به گزارش حدید نیوز؛ نشست بخش کودک و نوجوان کنگره ملی شعر و داستان امر به معروف و نهی از منکر روز دوشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در سالن جلسات شورای سیاستگذاری ائمه جمعه برگزار شد.
خانم کبری بابایی شاعر و نویسنده در حوزه کودک و نوجوان در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد و تقارن روز ملی ادبیات کودک و نوجوان با روز امر به معروف و نهی از منکر، گفت: اهمیت ظرفیتی که حوزه ادبیات کودک وجود دارد به دلیل تاثیرگذاری از دیگر حوزههای ادبیات دارد بیشتر است.
وی با استقبال از حضور شاعران نوجوان در این جلسه گفت: بخش مخاطب گاهی اوقات در تصمیم گیریها دیده نمیشود و این مساله باعث میشود که آنقدر که باید برای مخاطب تاثیرگذار نباشد.
شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان گفت: تعریف جامعی که باید درباره امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم در بین عموم مردم فراموش شده و ما فکر میکنیم امر به معروف تذکر دادن برای انجام عملی است.
بابایی ادامه داد: این اتفاق در حوزه کودک و نوجوان نمیافتد، چرا که اینجا تفاوتی که با حوزه بزرگسال دارد، نقش مربی است. ما بیش از آنکه به بچهها پیامی منتقل کنیم باید به این مساله توجه کنیم که بچهها صرفاً با پیام روبرو نیستند و واسطهای به عنوان مربی، پدر و مادر و ... وجود دارد.
وی افزود: آن نقش اگر نقش موثری باشد و به درستی تعریف شده باشد ما از آن نتیجه درست میگیریم در غیر این صورت نتیجه معکوس میگیریم.
شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان تصریح کرد: اگر در ادبیات بزرگسال نتیجه افکار شاعر و نویسنده را در آثار میبینیم، در ادبیات کودک و نوجوان با یک فرایند روبرو هستیم. از زمان تولید اثر این فرایند شروع میشود و نحوه ارائه آن به بچهها اهمیت دارد و برای اینکه از انتقال محتوا نتیجه بگیریم، به زمان نیاز داریم. در بخش کودک و نوجوان باید قائل به زمان باشیم و زمان کافی دهیم تا اندیشه و محتوا در ذهن مخاطب تهنشین شود.
بابایی در پایان گفت: اگر گاردی نسبت به عنوان امر به معروف ایجاد شده شاید به دلیل مسیری است که نادرست طی کردیم.
وی در پایان شعری کوتاه درباره کودک ارائه کرد.