شرکت گاز مجبور به قطع گاز برخی از صنایع شده و احتمال قطع گاز مشترکان پرمصرف دولتی هم قوت گرفته است.
مصرف گاز ایران با ثبت یک رکورد جهانی به مرز ۵۲۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده اما به دلیل عبور مصرف گاز مشترکان خانگی از خطوط قرمز، شرکت گاز مجبور به قطع گاز نیروگاهها و برخی از صنایع شده و احتمال قطع گاز مشترکان پرمصرف دولتی هم قوت گرفته است.
به گزارش حدیدنیوز، همزمان با افزایش واردات گاز طبیعی از ترکمنستان و افزایش ظرفیت تولید و انتقال گاز ایران برای زمستان سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با ورود اولین جبهه هوای سرد به استانهای نیمه شمالی، مصرف روزانه گاز کشور با عبور از خط قرمز به مرز ۵۲۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز از ثبت رکورد جدید مصرف روزانه ۴۳۲ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در طول ۴۸ ساعت گذشته در بخش خانگی و تجاری خبر داده و تاکید کرده است: متوسط مصرف گاز مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
همزمان با افزایش مصرف گاز طبیعی توسط مشترکان خانگی و تجاری، شرکت ملی گاز ایران قطع گاز صنایع و برخی از کارخانجات را در دستور کار قرار گرفته است.
از این رو با اعلام قبلی، گازرسانی به صنایع سیمان متوقف شده است که توقف گازرسانی به نیروگاهها و صنایع سیمان و اعمال محدودیت در برخی دیگر از کارخانهها، متوسط مصرف فرآوردههای نفتی در این واحدهای صنعتی هم رکورد زده است.
آمارهای رسمی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی حاکی از آن است که در طول چند روز گذشته به طور متوسط روزانه بیش از ۱۳۵ میلیون لیتر فرآورده نفتی تحویل صنایع عمده و نیروگاههای کشور شده است.
از سوی دیگر مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز هم با تائید محدودسازی گازرسانی به صنایع، اعلام کرد: هم اکنون مصرف گاز نیروگاهها، صنایع بزرگ و سیمان توسط شرکت گاز محدود شده است.
جزئیات طرحهای افزایش تولید گاز برای زمستان ۹۲
به گزارش مهر، با بهرهبرداری از نخستین ردیف شیرینسازی گاز در پالایشگاههای طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی برای زمستان سالجاری روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایش گاز ایران نسبت به زمستان سال گذشته افزایش یافته است.
علاوه بر این برای زمستان سالجاری با بهره برداری کامل از تاسیسات ذخیره سازی سراجه قم به طور متوسط روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید و پالایش گاز کشور افزوده شده است.
مسعود سامیوند مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز ایران با بیان اینکه تا پیش از زمستان سالجاری بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز در مخزن سراجه قم ذخیرهسازی شده که قابل برداشت است، گفته است: این در حالی است که زمستان سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز از این مخزن برداشت شده بود.
به عبارت دیگر میزان برداشت گاز طبیعی از اولین مخزن ذخیره سازی گاز زمستان سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از سه برابر افزایش یافته است.
علاوه بر این برای زمستان سالجاری با بهره برداری از طرحهای رفع گلوگاه ای تولید، ظرفیت پالایش گاز در پالایشگاههای شهید هاشمی نژاد، پارسیان و فجر جم با افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شده است.
همزمان با افزایش حدود ۲۵ میلیون مترمکعبی ظرفیت پالایش گاز ایران برای زمستان سالجاری، بنا بر اعلام مسئولان شرکت ملی گاز ظرفیت انتقال گاز ایران با بهرهبرداری از طرحهای جدید خط انتقال و تاسیسات تقویت فشار همدان، دشت و بیجار برای زمستان سالجاری افزایشی حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعبی یافته است.
