کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

از نگاه شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد

دو ایراد اصلی خودروهای ایرانی

21 مهر 1392 ساعت 11:31

انتهای جدول رده بندی نیز همچنان در اختیار نیسان تیانا و پراید است.


جدیدترین گزارش کیفی خودروهای سواری تولید داخل در حالی اعلام شد که در آن تنها نام ۱۵ محصول به چشم می‌آید و ابتدا و انتهای جدول رده بندی نیز همچنان در اختیار نیسان تیانا و پراید است.

به گزارش حدیدنیوز، این گزارش که به شهریورماه مربوط می‌شود و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد آن را تهیه کرده، ۱۵ خودرو سواری را در خود جای داده و این خودروها در ۹ معیار «سیستم تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور و انتقال قدرت»، «ترمز»، «صداهای غیرعادی»، «نفوذ آب»، «تجهیزات الکتریکی»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «رنگ» و «بدنه» مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته‌اند و بر حسب نمرات منفی کسب شده، رده‌های اول تا پانزدهم جدول را به خود اختصاص داده‌اند.



در این بین، نیسان تیانای مونتاژی همچنان صدر جدول را در اختیار دارد و پشت سر آن نیز خودروهایی مانند مزدا، مگان و تندر به چشم می‌آیند. رده‌های میانی جدول هم به پژوها و سمند اختصاص یافته و در انتها نیز پرایدها جا خوش کرده‌اند.



طبق گزارش شرکت بازرسی، در بخش عیوب فنی و عملکردی خودروهای سواری (عیوب مربوط به سیستم تعلیق، موتور، ترمز و تجهیزات الکتریکی)، پراید مدل X۱۳۱ و MVM۵۳۰ بیشترین نمرات منفی را کسب کرده‌اند. میانگین نمره منفی خودروهای تحت ارزیابی، در عیوب فنی و عملکردی، ۶/۴ درصد نسبت به گزارش ماه قبل کاهش یافته که خودروهای پژو پارس خراسان و سمند بیشترین تاثیر را در این روند داشته‌اند. همچنین در بخش تزئینات و مونتاژی (عیوب مربوط به تزئینات داخلی و خارجی و صداهای غیرعادی)، پژو ۴۰۵ خراسان و پژو ۴۰۵ تولید مرکز، بیشترین نمرات منفی را به دست آورده‌اند، ضمن آنکه در این بخش شاهد بهبود ۶/۱ درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم. خودروهای نیسان تیانا و رنو مگان بیشترین تغییر را در این عیوب به خود اختصاص داده‌اند، اما در بخش بدنه نیز دو خودرو پراید X۱۳۱ سایپا و پراید X۱۳۱ پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را دارند و در مجموع نیز میانگین نمرات منفی خودروها در این بخش، ۹/۷ درصد نسبت به ماه قبل جهش داشته است. بیشترین تاثیر در این روند را پژو پارس خراسان و MVMX۳۳ داشته‌اند. در بخش رنگ، نیز خودروهای MVM۵۳۰ و MVMX۳۳ بیشترین نمرات منفی را کسب کرده‌اند، هرچند که در مجموع با کاهش ۲/۹ درصدی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل هستیم. طبق گزارش شرکت بازرسی، خودروهای پژو ۴۰۵ خراسان و پراید X۱۳۱ نقش بسزایی در این روند رو به بهبود دارا هستند.



در مجموع نیز ایرادات مهم و اساسی روند رو به رشد و ۷/۱۶ درصدی را به خود می‌بینند که این موضوع بیشتر با عیوب پراید X۱۳۱ در ارتباط است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای سواری تولید داخل در شهریورماه، ۱/۳ درصد در مقایسه با ماه قبل بهبود داشته که از جمله دلایل آن می‌توان به تولید مجدد خودرو نیو مزدا۳ اشاره کرد. بر اساس گزارش شرکت بازرسی، اصلی‌ترین ایراد خودروهای داخلی به تزئینات داخلی و خارجی آنها مربوط می‌شود، به نحوی که بیشتر خودروهای تحت ارزیابی، بالاترین نمرات منفی خود را در این معیار می‌بینند. در بین خودروهای تحت ارزیابی، فقط نیسان تیانا است که در تزئینات داخلی و خارجی نمره منفی ندارد و پژو ۴۰۵ هم رکورددار کسب امتیاز منفی در این بخش به حساب می‌آید.



