با توجه به عملکرد منفی پژو، بازگشت این شرکت فرانسوی به ایران باید مشروط و با تحقق منافع صنعتی کشور همراه باشد.
کارشناسان معتقدند
نباید به راحتی اجازه بازگشت پژو به ایران را داد
خبرگزاری ايسنا , 6 آبان 1392 ساعت 9:19
با توجه به عملکرد منفی پژو، بازگشت این شرکت فرانسوی به ایران باید مشروط و با تحقق منافع صنعتی کشور همراه باشد.
به گزارش حدیدنیوز، اوایل سال ۱۳۹۱ شرکت پژو با فروش بخشی از سهام خود به جنرال موتورز، فعالیتهایش در ایران را متوقف کرد. در آن زمان اعلام شد پژو به دلیل فشار شریک آمریکاییاش و همچنین لابی صهیونیستی "اتحاد بر ضد ایران هستهای" مجبور به این کار شده است.
این اقدام پژو در حالی بود که همزمان رقیب فرانسوی این شرکت (رنو) در برابر فشارهای وارده از سوی لابی صهیونیستی "اتحاد بر ضد ایران هستهای" مقاومت کرده و به فعالیتهای خود در ایران ادامه داد.
در این میان اخیرا رسانههای جهانی خبر دادهاند که میانه پژو با جنرال موتورز به هم خورده و احتمال جدایی این دو شرکت وجود دارد. در آن صورت فشار شریک آمریکایی بر شرکت فرانسوی برداشته شده و دست پژو برای بازگشت مجدد به ایران باز خواهد شد.
کارشناسان معتقدند که با جدایی از جنرال موتورز و با توجه به بهبود شرایط بینالمللی، شرکت پژو مجددا خواستار بازگشت به ایران خواهد شد با این حال این درخواست نباید به راحتی مورد قبول طرف ایرانی قرار گیرد.
شرکت پژو برخلاف رقیب فرانسویاش رنو، هیچ سرمایهگذاری در ایران نکرده و تنها از طریق ارسال قطعه و دریافت حق برند، سود سرشاری در بازار ایران به دست میآورد بنابراین بازگشت این شرکت باید مشروط به سرمایهگذاری در ایران باشد.
در این میان ساسان قربانی - دبیر همایش بینالمللی صنعت خودرو - که نهم آذر ماه امسال برگزار خواهد شد تاکید کرده که دعوت از شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان از جمله پژو با نیت ورود این شرکتها به عرصه تولید مشترک با شرکتهای ایرانی و سرمایهگذاری صورت گرفته و در غیر این صورت ایران بازار خود را در اختیار شرکتهای خارجی قرار نخواهد داد.
پیش از این محمدرضا نجفیمنش - عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران - اعلام کرده بود که قطع ارسال قطعه به ایران تاثیرات منفی بر شرکت پژو داشته است. به گفته وی، ایران بزرگترین بازار صادراتی پژو است و این شرکت دوست ندارد چنین بازاری را از دست دهد.
هماکنون حدود ۲۴ سال از اولین روزهای حضور پژو در ایران میگذرد. این شرکت فرانسوی از سال ۱۳۶۸ همکاری با ایران خودرو را برای تولید پژو ۴۰۵ آغاز کرد؛ خودرویی که همچنان در ایران تولید میشود.
پس از آن پژو فعالیتهای خود در ایران را گسترش داده و دیگر محصولات تحت برند این شرکت از جمله ۲۰۶، روآ و پارس در ایران تولید شد. برخی از این خودروها مانند ۲۰۶ نیز به محبوبیت بالایی در بازار ایران دست یافتند.
با این حال از سال ۱۳۹۱ توقف ارسال قطعه به ایران از سوی پژو موجب کاهش تولید برخی از این خودروها به ویژه توقف تولید پژو ۲۰۶ شد. این موضوع ایران خودروییها را وا داشت تا در روابط خود با شرکت پژو تجدیدنظر کنند بهگونهای که هماکنون پژو ۲۰۶ داخلی سازی شده به تولید رسیده است.
کد مطلب: 26925