در کنار افزایش ظرفیت پالایش گاز، میزان واردات گاز ترکمنستان در روزهای اخیر به بالاترین میزان در طول چند سال گذشته رسیده است و بر خلاف زمستان سال گذشته که حتی میزان واردات به ۴ تا ۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته بود برای آذر ماه سالجاری متوسط حجم واردات روزانه بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب در روز بوده است.
مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز آذر ماه سالجاری از توافق ایران و ترکمنستان به منظور واردات گاز طبیعی از این کشور همسایه حتی تا سقف ۴۵ میلیون مترمکعب در روز خبر داده است.
افزایش گاز گرفتگیها و هشدار گازی به مردم
به گزارش مهر، هم سو با افزایش مصرف گاز و ثبت رکوردهای مصرف این انرژی پاک، اورژانس و سایر متولیان امدادی کشور از سیر صعودی مسمومیت، گاز گرفتگی و حتی حوادث گازی خبر داده و خواستار رعایت الگوهای مصرف ایمن گاز طبیعی توسط مشترکان خانگی و تجاری شده است.
گزارش رسمی اورژانس تهران حاکی از آن است که در طول جمعه گذشته با ثبت بیش از ۱۲۰ حادثه مسمومیت و گازگرفتگی، رکورد حوادث گازی در تهران شکسته شده که این حوادث حتی منجر به فوت چهار نفر در تهران در طول یک روز شده است.
در این بین حمیدرضا عراقي مدیرعامل شرکت گاز در تشریح مهمترین توصیههای مصرف بهینه گاز توسط مشترکان، با تاکید بر استفاده از بخاريها و دستگاههای گرمایشی استاندارد، گفت: اطمينان از سلامت كاركرد و استاندارد بودن دودكش و دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز از راههاي پيشگيري از خطر نشت گاز است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه مشترکان هنگام نصب وسایل گازسوز به خصوص بخاری گازی از باز بودن مسیر دودکش و نصب كلاهك H در پشت بام اطمینان حاصل کنند، تصریح کرد: همچنین دقت كافي براي پيش بيني تبادل هوا و جريان اكسيژن كافي متناسب با نياز دستگاهها و سامانههاي گرمايشي نصب شده در محيط مسكوني داشته باشند.
این مقام مسئول، آبی نبودن شعله بخاری، رطوبت زیاد اطاق و بوي نا مطبوع در فضای منزل را از نشانههاي خطر برشمرد و افزود: در این گونه مواقع باید ارتفاع دودکش و مسیر آنرا کنترل کرده یا از افراد مطلع و كارشناس و يا تماس با ۱۹۴ در اين خصوص درخواست راهنمايي و کمک بشود.
آغاز قطع گاز مشترکان پرمصرف
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته با صدور بخشنامهای به تمامی وزارتخانهها، دستگاهها، ادارت، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و استانداریهای سراسر کشور، از آنان خواست تا در مصرف گاز طبیعی صرفه جویی كنند.
رعایت دمای ۲۱-۱۸ درجه در فضای داخلی و بسته و دمای ۱۸ درجه در راهروها و فضاهای عمومی سر پوشیده، روشن کردن وسایل گرمایشی از یک ساعت قبل از آغاز کار و خاموش کردن آنها یک ساعت قبل از پایان کار و خاموش کردن وسایل گرمایشی در روزهای تعطیل از مهمترین بندهای این بخشنامه گازی دولت است.
با این وجود شرکت ملی گاز مطابق با بخشنامههای دولت دهم که هنوز توسط دولت تدبیر و امید ابطلال نشده است این مجوز را دارد که در صورت تخطی مشترکان گاز دولتی از اجرای بخشنامه های رعایت و مدیریت مصرف گاز نسبت به قطع گاز آنها اقدام کند.
از این رو پیش بینی میشود مطابق با مصوبه هیات دولت دهم مجوزی برای قطع ۲۴ تا ۴۸ ساعته گاز مشترکان پر مصرف گاز دولتی در اختیار شرکت ملی گاز ایران قرار داده شده است.