این فیلها در ژانر اجتماعی ساخته شده اند و این مسئله می تواند نشان دهنده رویکرد جدید مسئولان سینمایی باشد. در میان فیلمهای اکران شده، مسعود ده‌نمکی با فاصله گرفتن از کمدی و طنز در " رسوایی " تلاش می کند به طرح مسائل روز جامعه و دغدغه های جوانها اقدام کند و استقبال خوب مردم تا به امروز فروش فیلم را از مرز دومیلیارد تومان بالاتر برده و نشان می دهد مردم به چیزی فراتر از خندیدن سطحی هم توجه دارند . مازیار میری فیلم ساز نسل جوان که در حوزه فیلمهای اجتماعی فیلمهای خوب و ارزشمندی مثل " سعادت آباد " را ساخته است و در فیلم " حوض نقاشی " به سراغ دغدغه های روز جامعه که یکی از پر رنگ ترین های آنها بحث تحریم های اقتصادی و محدود شدن شغلها در جامعه می شود در قالب روایت یک داستان ملودرام می رود و فروش فیلم نشان می دهد مخاطبان موقعی که حتی قهرمان های فیلم آدمهای معلولی هم باشند و با آنها تفاوت داشته باشند ، باز هم از فیلم استقبال می کنند.

عدم فروش " قاعده تصادف" علامت سوال های زیادی را در ذهن مطرح می کند که شاید مهم ترین این سوالها این مسئله باشد که چرا فیلمی ارزشمند که در جشنواره در بخش های مختلف مورد توجه قرار گرفت فروش مناسبی ندارد . شاید یکی از دلائل آن عدم اراده مسئولین سینمایی در جهت حمایت ازآن فیلم به دلیل مضمون و اندیشه کارگردانش باشد که برخی از مسائل را به چالش می کشد .

مورد توجه قرار نگرفتن فیلم " رژیم طلایی" هم نشان می دهد مردم دیگر با داستان های ساده با بازیگرانی مشابه که حرف جدیدی را علی رغم رنگ و لعاب مطرح نمی کند ، ارتباطی برقرار نمی کنند .

داستان " رسوایی" آخرین ساخته مسعود ده‌نمکی از این قرار است که، افسانه دختر بدنام محل است که مورد توجه همسایه‌ای از اهالی است. این دختر به دلیل بدهی‌های خود و پدرش در آستانه فروپاشی اخلاقی است او پس از ربودن سفته‌های پدرش به هنگام فرار با حاج یوسف روحانی زاهد محل آشنا می‌شود و …

در این فیلم اکبر عبدی، الناز شاکردوست، محمد‌رضا شریفی‌نیا، کامران تفتی، مریم کاویانی، امیر دژاکام، امیر نوری، اسماعیل خلج، مجید مشیری، آرزو افشار، تینا آخوند‌تبار، مهسا کامیابی، ارسلان قاسمی، عباس محبوب، محبوبه بیات، ابوالفضل همراه، فرامرز روشنایی، اسدالله یکتا، مختار سائقی، مجید شهریاری، یوسف قربانی، داوود ناقور، احمد جلیل‌نژاد، محبوبه تقویت، علی خیامی، مجتبی امینی، کمال سید محسن، ملیکا شعبان و … به ایفای نقش پرداخته‌اند.

فیلمنامه "تهران ۱۵۰۰" را امیر مسعود علمداری و بهرام عظیمی با مشاوره محمد رحمانیان، پیمان معادی و حبیب رضایی نوشته‌‌اند. فیلم در ژانر کمدی است و داستان آن درباره گذشته و حال پیرمردی ۱۶۰ ساله به نام اکبر آقا (مهران مدیری) است و زمان داستان ۱۵ روز قبل از تحویل سال ۱۵۰۰ هجری شمسی است. در سال ۱۵۰۰ ربات‌ها در کنار مردم زندگی می‌کنند و آدم‌ های پولدار می‌توانند با امکانات پیشرفته پزشکی تا ۱۶۰ سال زندگی کنند!

فیلم سینمایی "رژیم طلایی" چهارمین ساخته بلند رضا سبحانی و به تهیه کنندگی حسین فرح‌بخش است. داستان این فیلم که مضمونی طنز در فضای اجتماعی دارد به موضوع مهریه‌های سنگین و غیرمعقول می‌پردازد. این فیلم داستان زن و شوهری را روایت می‌کند که به اندازه وزن زن و مرد مهریه در نظر گرفته شده است.

در این فیلم بازیگرانی از جمله: مهدی هاشمی، مریلا زارعی، امین حیایی، پروین ملکی، صنم سجادیان، حسین قورچی، انوشیروان نعیمی، نازنین لواسانی، حسین لواسانی، مجید علیزاده، اشکان هورسان، آرش راد، علی مددی و حیدر علیزاده به ایفای نقش پرداخته‌اند.

فیلم سینمایی "قاعده تصادف" به کارگردانی بهنام بهزادی داستان تعدادی از جوانان است که می‌خواهند برای اجرای یک تئاتر به خارج از کشور بروند ولی مخالفت پدر یکی از اعضای گروه برای آنها دردسرهایی به وجود می‌آورد. این فیلم سعی دارد دغدغه‌های نسل جوان و ارتباط این نسل با والدینشان را به تصویر بکشد.

در این فیلم اشکان خطیبی، مهرداد صدیقیان، بهاران بنی احمدی، روشنک گرامی، الهه حصاری، امیر جعفری، سروش صحت و ... به ایفای نقش پرداخته‌اند. http://hadidnews.com/vdcjiiev.uqeovzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما