فهرست گرانی و ارزانی کالاها همزمان با ارایه سبد کالا/ سبد هم قیمت مرغ، پنیر و تخم مرغ را کاهش نداد
بیش از ده روز از ارایه اولین سبد کالای حمایتی دولت می گذرد، سبدی که به گفته دولت قرار است بخشی از مایحتاج مردم را تامین کند و از سوی دیگر، قسمتی از تقاضاها برای برخی اقلام اساسی را از بازار خارج کند تا همین پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا، قیمت ها را ثابت نگه داشته و حتی کاهش دهد. این در حالی است که اگرچه سبد کالایی پیچ و خم های زیادی داشت تا به خانه برخی ایرانی ها برسد، اما اقلام آن نیز نتوانست قیمت را در بازار کاهش دهد و به نوعی یاری رسان جیب مردم در خریدها باشد.
به گزارش حدیدنیوز، سبد کالای حمایتی دولت از یکشنبه هفته گذشته در کشور توزیع شده است، سبدی که برخی آن را گرفتند و برخی دیگر از دریافت آن محروم ماندند. این سبد قرار بود که بخشی از مایحتاج عمده خانوارهای ایرانی را تامین کند و در مقابل، با خروج تقاضای آنها از بازار دولت بتواند بازار را بیشتر کنترل کرده و به هدف کاهش تورم خود برسد.
حال بیش از ده روز از توزیع این سبد گذشته است و به نظر می رسد نه تنها تاثیری در بازار نگذاشته است، بلکه قیمت برخی اقلام همچون تخم مرغ بر اساس آمار بانک مرکزی، افزایش نیز داشته است. شاید دلیل اصلی هم این باشد که جامعه هدفی که تا به حال توانسته اند این سبد را دریافت کنند، آنقدر بزرگ نیست که بتواند دولت را به هدفش برساند.
بر اساس آخرین آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا کنون بالغ بر ۶ میلیون خانوار سبد کالای خود را دریافت کرده اند و مابقی تا سقف ۱۵ میلیون خانوار، تاکنون موفق به دریافت سبد کالای حمایتی خود نشده اند.
حال بانک مرکزی به تازگی گزارش خود برای قیمت خرده فروشی کالاها را اعلام کرده است. براساس گزارش این مرجع اعلام آمار، در هفته منتهی به ۱۸ بهمن ماه امسال، ۳ گروه مواد خوراکی با کاهش، ۳ گروه بدون تغییر و ۵ گروه با افزایش قیمت مواجه شدند. ضمن اینکه تخم مرغ که یکی از اقلام سبد کالایی است، در این هفته شانه ای ۷۹۵۰ تا ۱۱ هزارتومان فروخته شده است.
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قمیت پنیر غیرپاستوریزه معادل ۱.۳ درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل ۰.۹ درصد افزایش یافت و شانهای ۷۹۵۰۰ الی ۱۱۰۰۰۰ ریال فروش میرفت.
در این هفته همچنین در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه دو معادل ۰.۳ درصد کاهش داشت و قیمت برنج داخله درجه یک ثابت بود. در گروه حبوب، بهای لوبیای سفید معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغیر بود.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری لوبیا سبز عرضه نمیشد و انگور عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.
میوه فروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه مینمودند که در گروه میوههای تازه قیمت پرتقال درجه یک معادل ۰.۱ درصد و انگور ۰.۳ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۴ درصد تا ۲ درصد افزایش داشت.
در گروه سبزی های تازه بهای گوجه فرنگی معادل ۸.۴ درصد، بادنجان ۵.۴ درصد و کدو سبز ۵.۷ درصد کاهش ولی قیمت سبزی های برگی ۱۶.۶ درصد و بهای سایر اقلام این گروه بین ۱ تا ۵ درصد افزایش یافت.
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل ۱.۱ درصد و گوشت مرغ معادل ۴.۴ درصد افزایش یافت و بهای گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود.
در این هفته قیمت قند و شکر هر یک معادل ۰.۱ درصد افزایش یافت. بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود.
گفتنی است، بر اساس گزارش بانک مرکزی در یک ماهه منتهی به ۱۸ بهمن ماه سال جاری قیمت ۳ گروه مواد خوراکی کاهش، ۵ گروه افزایش و ۳ گروه نیز ثابت بود. گروه لبنیات طی یک ماه گذشته ثابت، تخم مرغ ۲.۸ درصد، برنج ۰.۱ درصد، سبزی های تازه ۵.۴ درصد، قند و شکر ۰.۱ درصد و روغن نباتی ثابت بود.
همچنین قیمت مواد خوراکی گروه حبوب ثابت، میوههای تازه ۳.۲ درصد و گوشت قرمز ۱.۸ درصد کاهش ولی گوشت مرغ ۲.۶ درصد گران شد. نرخ چای نیز در یکماه گذشته ۰.۱ درصد افزایش نشان می دهد.
گروه لبنیات طی یکسال گذشته ۲۲.۴ درصد، تخم مرغ ۲۸.۱ درصد، برنج ۳۶.۵ درصد، حبوب ۲۲.۹ درصد، میوههای تازه ۳۵.۶ درصد، سبزی های تازه ۷۶.۲ درصد، گوشت قرمز ۱۷.۸ درصد، گوشت مرغ ۱۱ درصد، قند و شکر ۲۹.۸ درصد، چای ۳.۲ درصد و روغن نباتی ۳۰ درصد افزایش