مجلس با احمدینژاد تعارف نداشت با روحانی هم همینطور...تحریمها دهنکجی به مردم ایران است.
اخبار ویژه روزنامه های دوشنبه
نظر هاشمي درباره فيسبوك چيست؟
21 مرداد 1392 ساعت 9:32
مجلس با احمدینژاد تعارف نداشت با روحانی هم همینطور...تحریمها دهنکجی به مردم ایران است.
بازگشت شرکت مشهور خودروسازی به ایران، واکنش زیمبابوه به خبر فروش اورانیوم به ایران، تایم: حاصل معامله بزرگ با آمریکا درج نام ایران در محور شرارت بود و ... از جمله مهمترین خبرهای ویژه روزنامه های روز دوشنبه است.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران
*کیهان
تایم: حاصل معامله بزرگ با آمریکا درج نام ایران در محور شرارت بود
مجله آمریکایی تایم میگوید محمدجواد ظریف وزیر خارجه پیشنهادی به مجلس ایران از اعضای تیمی بودند که دنیا در معامله بزرگ با آمریکا در مذاکرات بودند اما سرانجام رئیسجمهور وقت آمریکا ایران را در «محور شرارت» طبقهبندی کرد.
تایم در تحلیلی نوشت: ظریف طی سالهای ۲۰۰۷-۲۰۰۲ نماینده ایران در سازمان ملل بود و معرفی او به منزله پرش در سیاست خارجی تعبیر شده است... ظریف در سال ۲۰۰۳ جزو اعضای تیم مذاکرهکننده ایران بود. در آن سال این تیم با آمریکا بر سر برنامه هستهای، معامله بزرگ انجام داد اما این روند مذاکرات به دنبال آنکه «جورج بوش» رئیسجمهور وقت آمریکا، ایران را همراه با کرهشمالی و عراق در محور شرارت طبقهبندی کرد رها شد.
تایم افزود: دو سال قبلتر از آن یعنی در ۲۰۰۱ ظریف نماینده اصلی ایران در «کنفرانس بن» بود که بازیگران منطقهای را بعد از تهاجم نظامی آمریکا به افغانستان و بیرون راندن طالبان از این کشور، گرد هم آورده بود. «جیمز دابینز» همتای آمریکایی ظریف در این اجلاس که امروز فرستاده ویژه اوباما به افغانستان است بعدها در خاطراتش از ظریف به عنوان یک ایرانی دارای رفتاری پسندیده و خوب و جدیت در انجام کار یاد کرد.
این دو مقام، در حاشیه کنفرانس بن بارها با یکدیگر بطور خصوصی ملاقات داشتند و بر سر موضوعات مختلف و دستیابی به یک معامله گفتوگو کردند که در نهایت امر این معامله به انجام رسید که چند هفته بعد «حامد کرزای» کرسی ریاستجمهوری افغانستان را بدست گرفت.
این مجله مینویسد: اما نباید هم دچار توهم شد که با روی کارآمدن ظریف، یخ روابط ایران و آمریکا یک شبه ذوب میشود. «ادوارد لاک» از مقامات سابق بلندپایه سازمان ملل اظهار میدارد: «به آنهایی که انتخاب ظریف به وزارت خارجه ایران را جشن گرفتهاند باید گفت دست نگه دارید و قدری محتاط باشید».
تایم مینویسد: هرچند ظریف چهره مقبولتری است اما در این تحول جدید، بنیان آرمینایی روابط ایران و آمریکا آخرین چیزی است که تغییر خواهد کرد نه اولین آن ... به رغم آنکه در تهران تغییری برجسته اتفاق افتاده و موضع ایران در مقابل غرب قدری تغییر کرده است، برعکس در واشنگتن از شدت احساسات تند و غلیظ جنگطلبان چیزی فروکش نکرده است. دقیقا در همان روزی که مشخص شد ظریف برای تصدی مقام وزارت خارجه ایران در نظر گرفته شده است مجلس نمایندگان آمریکا مصوبهای جدید برای تشدید تحریم ایران تصویب کرد و قرار است در ماه سپتامبر برای بررسی و تصویب تسلیم «سنا» شود.