پس از تزئینات داخلی و خارجی، دومین ایراد مهم خودروهای داخلی به بدنه آنها مربوط می‌شود که در این بین، تیانا کمترین و پراید پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص داده‌اند. در واقع تزئینات داخلی و خارجی به همراه بدنه، دو ایراد اصلی خودروهای تولید داخل به حساب می‌آیند.



همچنین کم ایرادترین معیار نیز به نفوذ آب مربوط می‌شود، چه آنکه آب در بیشتر خودروهای تحت ارزیابی، نفوذ نمی کند.



**ژاپنی‌ها در صدر



اما به سراغ جدول رده بندی کیفی خودروهای داخلی در شهریورماه برویم و ببینیم اوضاع کیفیت آنها به چه شکل است. طبق گزارش شرکت بازرسی، نیسان تیانا در این رده بندی نیز اول شده و تنها ۶/۲ نمره منفی را به خود می‌بیند. این نمرات در دو بخش بدنه و رنگ به دست آمده‌اند و این نشان می‌دهد تیانا در سایر معیارها عیب و ایرادی ندارد. پشت سر این مونتاژی ژاپنی، با هموطنش مزدا۳ روبه‌رو می‌شویم که ۱۲ نمره منفی کسب کرده است. تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ سه معیاری هستند که مزدا۳ در آنها نمره منفی به دست آورده و بیشترین آنها نیز به رنگ مربوط می‌شود. مزدا۳ نیز مانند تیانا محصولی مونتاژی (متعلق به بخش خصوصی) به شمار می‌رود و سومین خودرو گران قیمت داخلی در بازار کشور است. از ژاپنی‌ها که بگذریم، با سه فرانسوی به نام‌های مگان، پارس تندر و تندر-۹۰ در رده‌های سوم تا پنجم جدول رده‌بندی روبه‌رو می‌شویم. در این بین، مگان که تنها در سیستم تعلیق و موتور و نفوذ آب نمره منفی ندارد، رده سوم جدول را در اختیار گرفته و باکیفیت‌ترین فرانسوی تولید داخل به حساب می‌آید. این محصول که اتفاقا کلی ثبت نام‌کننده چشم انتظار را به خود می‌بیند، بیشترین نمره منفی‌اش را در بخش تزئینات داخلی و خارجی به دست آورده است. پس از مگان، در حالی پارس تندر (تغییر شکل یافته تندر-۹۰) توانسته در جایگاه چهارم بنشیند که فقط در معیارهای سیستم تعلیق، موتور و ترمز نمره منفی ندارد. اصلی‌ترین ایراد پارس تندر به بدنه آن مربوط می‌شود. در گزارش کیفی شهریورماه، نامی از تندر-۹۰ ایران خودرو به چشم نمی آید و این موضوع به احتمال فراوان با افت تولید شدید آن در ماه موردنظر، در ارتباط است.



اما در رده ششم جدول در حالی با لیفان چینی (مدل X۶۰) روبه‌رو می‌شویم که در آن فقط آب نفوذ نمی کند. به عبارت بهتر، لیفان X۶۰ در هشت معیار حائز نمره منفی شده که بیشترین آن به بدنه مربوط می‌شود. در جدول کیفی شهریورماه، نام دو خودرو چینی دیگر نیز به چشم می‌آید که با نام‌های MVM مدل ۵۳۰ و MVM مدل X۳۳ ، رده‌های دوازدهم و سیزدهم جدول را به خود اختصاص داده‌اند. مدل ۵۳۰ در تجهیزات الکتریکی، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نمره منفی ندارد و اصلی‌ترین ایراد آن نیز به تزئینات داخلی و خارجی مربوط می‌شود. این خودرو البته کمترین کیفیت را در بخش سیستم تعلیق و فرمان و فنربندی بین ۱۵ خودرو تحت ارزیابی شهریورماه، دارد.



