به گزارش حدید نیوز؛ انفجار در محوطه ذخیرهسازی مواد شیمیایی رخ داد و بر اساس گزارش رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ۲۰۰۰ کانتینر معادل ۱.۵ درصد از کل ظرفیت ۱۳۵ هزار کانتینری بندر را تحت تأثیر قرار داد.
آتشسوزی به دلیل حضور مواد اشتعالزایی گسترش یافت اما بر اساس آخرین اخبار ۹۸.۵ درصد از محمولههای بندر کاملاً ایمن باقی ماندند. بخشهای از زیرساخت جادهای بندر نیز آسیب دید.
خسارت به یک بخش محدود (سینا شیپینگ) متمرکز بود و سایر محوطههای حیاتی از جمله پایانههای نفتی و کالاهای اساسی آسیبی ندیدند.
بازگشت سریع، ۹۸٪ عملیات بندر بدون وقفه
تنها ۳۰ ساعت پس از حادثه، فعالیتهای تجاری بندر با کارایی بیش از ۹۸٪ از سر گرفته شد.
بر اساس اطلاعیه گمرک حتی در اوج حادثه، ترخیص کالاهای اساسی از گمرک این بندر متوقف نشد و امروز با سرعت بیشتری ادامه دارد.
چرا نگران کالاهای اساسی نباشیم؟
بر اساس آمار رسمی که پیش از حادثه منتشر شده بود، تنها ۴ درصد از کل واردات کالاهای اساسی کشور مانند گندم، روغن و دارو از این بندر تامین میشود.
طبق بروزترین آمار ۹۲ درصد کالاهای اساسی از بنادر دیگر مانند امام خمینی (ره) و چابهار وارد شده است.
رئیسکل گمرک ایران، فرود عسگری معتقد است که «ذخایر استراتژیک کشور کاملاً ایمن است. مردم مطمئن باشند که حادثه شهید رجایی کوچکترین تأثیری بر سبد کالاهای اساسی آنها ندارد».
یک آمار واقعی از بندر شهید رجایی
عمده فعالیت بندر شهید رجایی بر تجارت کانتینری غیراساسی، فلزات و انرژی متمرکز است.
مهار کردن آتش در کمتر از ۲۴ ساعت با حضور تیمهای اختصاصی و انتقال سریع کانتینرهای سالم به محوطههای امن برای جلوگیری از زنجیره خسارات از نقاط عطف مدیریت بحران در این حادثه بود.
بر اساس اعلام سازمان بنادر، هیچ کشتی حامل کالای اساسی در روزهای پس از حادثه مسیر خود را تغییر نداده است. از طرفی قیمت کالاهای اساسی در بازار داخلی ثابت مانده که نشاندهنده عدم تأثیر حادثه بر زنجیره تأمین است.
بندر شهید رجایی با ۹۸.۵ درصد ظرفیت دستنخورده، همچنان میدرخشد. این حادثه نه کمبودی ایجاد کرد، نه جریان زندگی را مختل. حالا وقت آن است با درسگیری از آن، بندری امنتر بسازیم./ فارس