همچنین ۷۶ سناتور آمریکایی با امضاء نامهای به «باراک اوباما» او را تحت فشار قرار دادند فشارها علیه ایران را بیشتر کند. به گفته «ولی نصر» مشاور اسبق سیاست خارجی اوباما «این رویکرد خصمانه رهنمون به یک دیپلماسی سودبخش نخواهد شد». نصر بر این باور است که «اگر رویکرد آمریکا همچنان مانند گذشته تشدید تحریمها باشد، تفاوتی نخواهد کرد چه کسی سکان هدایت دیپلماسی ایران را بدست گیرد چون هیچ حرکتی رو به جلو در کار نخواهد بود».
مجلس با احمدینژاد تعارف نداشت با روحانی هم همینطور
با وجود لابیهای گسترده با نمایندگان مجلس، همچنان برخی وزرای پیشنهادی با مخالفت نمایندگان مواجهند و احتمال رأی عدم اعتماد به آنها قابل توجه است.بر اساس آخرین ارزیابیها وزیران پیشنهادی نفت، آموزش و پرورش، علوم، راه و مسکن از جمله این افراد هستند ضمن اینکه احتمالا درباره وزرای پیشنهادی کار و رفاه، ورزش، اطلاعات، خارجه و ارشاد نیز اما و اگرهایی در میان طیفهایی از نمایندگان شنیده میشود.
محمدرضا خباز از چهرههای اصلاحطلب و دارای سوابق نمایندگی مجلس در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا هر چند ابراز امیدواری کرد که همه وزیران پیشنهادی رأی اعتماد بگیرند، یک واقعیت را مورد توجه قرار داد و گفت: به فرض اینکه یک یا چند نفر از وزرای پیشنهادی آقای دکتر روحانی از مجلس رأی اعتماد نگیرند، اتفاق خاصی نمیافتد و آسمان به زمین نمیآید؛ کما اینکه نمایندههای مجلس در دوره گذشته میخواستند به ۷ تن از وزرای پیشنهادی دولت آقای احمدینژاد رأی ندهند اما حالا با عنایاتی که از این طرف و آن طرف شد، باز هم برخی از آنها رأی نیاوردند.گفتنی است چند تن از وزرای پیشنهادی احمدینژاد رئیسجمهور سابق در دولتهای نهم و دهم نتوانستند رأی اعتماد مجلس را به دست آورند.
در همین حال «مشرق» در خبری نوشت: ارزیابیها از فضای مجلس نشان میدهد آقایان محمدعلی نجفی و جعفر میلیمنفرد از کمترین شانس برای کسب رأی اعتماد نمایندگان برخوردارند. همچنین احتمال رأیآوری زنگنه، سلطانیفر و آخوندی بستگی به لابیهای سنگینی دارد که بتوانند طی روزهای آینده انجام دهند. پیشبینی میشود بیشترین آرای مجلس را سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان، حسین دهقان وزیر دفاع، علیطیبنیا وزیر اقتصاد و حمید چیتچیان وزیر نیرو به دست آورند.
گزارشها حاکی است که لابی گسترده برای وزیران پیشنهادی و به ویژه برای وزیران پیشنهادی نفت(زنگنه)، کار و رفاه (ربیعی)، راه و مسکن (آخوندی)، علوم (میلیمنفرد)، آموزش و پرورش (نجفی) و برخی وزرای اقتصادی در جریان است.
حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس در مصاحبه با مهر میگوید احتمالا ۵-۴ نفر از افراد پیشنهادی با مشکل رأی اعتماد یا رأی بسیار پایین مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه پرونده قراردادهای نفتی دوره وزارت زنگنه با ابهاماتی مواجه است، میافزاید: وزیران پیشنهادی نفت، مسکن، آموزش و پرورش، آموزش عالی، کار و تا حدودی وزارت صنعت و معدن برای گرفتن رای اعتماد از مجلس کار سختی در پیش دارند.
محمد بیاتیان نماینده بیجار نیز معتقد است دو سه نفر از جمله وزیران علوم، و راه و مسکن لب مرز هستند و احتمالا رأی نمیآورند.
