واسطههای ملاقات با سوروس چه خوابی برای وزارت خارجه دیدهاند؟!/روايت ابطحي از مصادره روحاني
اخبار ویژه روزنامه های پنجشنبه؛
نامزد وزارت ارشاد: به هاشمی ارادت فکری دارم!
10 مرداد 1392 ساعت 12:31
واسطههای ملاقات با سوروس چه خوابی برای وزارت خارجه دیدهاند؟!/روايت ابطحي از مصادره روحاني
به گزارش حدیدنیوز، نیویورکتایمز: تحریمها و فشارها موضع روحانی را تغییر نمیدهد،،،فرد اهانتکننده به حرم رضوی دستگیر شد،وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری افغانستان برای تاجر ایرانی،۱۳۶ سال حبس برای افشاگر ویکیلیکس،تفسير تازه هاشمي از نگاه قرآن به اديان..از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.
*کیهان
نامزد وزارت ارشاد: به هاشمی ارادت فکری دارم!
نامزد تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت در صورت رسیدن به وزارت اقدام به بازگشایی دو نهاد شبه صنفی تعطیل شده میکند.
علی جنتی در مصاحبه با روزنامه قانون و درباره احتمال بازگشایی خانه سینما که به خاطر تخلفات قانونی تعطیل شده گفت: بنده هنوز به طور کامل وارد این مقوله نشدم.
نه استدلالهای وزارت ارشاد برای تعطیلی خانه سینما را استماع کردهام و نه دلایل و برهانهای طرفین دعوا را شنیدهام. برخورد من با این ماجرا تا به حال برخورد رسانهای بوده است. در واقع، مسائلی را شنیدهام که در رسانهها منعکس شده است؛ اما آنچه اکنون میتوانم بگویم این است که اصولاً بستن خانه سینما به عنوان یک انجمن صنفی که محل گردهمایی اهالی سینما و محل تبادل نظرات و تضارب آرا بوده، بسیار خسارتبار بوده است.
این مشکل باید در اسرع وقت حل شود. یکی از مهمترین اولویتهای من بازگشایی خانه سینما است و قطعاً در اولین روزهای کاری به آن خواهم پرداخت. اصولاً چیزی که باید به آن توجه داشت تشکلهای مدنی و صنفی است که اصحاب سینما و مطبوعات و هنر باید از آن بهرهمند شوند. اگر ما تمامی فعالیتهای این گروهها را زیر نظر دولت بیاوریم و فکر کنیم پادگانی درست کردهایم که همه باید مطیع ما باشند، بسیار عمل نادرستی است.
وی به تخلفات انجام شده در خانه سینما و ارتباط برخی اعضای این مرکز با رسانهها و شبکههای فرهنگی ضد انقلاب خارج کشور اشارهای نکرد و درباره انجمن صنفی روزنامهنگاران نیز که شماری از اعضای هیئت مدیره آن هم اکنون به آمریکا و برخی دولتهای اروپایی پناهنده شدهاند، گفت: در چارچوب همان سیاستهایی که اشاره کردم قاعدتاً انجمن صنفی روزنامهنگاران هم باز خواهد شد.
علی جنتی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره اینکه آیا با پدرش برای پذیرش وزارت مشورت کرده، گفت: خیر مشورت نکردم. اطلاع دادم. ایشان هم نظرشان این بود که وزارت ارشاد مشکلات فراوانی دارد و اگر به وزارتخانه دیگری میرفتم، بهتر بود. خبرنگار: در مورد اصل حضورتان در دولت آقای روحانی مشکلی نداشتند؟ نه اصلاً.
وی درباره احتمال انتقاد آیتالله جنتی در خطبههای نمازجمعه نسبت به وزارت ارشاد میگوید: بله؛ به هر حال ایشان اگر تشخیص بدهند که جایی مشکل وجود دارد، چه وزارت ارشاد و چه جای دیگر، بسیار صریح بیان میکنند. ممکن است قبل از تذکر علنی به خودم خصوصی بگویند؛ اما اگر احساس کنند که تذکر خصوصی مؤثر نبوده، علنی هم میگویند. علی جنتی این را هم گفته که ارادتش نسبت به هاشمیرفسنجانی فکری است نه شخصی.