مدل X۳۳ نیز در سیستم تعلیق و ترمز و صداهای غیرعادی و نفوذ آب هیچ نمره منفی کسب نکرده و آن طور که از گزارش شرکت بازرسی برمی‌آید، ایراد اصلی این خودرو نیز مانند مدل ۵۳۰، با تزئینات داخلی و خارجی آن در ارتباط است. X۳۳ در بخش تجهیزات الکتریکی بیشترین نمرات منفی را بین خودروهای تحت ارزیابی به خود اختصاص داده و کم کیفیت‌ترین رنگ را نیز دارد.



از چینی‌ها رد شویم و سری هم به قدیمی‌های جاده مخصوص یعنی پژو پارس و سمند و ۴۰۵ بزنیم، که رده‌های هفتم تا یازدهم را در اختیار دارند. در این بین، پارس (تولید ایران خودرو خراسان) بهترین کیفیت را دارد، هرچند به جز سیستم موتور، تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب، در سایر معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. اصلی‌ترین ایراد پژو پارس نیز مانند بیشتر خودروهای داخلی به تزئینات داخلی و خارجی مربوط می‌شود. سمند نیز که پشت سر پارس قرار گرفته، ایراد اصلی‌اش با تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است. این خودرو در تمام معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. بیشترین صداهای غیرعادی بین ۱۵ خودرو تحت ارزیابی شهریورماه، نیز در سمند می‌پیچد.



همچنین پژو ۴۰۵ تولید ایران خودرو نیز که جایگاه نهم جدول را به خود اختصاص داده، در همه معیارها دارای نمره منفی است و باز هم تزئینات داخلی و خارجی رکورددار نمرات منفی به حساب می‌آید. پژو ۴۰۵ تولید سایت خراسان هم در تزئینات داخلی و خارجی بیشترین نمره منفی خود را به دست آورده است. این محصول در معیارهای تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب هیچ نمره منفی به خود نمی بیند.

اما به سراغ پراید و تیبا برویم. در این بین، تیبا توانسته کیفیت بهتری را در مقایسه با خودروهای چینی MVM به دست بیاورد، اما پایین‌تر از پژو ۴۰۵ قرار دارد. این خودرو که در رده یازدهم جدول جا خوش کرده، در تمام معیارها حائز نمره منفی شده است. اصلی‌ترین ایراد تیبا نه به تزئینات داخلی و خارجی، که به بدنه آن مربوط می‌شود. تیبا رکورددار کسب نمره منفی در سیستم موتور و انتقال قدرت به حساب می‌آید.



همچنین در بین دو پرایدی که نامشان در جدول کیفی شهریورماه به چشم می‌آید، مدل ۱۳۱ سایپا اوضاع بهتری دارد و یکی به آخر است. این محصول در همه معیارها نمره منفی دارد و اصلی‌ترین آن نیز به بدنه مربوط می‌شود. ترمز این خودرو از باقی همنوع‌هایش ضعیف‌تر است و بیشترین آب نیز در آن نفوذ می‌کند.



پراید ۱۳۱ پارس خودرو هم ضمن کسب نمره منفی در همه معیارها، اصلی‌ترین ایراد خود را در بدنه می‌بیند. در واقع پراید پارس خودرو ضعیف‌ترین بدنه را در بین ۱۵ خودرو تحت ارزیابی شهریورماه داراست.




منبع: دنیای اقتصاد


کد مطلب: 26628

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/26628/دو-ایراد-اصلی-خودروهای-ایرانی

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com