وی با انتقاد از اینکه برخی وزیران پیشنهادی عدهای را برای لابی کردن به همراه خود به مجلس میآورند که این کار زیبنده نیست، گفت: روزی که آقای [...] به کمیسیون صنایع آمد، ۲۰ نفر همراه وی بودند و به همین خاطر در کمیسیون جایی برای ایستادن هم نبود.
وی خاطرنشان کرد: حتی برخی نمایندگان اصلاحطلب مجلس نسبت به وزیران پیشنهادی انتقاد دارند و اعلام کردهاند که به برخی از آنها رای نخواهند داد.
در همین حال زهره طبیبزاده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: محمدعلی نجفی در نشست کمیسیون فتنه را انکار کرد و میگفت تعریف ما از فتنه با تعریف او متفاوت است و به نوعی وجود فتنه را انکار میکرد و ظاهرا آنچه نمایندگان به نقل از مقام معظم رهبری درباره فتنه ۸۸ مطرح میکردند، مورد قبول آقای نجفی نبود و ظاهرا از نظر آقای نجفی فتنهای وجود نداشته است.
به گفته وی اسناد زیادی درباره عملکرد میلیمنفرد جمعآوری شده است.
از سوی دیگر صادق زیباکلام در مصاحبه با دویچهوله از سن بالای اعضای کابینه انتقاد کرد و با بیان اینکه بسیاری از کسانی که به روحانی رأی دادهاند دلشان میخواست کابینه جوانتر از این باشد، اعلام کرد که احتمالا محمدعلی نجفی، آخوندی، زنگنه، میلیمنفرد و ربیعی با مشکل رأی اعتماد مجلس مواجه خواهند شد.
او این را هم گفته که علی جنتی و محمدجواد ظریف و میلیمنفرد در صورت تصدی وزارت ارشاد، علوم و خارجه، این وزارتها را زیر و رو خواهند کرد!
اینترپرس سرویس:تحریمها دهنکجی به مردم ایران است
یک خبرگزاری آمریکایی نوشت: مصوبه اخیر کنگره درباره تحریمهای جدید پیامی است مبنی بر اینکه اعضای کنگره آمریکا مایلند دولت ایران به زانو درآید و پای میز مذاکره حاضر شود.اینترپرس در ادامه تحلیل خود مینویسد: اگر هدف و سیاست دولت آمریکا متقاعد کردن ایران برای پذیرش محدودیت برنامه هستهایاش و قبول بازرسیهای دقیقتر است، تحریمهای جدید را نمیتوان اقدامی هوشمندانه به شمار آورد و میتوان گفت مخاطب این پیام نه تنها دولت بلکه ملت ایران نیز هست.
این تحلیل میافزاید: مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا نشاندهنده دهنکجی به مردم ایران و خیل عظیم رایدهندگان است. این اقدام همچنین دهنکجی به آنهایی است که امیدوار به بهبود روابط بودند.
اینترپرس سرویس تاکید کرد: حداقل در حال حاضر در شرایطی که دولت و رایدهندگان ایرانی در یک طرف قرار دارند، تحریمهای آمریکا را تنها میتوان سیاست مجازات جمعی دانست که نه تنها با هدف سرنگونی دولت ایران بلکه به منظور بیثبات سازی زندگی و سرزندگی مردم این کشور طراحی شده است. یکی از اساتید دانشگاه که به طور مرتب به ایران آمد و شد دارد درباره افزایش دیدگاههای منفی نسبت به آمریکا حتی در مناطق شمالی تهران که معمولا محل سکونت طبقه سکولار و «غربزده» ایران است ابراز شگفتی کرد.
این گزارش هشدار داد: اقداماتی که تلاشهای ملت ایران را برای تغییر مسیر سیاستهای دولتشان رد و به جایش سیاستهای مجازات جمعی را تشدید میکند سرانجام ثمره منفی خود را دریافت خواهد کرد.
۴۰۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه گذشته تحریمهای تازهای را برای اثرگذاری بر صادرات نفت ایران و کاهش حجم آن به تصویب رساندند.
وقتی که قافیه تقلب تنگ میآید !
