به گزارش حدید نیوز، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابیفرد خطیب موقت نماز جمعه در خطبههای نماز جمعه تهران که همزمان با ۱۲ بهمن و سالروز ورود حضرت امام (ره) در حرم مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه در میان همه پدیدههای عالم، این انسان است که قدرت و توان در دست گرفتن قلم را دارد و در پرتو قلم، امکان تولید علم و دانش را به دست آورده است، اظهار کرد: "اگر قلم نبود، دانش بشری اوج نمیگرفت.
اگر قلم نبود، امروز ما در محضر قرآن کریم نبودیم. اگر قلم نبود، امروز نهج البلاغه و کلمات اولیای دین در دسترس ما نبود. اگر قلم نبود، شخصیتهایی چون امام بزرگ در این جهان راه را برای تعالی و سعادت بشر نمیگشودند.
وی در ادامه تأکید کرد: خداوند در اوج رحمت، قدرت بیان را عنایت کرده و قدرت نگارش و ثبت دانش و علم و تولید علم را در اختیار انسان گذاشته است. "علم بالقلم، علم الانسان." اگر قلم نبود، ما بسیاری از علوم را فرا نمیگرفتیم. اگر مدرسه وحی نبود، اگر قلم نبود، امروز ما در محضر قرآن حاضر نبودیم و از بسیاری از علوم و معارف بیبهره بودیم.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: علم اکنون، آنچه را که هرگز فرا نمیگرفتیم، آنچه را که نمیدانستیم، به ما آموخت. امام صادق (علیهالسلام) به بعضی از شاگردان برجسته و در تراز خود میفرماید: کتبک بنی نیک، یعنی شاگرد مدرسه امام صادق باید اهل قلم باشد، باید تولید علم کند. "کتبک"، منظور کتابی است که در بازار خریداری میشود. آن کتاب بنده نیست، کتاب کسی است که نوشته است. کتبکه یعنی آنچه تحقیق نمودهای، آنچه پژوهش کردهای، آنچه تولید کردهای، به میراث بگذار.
خطیب موقت نمازجمعه تهران در سخنان خود به نقش برجسته دو واژه «ذلت عبودیت» و «عزت ربوبیت» در کتب اخلاقی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: شما کتب اخلاقی امام بزرگوار را بررسی کنید، خواهید دید که این دو واژه برجسته هستند. ذلت عبودیت در برابر ذات اقدس حق، این ثمره معرفت است.
حجتالاسلام ابوترابی فرد در ادامه به دوران حضور امام خمینی (ره) در نجف اشرف و بحثهای اخلاقی ایشان اشاره کرد و افزود: در دوران نوجوانی امام، مناجات شعبانیه محور بحث امام بود. امام خمینی (ره) در سایه دریافت ذلت عبودیت به عزت راستین رسید و خود عزیز شد و دنیای اسلام را عزت مرحمت کرد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، هوشمندانه راه خلق قدرت را در تولید علم میبینند. بالاترین و ارزشمندترین دستاورد انقلاب اسلامی در طول بیش از ۴ دهه گذشته، تولید علم و حرکت در مرزهای دانش است. دستیابی به فناوریهای نوین نتیجه اندیشه بلند جوانان هوشمند ایرانی است.
امام جمعه موقت تهران سپس به شخصیتهای برجستهای چون دکتر علی محمدی اشاره کرد و گفت: دکتر علی محمدیها از کودکستان تا بالاترین مدارج علمی خود را در ایران سپری کردند و بیش از ۵۰ مقاله آیاسآی و ۵۰ مقاله مرجع منتشر کردند. این تحول عظیم، سنگ بنای دانش است که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب در این کشور نهادند. این راه آیندهای درخشان را برای ملت ایران و ملت اسلام رقم خواهد زد.
حجتالاسلام ابوترابی فرد به تقارن ایام بعثت پیامبر اسلام با ایام الله دهه فجر اشاره کرد و گفت: این تقارن برای ملت عزیز ایران و محور مقاومت الهامبخش و امیدآفرین است. امام خمینی (ره) از شخصیتهای برجسته و استثنایی جهان اسلام است که تمام ابعاد شخصیت عقلانی، علمی، فلسفی، فقهی و توحیدیاش در پرتو انوار بعثت پیامبر عظیمالشأن اسلام شکل گرفت و به عالیترین قلل معرفت و کمال رسید.
وی در ادامه برخی ویژگیهای برجسته امام خمینی (ره) را ذکر کرد و افزود: امام خمینی (ره) نماد اراده استوار و پولادین بود. ایشان با ارادهای قوی، صبر و استقامت در برابر سختیها، به شناخت حق و تحقق آن پرداخت. ایشان به توکل به خدا و اعتماد به مردم باور داشت و این باورها پایهگذار انقلاب اسلامی و موفقیتهای آن بود.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: امام خمینی (ره) به عنوان یک سیاستمدار هوشمند، مقتدر، شجاع و تحولآفرین، با الهام از قرآن و عترت در نقد زیست غربی، الگوی حکمرانی اسلامی را طراحی کرد. این اندیشه الهی با رهبری خلف صالح ایشان به سرعت جهان اسلام را درنوردید و جبههای قدرتمند بر مدار مبانی اسلام ناب محمدی شکل داد.
حجتالاسلام ابوترابی فرد در ادامه بر اهمیت شناخت و فهم دقیق فرصتها و تهدیدها توسط مقامات مسئول تأکید کرد و افزود: مطمئنترین و نزدیکترین راه برای افزایش اقتدار ملی و برونرفت از چالشها، شناخت مبانی فکری، معرفتی و سیاسی بنیانگذار انقلاب اسلامی و تلاش برای آراسته شدن به آن است.
وی تاکید کرد: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، حضور و مشارکت مردم در مبارزه با استبداد و استعمار بود. همچنین دفاع مقدس دستاورد عظیم ملت ایران بود که در سایه اعتماد به مردم شکل گرفت.
خطیب موقت نمازجمعه تهران در ادامه بر اهمیت حضور مردم در فرآیندهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تأکید کرد و گفت: بالاترین سخن رهبری معظم انقلاب این است که راه را برای حضور و مشارکت گسترده مردم هموار کنیم. حضور مردم در اقتدار نظام و اقتصاد قدرتمند نقش اساسی دارد.
حجتالاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه، تنها راه تبدیل ایران به قدرت اقتصادی بزرگ با رشد اقتصادی بالا و پایدار، حرکت پرشتاب به سمت اقتصاد مردمی به دست توانای بخش خصوصی عالم، کارآمد و امین است، گفت: در جهت رسیدن به اقتصاد مردمی، باید از دولت پاروزن و متصدی حدود ۷۰ الی ۸۰ درصدی اقتصاد ملی و رقیب بخش خصوصی به دولت سیاستگذار و ناظر و حامی تغییر رویکرد دهیم.
وی ادامه داد: محیط بیثبات اقتصاد کلان، اجازه سرمایه گذاری بلند مدت را نداده و ریسک سرمایه گذاری را افزایش میدهد باید از تمام ظرفیت نظام پولی و بانکی و قدرت سیاسی کشور برای حرکت به سمت ثبات اقتصادی بهره گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در پایان سخنان خود به برخی از چالشهای اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: برای شکلگیری اقتصاد مردمی و رشد اقتصادی باید اصلاحات ساختاری و نهادی صورت گیرد. ایشان همچنین بر لزوم تقویت بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابتپذیر تأکید کردند.