به گزارش خدید نیوز؛ حسن هانیزاده کارشناس مسائل بینالملل در خصوص نقش و مسئولیت دستگاه دیپلماسی در تحقق شعار سال اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ خود نقشه راه یک اقتصاد مردم نهاد را برای آینده کشور ترسیم کردند.
وی گفت: رهبر انقلاب ضمن تمجید از تلاشهای دولت سیزدهم در دو حوزه اقتصادی و مناسبات بین المللی یکی از مهمترین دغدغههای خود را اقتصاد داخلی و معیشت مردم توصیف کردند و سال جدید را به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نام نهادند.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: در تجزیه وتحلیل بیانات رهبر انقلاب دو مقوله راهبردی واساسی مورد توجه ناظران سیاسی قرار دارد. نخستین مساله که اولویت دولت سیزدهم را نیز تشکیل میدهد موضوع اقتصاد مردم محور و ضرورت توسعه بستر مشارکت مردمی است.
هانیزاده تصریح کرد: از آنجایی که دولت به تنهایی نمیتواند اقتصاد داخلی و مبادلات تجاری را بر اساس یک شاکله صرفا حکومتی اداره کند، لذا مشارکت مردمی و تکیه بر اقتصاد و بازار مردم محور یکی از بدیهیترین اصول اقتصاد تلفیقی تلقی میشود.
وی عنوان کرد: طبیعی است بدون مشارکت مردمی اقتصاد حکومتی دچار ایستائی خواهد شد و رشد و توسعه ملی نیز تحت تاثیر فضای دیوان سالاری قرار میگیرد. رهبری در پیام نوروزی خود دقیقا همین محور را هوشمندانه مورد توجه قرار دادند و مشارکت مردم را یکی از راههای برون رفت از اقتصاد دولت محور دانستند.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: دولت سیزدهم طی دو سال اخیر تلاش کرد تا دایره مشارکت مردمی را در حوزه اقتصادی گسترش دهد، اما یک سلسله قوانین سنتی مانع شکوفائی، رشد و بالندگی اقتصاد داخلی شد.
هانیزاده بیان کرد: پیام نوروزی رهبری در حقیقت نقشه راه اقتصاد ملی را برای دولتمردان و نهادهای تصمیم گیرنده ترسیم کرد و اکنون باید ساز وکارهای ملی و بومی برای هموار ساختن مشارکت مردمی در حوزه جهش تولید فراهم شود.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی نیز با شاکله جدید خود می تواند در این مهم به یاری دولت سیزدهم برای ورود جدی به عرصه تولید مردم محور بشتابد. همچنین اکنون فرصت برای جذب سرمایه های سرگردان مردمی که نوعا در فعالیتهای غیر مولد به کار گرفته می شود فراهم شده مشروط بر اینکه دولت حس اعتماد را برای تضمین سرمایههای مولد مردمی را به اصحاب اینگونه سرمایهها منتقل کند.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: موضوع دیگری که در مدار توجه رهبر انقلاب در پیام نوروزی قرار گرفته مساله سیاست خارجی و روابط بین المللی است که زیر بنای اقتصاد فرا مرزی ایران را تشکیل می دهد. دولت سیزدهم انصافا در کوران رخدادهای نفس گیر منطقهای و جهانی و،شرایط دردناکی که در طول نزدیک به ۶ ماه اخیر منطقه شاهد آن است با هوشمندی، درایت و عقلانیت عمل کرد.
هانیزاده تصریح کرد: بسیاری از قدرتهای مرموز و دشمنان ملت ایران تلاش کردند تا ایران را وارد بحرانهای منطقهای سازند، اما عقلانیت و تدبیر دولت سیزدهم نقشههای دشمنان را خنثی ساخت. موفقیت دولت سیزدهم در ایجاد همگرایی منطقهای و پرهیز از شعارهای غیر مفید و چالشی موجب شد تا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان به یک نقطه قابل اتکائی ارتقاء یابد.
وی بیان کرد: افزایش نفوذ ایران و نگاه احترام انگیز ملتهای اسلامی و جهانی به رفتار توام با عقلانیت ایران در بحران اخیر غزه کارنامه در خشانی برای دولت سیزدهم در حوزه مناسبات منطقه و بین المللی رقم زده است.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی ایران علیرغم جریان سازیهای رسانه های معاند توانست بدون هیجان زدگی و با تدبیر و رفتارهای موقرانه سیاسی از گسترش جنگ غزه در سطح جهان جلو گیری کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین، پیام نوروزی رهبری مسؤلیت دولت را برای سال جاری در دو حوزه اقتصاد ملی و سیاست خارجی مضاعف کرده و پیاده سازی رهنمودهای رهبری به همگرایی ملی و تلاشهای مضاعف نیاز دارد.
منبع: ایرنا