کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خانه‌های خالی از سکنه به پرند هم رسید

گله ساکنان پرند از کیفیت پایین مسکن مهر و نبود آب و گاز

خبرگزاری فارس , 28 مهر 1392 ساعت 11:19

سزاوار است، دولت برای حمایت از خانه دار شدن افراد کم درآمد ایرادهای طرح مسکن مهر را بر طرف کند.


با گذشت حدود دو سال از آغاز واگذاری مسکن مهر پرند، برخی از ساکنان پایتخت مسکن مهر ایران که حدود ۲ ماه است ساکن این شهر شده‌اند، از نبود آب و گاز و پایین بودن کیفیت این واحدهای مسکونی گله‌مند هستند و همین موضوع باعث شده تا برخی از ساکنان به فکر فروش یا اجاره این واحدهای مسکونی باشند.


به گزارش حدیدنیوز، طرح مسکن مهر برای کاهش هزینه ساخت مسکن افراد کم درآمد اجرا شد و با حذف قیمت زمین از هزینه ساخت و ساز به نفع مسکن دار شده اقشار کم‌درآمد به صورت اجاره ۹۹ ساله اجرا شد، اما در عمل عدم توجه به خدمات جانبی باعث ایراد به این طرح شد.



البته سزاوار است، دولت برای حمایت از خانه دار شدن افراد کم درآمد و متوسط ایرادهای طرح مسکن مهر را بر طرف کند و  به تعهدات خود در مقابل خانه‌دار شدن متقاضیان مسکن مهر عمل کند.



علی‌رغم اینکه برخی از واحدهای مسکن مهر پرند (شهر جدید پرند در ۴۰ کیلومتری جنوب تهران) حدود ۲ ماه است واگذار شده‌اند، هنوز آب و گاز ندارند و ساکنان آن به شدت از این وضعیت گله‌مند هستند.



گلایه برخی از ساکنان پایتخت مسکن مهر ایران به حدی درد‌آور است که به گفته خودشان اگر می‌دانستند، خانه‌دار شدن با این وضعیت کنونی خواهد بود بهتر بود که مستأجر می‌ماندند و به این شهر نمی‌آمدند. هر چند برخی نیز معتقد هستند با ادامه این روند یا واحد مسکونی خود را می فروشند و یا به اجاره می‌دهند.



آنان علاوه بر نبود آب و گاز از کیفیت پایین واحدهای مسکونی (تنها ۲ ماه است تحویل گرفته شده) نیز گله دارند.



این ساکنان شهر جدید پرند می‌گویند هنوز ۲ ماه از سکونت ما در این واحدهای مسکونی نمی‌گذرد، اما مطمئن هستیم این واحدهای مسکونی ۱۰سال دیگر هم مهیای کامل نخواهند شد.



آنان از نبود خدمات شهری، نانوایی، مغازه و مدرسه نیز گله‌مند هستند و اعلام می‌کنند، برای تهیه نان و یا فرستادن کودکان خود به مدرسه باید ۶کیلومتر تا ۸ کیلومتر طی مسافت کنیم، تا به داخل شهر پرند برسیم.



این مطالب گزیده‌ای از نارضایتی ساکنان مسکن مهر شهر جدید پرند است.



البته یکی از موضوعات مهم مسکن مهر پرند خالی از سکنه بودن برخی از واحدهای مسکونی واگذار شده در دولت دهم است.



یکی دیگر از موارد مهم در پایتخت مسکن مهر ایران آزاد بودن خرید و فروش مسکن مهر و رشد قارچ‌گونه دفاتر اسناد رسمی برای رسمی جلوه دادن این خرید و فروش‌ها است.



یک مشاور املاک فعال در فاز ۵ مسکن مهر در این خصوص گفت: تا ۵ سال پیش تعداد دفاتر اسناد رسمی در این شهر بسیار محدود بود، اما در طی دو سال گذشته تعداد آنها بسیار زیاد شده است و تمام آنها اقدام به تنظیم سند خرید و فروش مسکن مهر می‌کنند.



این خانم مشاور املاک که خود را مستحق دریافت مسکن مهر می‌داند و می‌گوید: چند سال برای ثبت نام و دریافت مسکن مهر تلاش کردم، اما موفق نشدم، در حالی که متأسفانه افرادی در این شهر برای مسکن مهر ثبت‌نام و دریافت کردند که اصلاً مستحق نبودند.