با تنگ آمدن قافیه «تقلب انتخاباتی» برای عوامل فتنه و آشوب سال ۸۸، سعید حجاریان مدعی شد آنچه در سال ۸۸ رخ داد تقلب و تخلف نبود، بلکه تدلیس سیستماتیک بود...!
وی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفته است: چند بار گفتهام که بحث ما این نیست که تخلف و یا تقلب شده است. به نظر من واقعهای اتفاق افتاده است که اسم آن «تدلیس سیستماتیک» است. در توضیح تدلیس باید بگویم که مثلا اگر شما سه سال در شهرداری به مردم پول بدهید، بعد هم چهار سال در دولت به مردم سیبزمینی و یارانه و پول یا مفت بدهید و رأی بخرید، تدلیس سیستماتیک است. درست است؟ آقای احمدینژاد وعده نداد، در این راه پول خرج کرده و گونی گونی سیبزمینی و غیره به مردم داده است، درست است؟ بنده میخواهم بگویم چهار سال دور اول ریاست جمهوری به علاوه دوره شهرداری، آقای احمدینژاد چقدر از بیتالمال برای رأی آوردن «تدلیس» کرده است؟ بر این اساس نه میگویم تقلب شده و نه میگویم تخلف شده است. ترجیح میدهم اسم جدیدی برای آن انتخاب کنم و آن «تدلیس سیستماتیک» است.
یادآور میشود طی سالهای اخیر کسانی چون خاتمی، تاجزاده، موسوی خوئینیها، ابطحی و... در محافل خصوصی بارها تصریح بر دروغ بودن ادعای تقلب که بهانه دامن زدن به آشوبطلبی و قانونشکنی و رفتارهای ضد امنیت ملی بود اعتراف کردهاند با این وصف تغییر واژگان و تعبیر عبارات مبهم و گنگ، نمیتواند مسئولیت ارتکاب جرایم و خیانتهای سنگین ضد امنیتی را از دوش فتنهگران بردارد. در واقع مصداق بزرگ تدلیس در سال ۸۸، همین دروغ بزرگ «تقلب» و فریب مردم بود ضمن این که نسبت دادن رأی ۲۵ میلیون نفر (۶۳ درصد از مردم) به سیبزمینی یا «یارانه» و «پول مفت»، خود حرف مفتی است چه آن که اولا توهین به شعور اکثریت همان مردمی است که ۴ سال بعد با نسبت ۷/۵۰ درصد به کسی رأی دادند که لااقل در ادعا و لفظ مورد حمایت مدعیان اصلاحطلبی بود.
ثانیا در سال ۸۸ اساسا موضوع پرداخت یارانهها به شکل امروزی اصلا به تصویب نرسیده و مطرح نبود. ثالثا اصلاحطلبان با وجود اذعان به ضرورت هدفمندسازی یارانهها از اعمال آن با پیشبینی احتمال نارضایتی مردم ابا داشتند و البته به صورت یک سویه در برخی مقاطع صرفا به قطع برخی یارانههای کالایی- مانند هزار برابر شدن قیمت قیر و... اقدام کردند.
*خراسان
سفر يک وزير به عراق با هواپيماي اختصاصي
بر اساس پيگيري هاي يک دستگاه مسئول، سفر هفته هاي گذشته يکي از وزراي اقتصادي دولت دهم به کشور عراق با استفاده از هواپيماي اختصاصي انجام شده است و انجام اين سفر يک روزه مي توانست با برنامه ريزي بهتر، بدون استفاده از اين اقدام که اگرچه قانوني است اما با شعارها و تاکيدات دولت گذشته در منافات است، انجام شود.
لغو بي سر و صداي مصوبه ۲۴۸ ميليون يورويي
بر اساس گزارش يک نهاد نظارتي، در حالي که دولت دهم در اوايل خردادماه سال جاري وزارت صنعت را موظف کرد از محل تسهيلات خارجي نسبت به صدور مجوز اجراي طرح تجهيز و احداث کارخانه گندله سازي سه چاهون شرکت سنگ آهن مرکزي ايران به مبلغ ۲۴۸ ميليون يورو اقدام کند، اين مصوبه با ابلاغيه هفته هاي اخير يکي از مسئولان ارشد دولتي لغو و منتفي شده است.
