"اتفاقاتی که ظرف چند هفته اخیر در بریتانیا افتاده نگرانیهایی جدی" را درباره آزادی مطبوعات پیش آورده است.
سردبیران چهار روزنامه اروپایی خطاب به دیوید کامرون؛
محدودیت آزادی بیان و رسوایی دیگر در انگلیس!
جام , 5 شهريور 1392 ساعت 10:25
"اتفاقاتی که ظرف چند هفته اخیر در بریتانیا افتاده نگرانیهایی جدی" را درباره آزادی مطبوعات پیش آورده است.
به گزارش حدیدنیوز، سردبیران چهار روزنامه اروپایی با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، در هفتهنامه بریتانیایی آبزرور از نقض آزادی بیان در بریتانیا ابراز نگرانی کردهاند.
سردبیرهای روزنامههای پولیتیکن دانمارک، داگنس نیهتر سوئد و آفتنپوستن و هلسینگین فنلاند در نامه خود بازداشت شریک زندگی یکی از خبرنگاران گاردین را نمونهای از آزار و اذیت روزنامهنگاران توصیف کردهاند.
هفته گذشته نیروهای امنیتی بریتانیا دیوید میراندا، شریک زندگی گلن گرینوالد را در فرودگاه هیتروی لندن بازداشت کردند. آقای گرینوالد برای اولین بار اطلاعات ارائه شده از جانب ادوارد اسنودن درباره جاسوسی غیرقانونی آژانس امنیت ملی آمریکا را در گاردین منتشر کرد.
هفته پیش همچنین پس از تهدید و فشار طولانی بر روزنامه گاردین، ماموران امنیتی در دفتر گاردین حضور یافتند و در حضور آنها کامپیوترهایی که اطلاعات اسنودن روی آنها بود از بین برده شدند.
به نوشته آبزرور، چاپ بریتانیا، سردبیران چهار روزنامه اروپایی در نامه خود به دیوید کامرون آوردهاند که البته آنها درک میکنند که حفظ امنیت به اندازه آزادی بیان مهم است. آنها گفتهاند: "اگرچه ممکن است ما در اینکه تعادل مناسب میان این دو موضوع چیست با هم اختلاف داشته باشیم، اما در نباید در عزممان برای حفاظت از بحث آزادانه درباره مسائل اساسی اختلافی داشته باشیم."
بیش از دو ماه پیش، ادوارد اسنودن، کارمند یک شرکت خصوصی طرف قرارداد آژانس امنیت ملی آمریکا، فاش کرد که این سازمان به طور غیرقانونی به جاسوسی و جمعآوری اطلاعات گسترده از میان تلفنها، ایمیلها و دیگر ارتباطات شهروندان آمریکایی دست میزند.
بعدتر ابعاد بیشتری از فعالیتهای این سازمان فاش شد. به تازگی ایندیپندنت هم فاش کرده که بریتانیا تشکیلاتی بزرگ در یکی از کشورهای خاورمیانه دارد تا به طور گسترده تلفنها، ایمیلها و دیگر تبادلات اطلاعاتی در منطقه خاورمیانه را شنود کند.
این رسوایی ها علاوه بر اخلاق رسانه ای، سیاستمداران را نیز زیر ذره بین برده. سیاستمدارانی مانند دیوید کامرون و تونی بلر که چندی پیش مجبور شدند درباره رابطه گرمشان با غول رسانه ای رابرت مرداک توضیح دهند.
گفتنی است این چندمین رسوایی در یک سال گذشته است که رسانه های انگلیسی با آن مواجه شده اند، چندی پیش نیز فاش شد که جیمی سویل مجری برجسته و مشهور بی بی سی متهم به ۳۰۰ فقره تجاوز به کودکان در ساختمان این رسانه دولتی شد که در همین رابطه چندین نفر از همدستان وی نیز زنجیره وار دستگیر شدند.
همچنین ثابت شد که خبرنگاران روزنامه سان دیلی که وابسته به رابرت مرداک است به طور گسترده دست به شنود غیرقانونی مردم و افراد مشهور می زده است.
کد مطلب: 24540