یک روزنامه آمریکایی با استناد به برخی منابع مدعی شده ایران و آمریکا در ماههای اخیر گامهایی برای آشتیجویی در روابطشان برداشتهاند.
ادعایی درباره آشتی بین ایران و آمریکا
7 آبان 1393 ساعت 14:42
یک روزنامه آمریکایی با استناد به برخی منابع مدعی شده ایران و آمریکا در ماههای اخیر گامهایی برای آشتیجویی در روابطشان برداشتهاند.
به گزارش حدیدنیوز، روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال با اشاره به مذاکرات هستهای مستقیم بین ایران و گروه ۱+۵ طی ماههای اخیر و همچنین وجود تهدید مشترک گروه داعش بین تهران و واشنگتن مدعی شده دو کشور در حال حرکت به سمت تنشزدایی هستند.
این روزنامه آمریکایی این مطلب را روز چهارشنبه از قول مقامات ارشد آمریکایی و کشورهای عربی گزارش داده و افزوده این چرخش در سیاست آمریکا میتواند توازن قدرت در منطقه را تغییر داده و برخی از متحدان آمریکا نظیر عربستان سعودی و امارات را منزوی کند.
به گفته این مقامات، دو کشور ایران و آمریکا در ماههای گذشته در طیف وسیعی از مسائل با یکدیگر همکاری کردهاند که یکی از اصلیترین آنها انتقال سیاسی مسالمتآمیز در بغداد و کابل بوده است.
در مقابل، گفته میشود دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هم موضع درگیرانه خود در قبال مهمترین متحدان ایران مانند حماس و حزبالله لبنان نرم کرده است. مقامات ارشد آمریکا به عنوان نمونه میگویند جان کری، وزیر خارجه آمریکا در ماه جولای یعنی در زمان برقراری مذاکرات آتشبس بین اسرائیل و حماس، با وساطت ترکیه و قطر با رهبران حماس گفت وگوهایی برای متوقف کردن حملات موشکی گروههای فلسطینی به اسرائیل انجام داده است.
اسکات مادل، از افسران اسبق سازمان سیا اما با بیان اینکه ایرانیها انقلابی هستند تصریح کرده که ایران سیاستهایی را دنبال میکند که با منافع آمریکا همخوانی ندارند.
مقامات آمریکایی مورد استناد والاستریتژورنال همچنین بر پایه این ادعاها که ایران پیشتر در اقداماتی در تضاد با منافع آمریکا در عراق گروههای شبهنظامی تشکیل داده بود ادعاهایی جدید مطرح کردهاند. مطابق این ادعاها، سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی از ماه آگوست به عوامل جنگ نیابی خود در عراق دستور دادهاند تا به پرسنل نظامی آمریکایی که در حال هماهنگی عملیات نظلامی ضد داعش از پایگاههایی در نزدیکی بغداد و منطقه خودمختار کردستان هستند، حمله نکنند.
روزنامه آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود از قول مقامات آمریکایی مدعی شده دولت باراک اوباما از طریق دفاتر حیدر العبادی، نخستوزیر جدید عراق و آیتالله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق پیامهایی را به تهران مخابره کردهاند.
مقامات آمریکایی حتی در ادامه ادعا کردهاند که آمریکا به صراحت این نکته را به تهران منتقل کرده که تشدید حملات نظامی این کشور علیه نیروهای داعش در سوریه خطری را متوجه نیروهای وفادار به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نخواهد کرد.
بر پایه این ادعاها روابط آشتیجویانه ایران و آمریکا وارد صحنههای دیگری از درگیریهای سنتی بین دو کشور نیز شده است: واشنگتن سالها با توسل به گزینههایی نظیر تحریم و حمایت از حزبهای سیاسی رقیب حزب الله لبنان در پی تضعیف قدرت نظامی و سیاسی این گروه در لبنان برآمده است، اما اکنون تهدیدهای ناشی از شکلگیری گروههای داعش، جبههالنصره و برخی گروههای افراطی دیگر پویشهای امنیتی را دچار تغییرات اساسی کرده است.
مقامهای آمریکایی و عربی در توضیح بیشتر بر گزارههای ادعایی بالا میگویند سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در مواردی برخی از سازمانهای امنیتی لبنان را که نزدیک به حزبالله یا زیر چتر آن هستند را برای مقابله با تروریسم راهنمایی کردهاند. به عنوان مثال، یک واحد اطلاعاتی آمریکا موسوم به «اداره کل امنیت» طی دو سال اخیر اقدام به دستگیری شبکههای جبهه النصره در بیرون و شمال لبنان کرده است.
کد مطلب: 31407