*تهران امروز
نظر هاشمي درباره فيسبوك چيست؟
آيتالله هاشميرفسنجاني گفته:امروز عصر انفجار اطلاعات است و اين مهمترين تفاوت شرايط زماني براي انقلاب ما و انقلابهاي امروز منطقه است. قيام ۱۵ خرداد را كه مردم ما انجام دادهاند و شهداي بسياري داشت در دنيا بسيار كم مطرح شد. روزنامههاي خارجي تنها چند كلمهاي و آن هم حرفهاي رژيم را مينوشتند اما اكنون وقتي يك خبرنگار به زندان ميرود در كل دنيا پخش ميشود.
رسانههاي آزاد و مخصوصا سايتها كه درگير دولت نيستند گاهي هم با اغراق و بزرگنمايي اين موضوعات را مطرح ميكنند.اينگونه انفجار اطلاعات ديگر بسته نميشود البته عوارض بدي هم دارد اما ما برخلاف عدهاي كه فكر ميكنند اين جريانها خطرناك است فكر ميكنيم اين جريان به سعادت بشريت كمك ميكند و چيز مباركي در دنياست.امروز يك صفحه فيسبوك كه هزينهاي براي مردم ندارد تبديل به موضوع خبري در تمام تلويزيونها و دستگاههاي دنيا ميشود.
نشان لياقت به متهم اختلاس ۳۰۰۰ميلياردي
فارس نوشت: در حالي كه نام قائممقام سابق بانك مركزي در فهرست متهمان فساد بزرگ اقتصادي قرار دارد، دولت احمدينژاد به او «نشان درجه دو لياقت و مديريت» اعطا كرد. در پي افشاي فساد سه هزار ميلياردي و ردپاي برخي مديران دولتي در اين پرونده، نام «سيدحميد پورمحمد گلسفيدي» قائممقام وقت بانك مركزي هم به عنوان يكي از متهمان اين پرونده مطرح شد.در برخي محافل، پورمحمدي به جريان انحرافي منتسب و تلاش شد وي را از كابينه احمدينژاد جدا كنند؛ مخالفان و منتقدان معتقد بودند كه او مهره اين جريان در نهاد پولي و مالي كشور است.اين انتقادها اما از سوي مقامات ارشد دولت با بيتوجهي و تكذيب روبهرو شد و پورمحمدي همچنان بر كرسي قائممقامي بانك مركزي تكيه زد اما افشاي فساد بزرگ بانكي پاي او را به اين ماجرا و متعاقب آن به مراجع قضايي باز كرد.
*جمهوری اسلامی
* يك منبع آگاه قضائي به روزنامه جمهوري اسلامي گفت: جنجالي كه عدهاي عليه آقاي زنگنه وزير پيشنهادي نفت با بهانه قرار دادن پرونده شركت كرسنت به راه انداختهاند، بياساس است. وي افزود: حكمي كه در مورد شركت كرسنت صادر شده بود توسط شعبه بيستم ديوان عالي كشور نقض بلاارجاع گرديد. علت نقض اولاً اينست كه اتهام اين پرونده مشمول مرور زمان بوده و ثانياً از نظر اين شعبه ديوان، در اين پرونده جرمي اتفاق نيفتاده كه قابل پيگيري باشد.
** يك هفته نامه اصلاح طلب از مأموريت ويژهاي كه دكتر حسن روحاني به وزير پيشنهادي دادگستري داده، خبر داده است. به گزارش انتخاب، هفته نامه آسمان در شماره جديد خود به نقل از يكي از منابع خود در اين باره نوشته است: "در جلسهاي كه رئيسجمهور با آقاي پورمحمدي داشته، مسئله زندانيان سياسي نيز مطرح ميشود و رئيسجمهور از پورمحمدي ميخواهد از نفوذ خود در دستگاه قضايي استفاده كند و شرايط آزادي زندانيان را فراهم نمايد." حجت الاسلام مصطفي پورمحمدي را هفته گذشته دكتر حسن روحاني به عنوان وزير پيشنهادي وزارت دادگستري به مجلس شوراي اسلامي معرفي كرد. طبق قانون اساسي، وزير دادگستري را رئيس قوه قضائيه به رئيسجمهور پيشنهاد ميكند و رئيسجمهور وي را براي اخذ رأي اعتماد به مجلس معرفي مينمايد.
