کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فناوری رآکتور هسته‌ای چین آمریکا را کنار زد

1 ارديبهشت 1404 ساعت 9:17

چین اولین نیروگاه هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان را عملیاتی کرد. این نیروگاه به‌عنوان جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی و توسعه انرژی پاک مدنظر چین قرار گرفته است. تزریق سوخت به این نیروگاه اولین عملیات بلندمدت و پایدار این فناوری است که چین را در خط مقدم رقابت جهانی برای استفاده از توریم به‌عنوان جایگزینی ایمن برای اورانیوم قرار می‌دهد.


محققان آکادمی علوم چین طی یک نشست خصوصی در حدود دو هفته قبل، از عملکرد موفقیت‌آمیز یک راکتور هسته‌ای با استفاده از انرژی  عنصر شیمیایی توریم در صحرای گوبی خبر دادند.

چین در خرداد سال گذشته به طور کامل به این موفقیت دست‌یافته بود و اخیراً موفق شد برای اولین بار در جهان یک رآکتور توریومی را در حین روشن‌شدن دوباره بارگیری کند.توریوم عنصری فلزی، نقره‌ای رنگ، نرم، پرتوزا و کمی سمی و از سوخت‌های اتمی است.

کارشناسان این تحول را یک نقطه عطف بزرگ برای صنعت انرژی هسته‌ای می‌دانند. به گفته انجمن جهانی هسته‌ای، توریم جایگزینی در دسترس‌تر در مقایسه با اورانیوم بوده و قابلیت استفاده تسلیحاتی از آن نیز کمتر از اورانیوم است.

سوخت‌های یک راکتور مبتنی بر توریم منبع ضعیفی برای تزریق مواد شکافت‌پذیر قابل‌استفاده در ساخت تسلیحات هسته‌ای هستند.راکتور صحرای گوبی یک واحد تحقیقاتی دو مگاواتی است که برای استفاده از نمک مذاب به عنوان حامل سوخت و خنک‌کننده طراحی شده است.

راکتور نمک مذاب (MSR) در صورت ذوب شدن در مقایسه با سیستم‌های مبتنی بر آب خطر بسیار کمتری دارد، زیرا نمک‌ می‌تواند فشار بیشتری را در برخورد با انرژی حرارتی تحمل کند. این کار باعث می‌شود ایمنی نیروگاه و سازگاری آن با محیط‌ زیست افزایش یابد.

چین فعلاً اطلاعات فنی بیشتری را در مورد این راکتور تازه منتشر نکرده است.
جایگزینی توریم به جای اورانیوم در این نیروگاه ایمنی آن را افزایش داده و باعث کاهش ضایعات هسته‌ای نیز می شود.

رآکتورهای دارای سوخت اورانیوم برای فعالیت خود به میله‌های سوخت جامد وابسته‌اند، اما رآکتورهای توریم از مخلوط سوخت محیطی امن‌تری مانند نمک مایع یا دی‌اکسیدکربن استفاده می‌کنند که در فشار معمولی کار می‌کند. این مدل طراحی می‌تواند احتمال ذوب‌شدن را کاهش دهد و از رخ‌دادن رویدادهای فاجعه‌بار جلوگیری کند.

شو هونگجی، دانشمند ارشد سازنده این رآکتور در کنایه‌ای به آمریکا و تحقیقات نیمه‌تمام این کشور در مورد فناوری مذکور گفت: آمریکا تحقیقات خود را در این زمینه در دسترس عموم گذاشت و منتظر جانشین مناسب بود. خرگوش‌ها گاهی اوقات اشتباه می‌کنند یا تنبل می‌شوند. آن وقت لاک‌پشت از شانس خود استفاده می‌کند.


کد مطلب: 39982

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/39982/فناوری-رآکتور-هسته-ای-چین-آمریکا-کنار-زد

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com