وی از آزاد بودن خرید و فروش مسکن مهر نیز سخن گفت و اعلام کرد: در حال حاضر امتیاز مسکن مهر در شهر پرند بین ۷ تا ۱۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد.



برای ورود به گزارش میدانی از مسکن مهر پرند این موضوع را باید یاد آور شویم که سازندگان مسکن مهر از جمله کوزو، کیسون و هسا از ورود خبرنگار و عکاس خبرگزاری فارس به واحدهای مسکونی در حال ساخت جلوگیری کردند.



هر چند در این گزارش میدانی مطلع شدیم که ساخت و ساز مسکن مهر در شهر جدید پرند با کندی و حتی توقف روبروست و نکته جالب توجه وجود کارگران خارجی (افغانی) در این سایت‌ها بود.



*بوی فاضلاب در ابتدای ورود به شهر پرند



بوی فاضلاب نکته‌ای است که در زمان ورود به شهر جدید پرند به شکل قابل توجهی نمود پیدا می‌کند.



نکته‌ای که برخی از ساکنان شهر جدید پرند از آن گله دارند، بوی فاضلاب است که در ساعات پایانی و ابتدایی روز به شکل قابل توجهی ساکنان شهر را اذیت می‌کند.



پورسیدی یکی از ساکنان فاز ۵ ( شهرک آفتاب) در خصوص بوی بد فاضلاب گفت: پس مانده‌های فاضلاب ساکنان خیابان گلها ( فاز ۴) به درستی هدایت نشده و بر روی زمین جاری است.



وی ادامه داد: با انباشته شدن فاضلاب ،جمعیت حشرات موذی افزایش یافته است و علی‌رغم تذکرات به شورای محله و شورای شهر پرند این مشکل همچنان باقی است.



*سروصدای ژنراتور تولید برق برای دفاتر اداری شهرک آفتاب



علیرضایی در خصوص سروصدای ژنراتور تولید برق در شهرک آفتاب (فاز ۵) گفت: کانکس‌های اداری مستقر در فاز ۵ جهت تأمین برق مصرفی خود از ژنراتورهای مولد برق استفاده می‌کنند که روشن کردن این ژنراتورها در تمام ساعات شبانه‌روز باعث شده ساکنان فاز ۵ ( بلوک‌های ۲۸b و ۲۷ تا ۴۰ ) مورد اذیت و آزار قرار گیرند.



*واحدهای کوزو و وجود کارگران افغانی/ تأخیر واگذاری از ۱۵ اسفند سال گذشته



برای اطلاع از وضعیت واحدهای مسکن مهر «کوزو» یا همان فاز ۶ نکته مهمی که دیده شد وجود کارگران خارجی (افغانی) در سایت بود.



اگر چه مدیران این سایت از ورود عکاس و خبرنگار به محل سایت جلوگیری کردند، اما برخی از کارگران این سایت عنوان کردند که قرار بود برخی از واحدهای مسکونی مهر در این سایت ۱۵ اسفند‌ماه سال گذشته واگذار شود که هنوز این واگذاریها صورت نگرفته است.



یکی از فعالان سایت مسکن مهر «کوزو» به خبرنگار فارس گفت: در این سایت حدود ۷۱۰۰ واحد مسکونی در حال احداث است که قرار بود ۱۵ اسفند ماه سال گذشته تعدادی از واحدهای مسکونی واگذار شود، اما هنوز این اقدام صورت نگرفته است.



در حالی که خبرنگار فارس از فعالان سایت در خواست ورود به سایت را داشت، تعداد زیادی کارگر افغانی به راحتی وارد سایت می‌شدند که بعد از سؤال از فعالان سایت متوجه شدیم این ها کارگران افغانی فعال در سایت «کوزو» که شرکتی ترکیه‌ای است، هستند.



تلاش خبرنگار فارس برای ورود به سایت «کوزو» بی نتیجه ماند و مسئول ارشد سایت اعلام کرد، تا زمانی که شرکت عمران پرند اجازه ندهد، ما هیچ اطلاعاتی به شما نمی‌دهیم و از ورود شما هم جلوگیری می‌کنیم.



*نبود آب و گاز در واحدهای مسکن مهر «وایون»



بعد از بی‌نتیجه ماندن تلاش ما برای ورود به سایت «کوزو» به واحدهای مسکونی مهر «وایون» را که چند ماهی است واگذار شده و متقاضیان نیز ساکن آن شده‌اند، رفتیم.