*** از نهاد رياست جمهوري خبر ميرسد صدور احكام منتسب به رئيسجمهور درباره رئيس بازرسي ويژه رياست جمهوري و معاون امور مجلس رئيس جمهور، صحت ندارد. براساس همين خبر، هنوز دكتر روحاني براي كسي حكمي به عنوان رئيس بازرسي ويژه و معاون امور مجلس صادر نكرده و آنچه در اين زمينه از صدا و سيما خوانده و در ساير رسانهها منعكس شده، اشتباه يك خبرگزاري بوده است.
**** مقامات زيمبابوهاي درباره دروغ پردازي نشريه تايمز انگليس عليه ايران موضعگيري و مواضع مطرح در اين نشريه را تكذيب كردهاند. به گزارش "تابناك"، "جيف چي ماني كر"، معاون وزير معدن زيمبابوه در مصاحبهاي تلفني اعلام كرد ما به عنوان يك كشور هنوز نميدانيم به چه ميزان كشورمان اورانيوم دارد كه بخواهيم آن را به ايران بفروشيم. در عين حال وي گفت، كشورش توافقنامههاي متعددي در امور گوناگون معدني همچون تجارت الماس، طلا و ديگر مواد معدني را با ايران امضا كرده است. اين مقام زيمبابوهاي در واكنش به مطلب روز شنبه تايمز لندن به نقل از وي كه كشورش موافقتنامههايي را براي فروش اورانيوم به ايران با اين كشور امضا كرده، اين توضيح را داده است.
*ابتکار
*کامران دانشجو از عضويت در هيات مؤسس دانشگاه ايرانيان انصراف داده است. وي در نامه ارسالي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعلام کرده كه از عضويت در هيات مؤسس دانشگاه ايرانيان معذوراست. مشرق نوشت: علاوه بر احمدينژاد، اسامي اسفنديار رحيممشايي، سيد حسن موسوي و حميد بقايي به عنوان هيات مؤسس دانشگاه براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارسال شده بود که اين شورا با عضويت بقايي و مشايي در هيات مؤسس مخالفت کرد.
**برخي سايتهاي خبري نوشته اند كه حميد پورمحمد گلسفيدي، قائممقام سابق بانک مرکزي که در ارتباط با پرونده اختلاس سه هزار ميلياردي مدتي بازداشت بود، در آخرين روزهاي دولت احمدينژاد موفق به دريافت نشان درجه دو خدمت و ۷۵ سکه طلا شده است.
***گفته ميشود قرار است معاونتي با عنوان”انرژيهاي نوين" در وزارت نيرو تشکيل شود و سازمان انرژي اتمي که در حال حاضر مستقل و زير نظر رئيس جمهور است در اين معاونت ادغام شود.
****مشرق نوشت: يکي از افرادي که از سال گذشته درصدد راهاندازي دانشگاه در کشور است اخيرا مذاکراتي را براي خريد زميني به مساحت چهارهزار و ۷۰۰ متر در منطقه جماران به قيمت ۴۷ ميليارد تومان آغاز کرده است. برخي منابع هم از واگذاري چند قطعه زمين بلاعوض به اين مؤسس دانشگاه توسط يکي از مديران حکايت دارند.
***** اين روزها اخباري مبني بر فروش خارج از ضوابط و مقررات قانوني ساختمان سابق کميته ملي المپيک به گوش ميرسد. گفته ميشود اين ساختمان به قيمت پايينتر از بازار به فرزند يکي از مسؤولان فروخته شده است. کميته چهارنفرهاي براي پيگيري اين موضوع تشکيل شده است. خسرويوفا از نخستين کساني بود که پرده از اين معامله غيرقانوني برداشت.
