وزیر ارتباطات در شبکه اجتماعی ویراستی با اشاره به آزمایش موفق سال گذشته کپسول زیستی گفت طبق برنامه، امسال نسخه ارتقا یافته کپسول مورد آزمون خواهد گرفت.
به گزارش حدیدنیوز، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم در شبکه اجتماعی ویراستی با اشاره به دستاوردهای سازمان فضایی در بخشهای زیرساختی این صنعت، گفت: توسعه تعاملات بینالمللی با کشورهای همسو و برتر صنعت فضایی از اولویتها است که منجر به امضای تفاهمنامه همکاری با برخی کشورها ازجمله روسیه بهعنوان یکی از مهمترین قدرتهای فضایی شد.
وی افزود: از نتایج این همکاری، انجام 2 پرتاب بینالمللی موفق (خیام و پارس 1) با ماهوارهبر سایوز برای اولین بار بود.
زارعپور تصریح کرد: به منظور بهرهگیری از دادههای فضایی و نیز کنترل ماهوارههای ایرانی، در این دوره اولین «مرکز کنترل و عملیات ماهوارههای سنجش از دور»کشور در مهر 1401 در مرکز فضایی ماهدشت افتتاح شد و هم اکنون به صورت شبانهروزی این مرکز فعال و در حال کنترل و دریافت تصاویر ماهوارهای است.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در ادامه افزود: ماهوارههای لایه لئو روزانه چند بار به دور زمین میچرخند و هر بار مدت کوتاهی روی آسمان کشور هستند، لذا تعدد ایستگاههای زمینی میتواند زمان ارتباط با ماهواره و بهرهگیری از آن را افزایش دهد. در این دوره ساخت 2 ایستگاه زمینی جدید آغاز و انشاءالله یک سال دیگر به اتمام خواهد رسید.
وی همچنین به موضوع راهبردی ارسال کپسول زیستی به فضا نیز اشاره کرد و گفت: سال قبل بعد از یک دهه وقفه، برنامه «زیست در فضا» احیا و جدیدترین «کپسول زیستی» کشورمان با پرتابگر بومی سلمان با موفقیت پرتاب و آزمونهای طراحی شده با موفقیت انجام شد.
زارعپور خاطرنشان کرد: طبق برنامه، امسال نسخه ارتقا یافته کپسول مورد آزمون خواهد گرفت تا انشاءالله در افق 1407 به قابلیت اعزام فضانورد برسیم.
گفتنی است، آذرماه سال گذشته «کپسول زیستی ایران» با نام کاووس پس از یک دهه وقفه از پایگاه امام خمینی (ره) سمنان با پرتابگر بومی سلمان برای انجام تست زیرمداری به فضا پرتاب شد.
این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشه راه طرح اعزام انسان به فضا بوده و تا ارتفاع 130کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.