خودروسازان عنوان میکنند که اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر مخالفت با افزایش قیمت خودرو بر فروش محصولات آنها تاثیر گذاشته است.
در جلسه شورای سیاستگذاری خودرو چه گذشت؟
ارزان شدن خودرو فعلا منتفی شد
29 تير 1393 ساعت 12:07
خودروسازان عنوان میکنند که اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر مخالفت با افزایش قیمت خودرو بر فروش محصولات آنها تاثیر گذاشته است.
به گزارش حدیدنیوز، با توجه به گفتههای ۱۰ روز پیش محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت مبنیبر تکدر رئیسجمهور از افزایش رسمی قیمت خودروهای داخلی، گمان میرفت قیمتها مورد تجدیدنظر قرار گیرند، اما ازآنجاکه نوبخت در تازه ترین اظهارات خود حرفی از کاهش قیمت نزد و بهنوعی برعملکرد قانونی شورای رقابت در تعیین قیمتها نیز صحه گذاشت، بهنظر میرسد که دولت نیز نرخهای جدید را پذیرفته است. از طرفی، وزیر صنعت نیز پنجشنبه گذشته در نشست مشترك با وزير بهداشت با اعلام حمایت از نرخ جدید خودروها گفته که قیمتهای فعلی معقول است.
پنجشنبه هفته گذشته جدیدترین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
در این جلسه نمایندگان شرکتهای خودروساز انتقاداتی را به اظهارات اخیر سخنگوی دولت مبنی بر مخالفت با اقدام شورای رقابت در افزایش قیمت خودروهای داخلی وارد کردند.
خودروسازان در این زمینه عنوان کردند که اظهارات سخنگوی دولت درست نبوده و بازار خودرو را مجددا به رکود برده است.
به گفته آنها، همزمان با اعلام قیمتهای جدید خودروهای داخلی از سوی شورای رقابت فروش این محصولات نیز افزایش یافته و بازار خودروسازان رو به رونق بود اما پس از اظهارات سخنگوی دولت، مردم دوباره نسبت به کاهش قیمتها امیدوار شده و میزان فروش کاهش یافته است.
خودروسازان در جلسه شورای سیاستگذاری خودرو عنوان کردند که چنین اظهاراتی در دوران فعلی که کمبود نقدینگی صنعت خودرو را آزار میدهد خسارت زیادی را به خودروسازان وارد میکند.
در پاسخ به این انتقادات خودروسازان، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اظهار کرد که این موضوع را دنبال و حل خواهد کرد.
وی با حمایت از نرخ جدید خودروها گفته که قیمت های فعلی قیمت های معقولی است.
در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری خودرو آنگونه که ایسنا گزارش داده، خودروسازان از طولانی بودن روند تخصیص ارز مبادلهای و همچنین هزینههای انتقال آن انتقاد کردند.
در این زمینه عنوان شد که خودروسازان مدت زمان زیادی در صف انتظار دریافت ارز مبادلهای بوده و پس از آن به دلیل محدودیتهای بانکی، مجبور به انتقال ارز از طریق صرافیها هستند.
همچنین صرافیها کارمزد ۱۰ درصدی برای انتقال ارز دریافت میکنند و در مواردی نیز حجم ارز انتقال یافته کمتر از آن چیزی است که به صرافی تحویل داده شده است.
خودروسازان در این زمینه اظهار کردند که روند گشایش اعتبار و دریافت ارز مبادلهای و انتقال آن هزینهبر و زمانبر بوده و مقرر شد مذاکراتی با بانک مرکزی برای رفع این مشکل صورت گیرد.
کد مطلب: 30049