*آرمان
بازگشت شرکت مشهور خودروسازی به ایران
شنیده شد که رنو قصد دارد به بازارهای ایران بازگردد. تیک نوشت؛ سخنگوی رنو گفت که این شرکت خودروسازی منتظر است تا بر اثر تغییر وضعیت سیاسی در ایران، وضعیت تحریمها هم تغییر کند و این شرکت بتواند بار دیگر تولیداتش را به این کشور بفرستد اما زمان دقیق آن اصلا مشخص نیست.
سخنگوی رنو گفت: «تولید رنو در ایران تا زمانی ادامه خواهد داشت که قطعات ارسال شده به این کشور موجود باشند. تولید قطعات در ایران به قوت خود باقی است». روز ۲۶ ژوئیه رنو بهدلیل تحریمها، تولید خود را در ایران پایان داد. ارسال قطعات به ایران نسبت به اوایل سال ۴۸ درصد افت کرد و به ۰۸۲/ ۲۸ قطعه رسید.
احتمال وقوع درگیری مسلحانه در مجلس ترکیه
شنیده شد که نماینده استان سیواس درمجلس ترکیه از احتمال بروز درگیری مسلحانه میان نمایندگان مجلس این کشور بهشدت ابراز نگرانی کرد. روزنامه ملیت چاپ ترکیه نوشت؛ مالک اجدر اوزدمیر نماینده سیواس و رئیس بخش اداری مجلس ترکیه با اشاره به اینکه برخی نمایندگان با اسلحه در نشستهای مجلس ترکیه شرکت میکنند، هشدار داد، این مساله برخلاف آئیننامه داخلی مجلس ترکیه است. اوزدمیر گفت: اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود، ممکن است میان نمایندگان درگیری مسلحانه روی دهد و سران احزاب سیاسی نیز هدف حملات مسلحانه قرار گیرند.
سلام یک کشور شد
شنیده شد که نامزد حزب ملی استرالیا در یك مصاحبه تلویزیونی اسلام را یك كشور خواند. پایگاه خبری شبکه العالم نوشت؛ استفانی بانیستر نامزد زن حزب «وان نیشن» در انتخابات عمومی ماه سپتامبر گفت كه از نامزدی خود در این انتخابات بعد از اینكه در یك مصاحبه تلویزیونی درباره اسلام گفت كه اسلام یك كشور است، كنارهگیری كرد. استفانی بانیستر ۲۷ ساله مبارزه انتخاباتی خود را دو روز پیش در مصاحبه با شبكه تلویزیونی «سون» استرالیا آغاز كرد و این اشتباه را مرتكب شد.
واکنش زیمبابوه به خبر فروش اورانیوم به ایران
شنیده شد که مقامات زیمبابوهای درباره دروغپردازی تایمز انگلیس علیه ایران موضعگیری و مواضع مطرح در این نشریه را تکذیب کردهاند. تابناک نوشت؛ پس از اینکه نشریه تایمز لندن در گزارشی از توافق زیمبابوه با ایران برای فروش اورانیوم به این کشور سخن گفت، زیمبابوه روز شنبه این ادعا را رد کرد. «جیفت چی مانی کر»، معاون وزیر معدن زیمبابوه در مصاحبهای تلفنی اعلام کرد، ما به عنوان یک کشور هنوز نمیدانیم به چه میزان کشورمان اورانیوم دارد که بخواهیم آن را به ایران بفروشیم. وی همچنین افزود، آنان به عنوان یک کشور هنوز توانایی کنترل و اداره منابع اورانیوم خود را ندارند که بخواهند آن را بفروشند.
احتمال کنارهگیری ولیعهد عربستان
شنیده شد که عربستان سعودی در آستانه ورود به مرحلهای مهم در تاریخ خود بوده و از بین سناریوهای مطرح شده برای جلوگیری از درگیریها در این كشور، سناریوی انتخاب ولیعهد جدید از نسل جوان و نسبی خاندان آل سعود و كنارهگیری «سلمان بن عبدالعزیز» ولیعهد كنونی از قدرت به اراده خود وجود دارد. روزنامه المنار فلسطین به نقل از منابع آگاه نوشت؛ این روزنامه سناریوی مطرح شده در این رابطه را در راستای گشوده شدن راه برای رسیدن ولیعهد جدید به بالاترین سطح هرم قدرت و نخستین گام برای به دست آوردن كرسی پادشاهی است.
