اين يك سناريو است تا رژيم صهيونيستی حمله كند و برخی كشورهای عربی به ظاهر از فلسطين حمايت كنند تا در نهايت فلسطينیها به سراغ كسانی نظير امير قطر بروند و آنها مشروط به اينكه مقاومت فلسطينی فرايند سياسی را جايگزين فرايند نظامی كند، وارد ميدان شوند و درگيری را متوقف كنند.
سعدالله زارعی كارشناس مسائل بينالملل در گفتوگو با حديدنيوز با اشاره به حمله رژيم صهيونيستی به غزه گفت: حمله رژيم صهيونيستی ارتباط مستقيم با سفری دارد كه حدود ۲۰ روز قبل از حمله اين رژيم شيخ حمد بنجاسم آل ثانی، امير قطر به غزه داشت، در همان زمان اين بحث مطرح بود كه امير قطر ماموريت دارد تا به نوعی رهبران حماس را متقاعد كند كه برخورد مسلحانه با اسرائيل را كنار بگذارند.
وی گفت: او از رهبران حماس خواست تا در يك در يك فرايند سياسی به مذاكرات صلح بپيوندند، واكنشهای بعدی حماس نشان داد كه امير قطر توفيقی نداشته است و اسرائيلیها حمله به غزه را با هدف وادار كردن مقاومت فلسطينی به پذيرش فرايند سياسی و كنار نهادن سلاح شروع كرده و دنبال میكنند.
اين كارشناس مسائل بينالملل عنوان كرد: رژيم صهيونيستی اهداف زيادی از حمله به غزه دارد، اما شايد مهمترين هدف اين رژيم خلع سلاح گروههای مقاومت فسطينی در غزه باشد كه امروز حماس پرچمدار مقاومت در برابر رژيم غاصب صهيونيستی است.
وی عنوان كرد: بعضی از حمايتها از مقاومت فلسطين مشكوك است، وقتی جنگ ۲۲روزه پيش آمد، بسيار سنگينتر و پرحجمتر از جنگ كنونی بود، اما قطریها و بسياری از كشورهای عربی سكوت اختيار كردند در حالی كه در اين صحنه كه عمليات نظامی از حجم كمتری برخوردار است به عنوان طرف مدافع به ميدان آمدهاند.
اين كارشناس مسائل جهان اسلام اظهار كرد: اين يك سناريو است تا رژيم صهيونيستی حمله كند و برخی كشورهای عربی به ظاهر از فلسطين حمايت كنند تا در نهايت فلسطينیها به سراغ كسانی نظير امير قطر بروند و آنها مشروط به اينكه مقاومت فلسطينی فرايند سياسی را جايگزين فرايند نظامی كند، وارد ميدان شوند و درگيری را متوقف كنند.
زارعی عنوان كرد: اميد اسرائيلیها اين است كه امتياز بزرگی كسب كنند به اين معنا كه تضمينهای لازم را برای چرخش گروههای مقاومت از موضع نظامی - امنيتی به موضع سياسی پيدا كنند، ولی به نظر نمیآيد فلسطينیها در شرايطی قرار داشته باشند كه بين امنيت و اسلحه يكی را انتخاب كنند، معتقدم شرايط برای فلسطينیها به هيچ وجه سختتر از سه سال قبل كه جنگ ۲۲روزه اتفاق افتاد نيست.
اين كارشناس مسائل بينالملل با ذكر اينكه در اين وضعيت موضع جمهوری اسلامی كاملا شفاف و صادقانه است، گفت: تماسهايی كه بلافاصله پس از شروع حمله رژيم صهيونيستی به غزه مقامات ايرانی با طرفهای مختلف برقرار كردند، نشاندهنده اين است كه مسئولان ايرانی به وظيفه خود در قبال فلسطين توجه جدی دارند.
اين كارشناس مسائل جهان اسلام در اين رابطه گفت: وزارت امور خارجه واكنشهای مناسبی داشته است، صحنه كنونی صحنهای است كه مقاومت فلسطينی با حمايت جمهوری اسلامی در حال مقاومت است.
وی عنوان كرد: اگر حماس و جهاد اسلامی قادر هستند در حدی از خود دفاع كنند و ناوچههای اسرائيل را مورد هدف قرار دهند و پايتخت اسرائيل مورد هدف موشكهای آنها قرار بگيرد نشان میدهد كه جنبش مقاومت به هيچ وجه حاضر به سازش با رژيم غاصب صهيونيستی نيست.
زارعی در پايان اظهار كرد: جمهوری اسلامی در حمايت از مقاومت ملت فلسطين هميشه در خط مقدم بوده است و در اين حمايت از ملت فلسطين پيشتازتر از كشورهايی نظير مصر بوده است كه يك روز گذرگاه رفح را میبندد و روز ديگر باز میكند و اجازه نمیدهد فلسطينیها از فضای تنفسی مصر برای برونرفت از بحران استفاده كنند