منافی یکی از ساکنان مسکن مهر «وایون» به خبرنگار فارس گفت: در این پروژه ۳۰۰ واحدی ۵۰ خانوار ساکن شده‌اند، اما متأسفانه ۲ ماه است که این واحدها نه آب دارند نه گاز.



وی افزود: متأسفانه علی‌رغم تمام پی‌گیریها مبنی بر نصب انشعاب گاز و پایدار بودن آب شرب در داخل منازل به نتیجه نرسیده‌ایم.



منافی ادامه داد: حدود ۲ ماه است که ساکن این واحدهای مسکونی هستیم، اما متأسفانه یک روز و آنهم در حدود ۲ ساعت آب شرب داریم و ۳ روز آب قطع می‌شود.



منافی گفت: اگر قرار بود که صاحب مسکن شوم و این گونه به مشکل بخورم، بهتر بود که در تهران مستأجر باقی می‌ماندم.



*مدرسه نداریم



حسنی در خصوص نبود مدرسه در پایتخت مسکن مهر گفت: در پرند که پایتخت مسکن مهر است، نبود مدرسه واقعاً جای تأسف دارد.



وی ادامه داد: برای اینکه بچه‌های خود را به مدرسه ببریم باید ۶ کیلومتر طی مسیر کنیم و به میدان استقلال شهر پرند برویم.



وی گفت: در این واحدهای مسکونی نبود حتی یک فروشگاه و بقالی برای ما تعجب‌آمیز بود اما حال که ساکن شده‌ایم می‌بینیم که این یک واقعیت است.



*نبود آب در پروژه «کیسون»



ملکی که خود را لوله‌کش آب معرفی می‌کند، گفت: در پروژه کیسون ساکن هستم و در این پروژه ۱۰۰۰ واحد مسکونی ساخته شده است، اما متأسفانه هنوز پکیج‌های این پروژه‌ها نصب نشده‌اند.



وی ادامه داد: متأسفانه فشار آب در این پروژه بسیار بسیار ضعیف است و صبح‌ها آب قطع می‌شود.



وی اظهار داشت: هنوز در این پروژه‌ها امکانات حمل و نقل صفر است و خیابان‌های اصلی هنوز خاکی است و آسفالت نشده است.



وی ادامه داد: کیفیت پایین واحدهای مسکونی ساخته شده به حدی است که هنوز از عمر این واحدهای مسکونی چند ماه گذشته و به راحتی می‌توان وجود رطوبت در ساختمان را دید.



به گفته وی، اکثر ساکنان این پروژه با ۱۷ میلیون تومان صاحب مسکن شده‌اند، اما متأسفانه همین پایین بودن قیمت‌ها باعث شده تا مسئولان شرکت عمران با تحقیر کردن ساکنان به آنها بگویند که با این قیمت های پایین انتظار حل مشکلات را در کوتاهترین زمان نداشته باشید. البته این افراد باید ۱۳ تا ۱۵ سال آینده اقساط تسهیلات ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومانی را با قسط ماهانه ۲۵۰هزار تومان برای ساخت مسکن را نیز بپردازند(یعنی قیمت نهایی مسکن مهر معمولی حدود ۷۵ متری ۱۷ میلیون نقد بعلاوه ۳۹ میلیون تومان تسهیلات و در مجموع ۵۶میلیون تومان است).



*ورود آب از هواکش دستشویی/ ۴ ماه است بدون آب و گاز هستیم



خانم شفیعی یکی دیگر از ساکنان مسکن مهر از پایین بودن کیفیت ساخت این واحدها گله‌مند است و می‌گوید: ۴ ماه است که ساکن واحدهای مسکونی «وایون» هستیم، اما در همین مدت یک روز کامل آب شرب نداشتیم.



وی ادامه داد: علاوه بر اینکه آب شرب نداریم، ۴ ماه است که بدون گاز روز را سپری می‌کنیم و حال که هوا به سمت سرما می‌رود، مانده‌ایم چه باید بکنیم.



وی اضافه کرد: کیفیت ساخت آنقدر پایین است که هنوز ۴ ماه از سکونت ما در ساختمان می‌گذرد و وقتی آب در داخل ساختمان جریان پیدا می‌کند، از داخل هواکش دستشویی آب وارد ساختمان می‌شود.



به گفته وی، هنوز کنتور سه فاز برای آسانسور کار گذاشته نشده و مستقیم برق داخل ساختمان شده است که این بسیار خطرناک است.