ماموریت ویژه روحانی برای پورمحمدی
شنیده شد که آسمان به نقل از یکی از منابع خود در اینباره نوشته است؛ «در جلسهای که رئیسجمهور با آقای پورمحمدی داشته، مساله زندانیان سیاسی نیز مطرح میشود و رئیسجمهور از پورمحمدی میخواهد از نفوذ خود در دستگاه قضایی استفاده کند و شرایط آزادی زندانیان را فراهم نماید.» مصطفی پورمحمدی هفته گذشته از سوی حسن روحانی بهعنوان گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری به مجلس معرفی شد که واکنشهای مثبت و منفی را در پی داشته است. پورمحمدی از سوی رئیس قوه قضائیه به روحانی پیشنهاد شده بود.
دادگاه زن امر به معروفکننده برگزار نشد
شنیده شد که جلسه محاکمه زن بدحجابی که زن آمر به معروفی را مورد ضربوشتم قرار داده بود، با وجود حضور شاکی و متهم برگزار نشد. تسنیم نوشت؛ جلسه محاکمه زن بدحجابی که روز ۲۴ تیرماه و در ماه مبارک رمضان اقدام به ضرب و شتم زن آمر به معروف در محله خانیآباد کرده بود، قرار بود صبح دیروز برگزار شود اما بهدلایلی به روز دیگری موکول شد. با وجود اینکه پیش از این اعلام شده بود جلسه دادگاه ساعت ۹:۳۰ دقیقه برگزار میشود اما درحالی که هم متهم و هم شاکی پرونده در دادگاه حضور داشتند، به آنها اعلام شد جلسه دادگاه برگزار نمیشود و رسیدگی به این پرونده به روز دیگری موکول شد. بهنظر میرسد عدم حضور قاضی پرونده و برنگشتن اوراق ابلاغ قضایی به متهم، از دلایل برگزار نشدن جلسه دادگاه دیروز است.
نشان لیاقت دولت دهم برای یک متهم بانکی
شنیده شد که در حالی که نام قائم مقام سابق بانک مرکزی در فهرست متهمان فساد بزرگ اقتصادی قرار دارد، دولت احمدینژاد به او «نشان درجه دو لیاقت و مدیریت» اعطا کرد. فارس نوشت؛ در پی افشای فساد سه هزار میلیاردی و ردپای برخی مدیران دولتی در این پرونده ، نام «سیدحمید پورمحمدی گل سفیدی» قائممقام وقت بانک مرکزی هم به عنوان یکی از متهمان این پرونده مطرح شد. پورمحمدی که دانش آموخته رشته اقتصاد است، پیش از آنکه به قائممقامی محمود بهمنی در دولت دهم برسد، در دوره ریاست طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی مشاور عالی وی بود.
رستمی معاون زنگنه نمیشود
شنیده شد که مشاور وزیر نفت در امور حقوقی و بینالملل گفت: اینکه آقای زنگنه به آقای قاسمی پیشنهاد پُست در وزارت نفت جدید را داد صحت دارد اما آقای قاسمی بهصراحت به وی اعلام کرد: پذیرش هرگونه سمتی در وزارت جدید نه بهصلاح بنده است نه بهصلاح شما.ولیالله احمدوند در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: اینکه آقای زنگنه به آقای قاسمی پیشنهاد پُست در وزارت نفت جدید را دادهاند صحت دارد اما پاسخی که از قول آقای قاسمی در رسانهها منتشر شده صحت ندارد.
وی افزود: ایشان بهصراحت اعلام کرد که پذیرش هرگونه سمتی در وزارت جدید نه بهصلاح بنده است نه بهصلاح شما و نه منطقی است. احمدوند تصریح کرد: آقای قاسمی در ادامه با ارسال پیامی به آقای زنگنه اعلام کردند که در آینده هرگونه کمکی از دستشان بربیاید به دولت یازدهم خواهند کرد و ایشان تأکید کردهاند که تمام تلاش خود را در جهت کمک به دولت یازدهم مبذول خواهند کرد چرا که آقای قاسمی خود را سرباز نظام میداند
کد مطلب: 24018