وی که می‌گوید همسرش راننده تاکسی است، گفت: ماهانه در تهران ۶۰۰ هزار تومان اجاره می‌دادیم و برای فرار از اجاره‌نشینی به پرند آمده‌ایم، اما متأسفانه نبود آب و گاز در این واحدهای مسکونی ما را مستأصل کرده است.



خبرنگار ما در حین گزارش متوجه شد، بسیاری از واحدهای مسکونی که اتفاقا به متقاضیان نیز واگذار شده است، خالی از سکنه است و بسیاری از مالکان این واحدهای مسکونی به دلیل نبود آب و گاز سعی کرده‌اند، فعلا به فکر سکونت در این واحدها نباشند.هر چند که به تازگی معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده که هیچ واحد مسکونی مهر بدون تاسیسات زیربنایی واگذار نمی‌شود.



در این راستا، تعدادی از کارفرمایان با گرفتن امضا از متقاضی مسکن مهر از وی اقرار کاغذی می‌گیرند که مسکن مهر را با همه امکانات تحویل گرفته و شکایتی ندارد، در حالی که واقعیت طور دیگری است و خدمات جانبی ناقص است.



*وجود سگ‌های ولگرد و ریختن زباله‌ها در کنار واحدهای مسکونی



برخی از ساکنان مسکن مهر پرند از وجود سگ‌های ولگرد نیز گلایه داشتند و اعلام می‌کردند که بعد از تاریکی هوا جرأت بیرون رفتن از واحدهای خود را ندارند.



همچنین آنها از نبود یک سیستم جمع‌آوری زباله‌ گله داشتند.



ساکنان این واحدهای مسکونی می گویند که مجبور هستیم بعد از اینکه زباله‌ها را کنار ساختمان ها می‌ریزیم، آنها را آتش بزنیم چون هیچ سیستمی برای جمع‌آوری این زباله‌ها وجود ندارد.



*پروژه «هسا» فعلاً تعطیل است



برای اطلاع از پروژه هسا نیز سعی کردیم وارد این سایت شویم اما انتظامات سایت «هسا» نیز از ورود خبرنگار و عکاس فارس جلوگیری کردند.



انتظامات این سایت با گرفتن آدرس از مراجعه‌کنندگان اجازه ورود به سایت را می‌دادند.



برخی از مراجعه‌کنندگان به خبرنگار فارس گفتند که ساخت مسکن مهر در این سایت چند هفته‌ای است که متوقف شده است.



آنان می‌افزایند: برخی از متقاضیان مسکن مهر به دلیل فرار از اجاره‌نشینی در این سایت مستقر شده‌اند هر چند می‌دانند که نبود آب و گاز شاید بدتر از اجاره‌نشینی باشد.



یکی از مراجعه‌کنندگان به خبرنگار فارس گفت: شاید نبود آب و گاز بدتر از اجاره‌نشینی باشد، اما به هر حال اگر ساکن نشویم احتمال اینکه اینکه واحدها را از ما بگیرند، زیاد است.



*خرید و فروش مسکن مهر آزاد است / امتیاز مسکن مهر ۱۲ میلیون



خانم بختیاری یکی از مشاوران املاک فعال در شهر پرند به خبرنگار فارس گفت: خرید و فروش مسکن مهر آزاد است و این روزها پایین آمدن قیمت مسکن باعث شده تا برخی از متقاضیان از تهران برای خرید مسکن مهر به این شهر مراجعه کنند.



وی با اشاره به اینکه متقاضی مسکن مهر بوده، ولی نتوانسته ثبت نام کند، گفت: متأسفانه برخی از متقاضیان مسکن مهر که اتفاقاً دارای شرایط مسکن مهر هم نبودند به راحتی توانستند ثبت نام کنند و مسکن دار شوند.



وی ادامه داد: در حال حاضر امتیاز مسکن مهر در شهر پرند توسط دلالان ۵ میلیون خریداری می‌شود و تا ۱۲ میلیون تومان هم به فروش می‌رسد.



وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مسکن مهر دو سال ساخت ۷۸ مترمربعی به قیمت ۵۳ میلیون تا ۵۵ میلیون ( با اقساط ۲۴۰ هزار تومان) ۸۷ متری ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان و ۶۱ متری ۴۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.



به گفته وی، برای خرید و فروش مسکن مهر نیاز به یک مبایعه‌نامه و اقرار نامه محضری و وکالت بلاعزل لازم است.


کد مطلب: 26764

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/26764/گله-ساکنان-پرند-کیفیت-پایین-مسکن-مهر-نبود-آب-گاز

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com