هدف آمریکا از مذاکره تداوم تحریمهاست نه دیپلماسی
«هدف آمریکا از مذاکره با ایران تداوم تحریمهاست و نه یافتن راه حل دیپلماتیک».
نشریه آمریکایی نشنال اینترست این تحلیل را به نقل از یک عضو ارشد اندیشکده فدراسیون دانشمندان آمریکا منتشر کرد. «یوسف بات» دکترای فیزیک هستهای دانشگاه ییل در این تحلیل خاطرنشان میکند: «چندی پیش «رابرت اینهورن»، از دستیاران سابق اوباما در فارین پالیسی بحث کرد که نباید به ایران مجوز غنیسازی داده شود چرا که به گمان او، جمهوری اسلامی به پیمان منع اشاعه تسلیحات هستهای (انپیتی) پایبند نیست. این ادعای اینهورن از جهات بسیاری نادرست است.
اگر این حرف بیانگر دیدگاه سیاستگذاران آمریکایی باشد، امکان دارد ریشه بنبست در خصوص برنامه هستهای ایران همین برداشت نادرست باشد؛ برنامهای که به گفته رئیس دستگاه اطلاعاتی ملی آمریکا در حال حاضر اهداف نظامی را دنبال نمیکند.»
تحلیلگر آمریکایی اضافه میکند: یکی از باسابقهترین کارشناسان در این خصوص دکتر هانس بلیکس، رئیس سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی است که به تازگی اعلام کرد «تا به حال، ایران انپیتی را نقض نکرده است و در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر اینکه ایران سلاح هستهای میسازد، وجود ندارد.»
نویسنده با اشاره به سخنان «محمد البرادعی»، دبیر کل سابق آژانس مبنی بر این که درباره خطر ایران هوچیگری راه انداختهاند و من کوچکترین دلیلی که نشان دهد تهران در پی بمب میباشد، مشاهده نکردهام تصریح کرد: «اگر سیاستگذاران آمریکا مایل هستند که از طریق مذاکره به راه حل مسئله هستهای ایران دست یابند، باید برداشت و درک خود از انپیتی را شفاف و روشن کنند. متأسفانه، این طور به نظر میرسد که عدهای در دولت آمریکا احتمالاً به تداوم تحریمها بر ایران بیش از یافتن راه حل منصفانه و قانونی، تمایل دارند.»
یوسف همچنین با مرور اظهارات گری سیمور مشاور سابق اوباما که گفته بود «کاخ سفید طرح ۳ جانبه ایران و ترکیه و برزیل درباره غنیسازی را موجب تأخیر انداختن تحریمها میدانست» افزود: به نظر میرسد هدف اصلی این بوده که تحریمها همچنان ادامه داشته باشد و شرایط به گونهای طراحی شده که این هدف محقق شود. بنابراین با طرح ۳ جانبه مخالفت شد.
تحلیلگر نشنال اینترست تصریح کرد: میتوان گفت که وضعیت تعامل آمریکا با ایران از جهاتی شبیه به وضعیت دهه ۱۹۵۰ (دهه ۱۳۳۰ و دوران ملی شدن صنعت نفت ایران) و نخستوزیری محمد مصدق است. ری تکیه از اعضای شورای روابط خارجی (CFR.ORG) معتقد است که امپراتوری بریتانیا اصلاً مایل نبود به دولت وقت ایران که در صدد بازپسگیری مناطق نفتی خود بود، امتیاز بدهد و قصد داشت که آن نخستوزیر گستاخ را از قدرت به زیر بکشد.
ملیگرایی مصدق در نظر «وایتهال» فقط به معنای چشمپوشی بریتانیا از منافع خاص خود در ایران نبود بلکه میتوانست تمامی داراییهای این امپراتوری را در سراسر جهان تهدید کند. مصدق باید میرفت و دیپلماسی فقط نیرنگی بود که در خدمت تحقق این هدف به کار گرفته شد. از این دیدگاه، لندن هرگز در پی سازگاری با تهران نبود بلکه فقط از تشریفات دیپلماسی استفاده میکرد تا یک ائتلاف عمومی را علیه مصدق که سخت تحت فشار بود، شکل دهد.
یوسف بات در ادامه افزود: «اکنون به نظر میرسد، واشنگتن نیز مانند لندن در اوایل دهه ۱۹۵۰ رفتار کند اما این کار میتواند به فروپاشی انپیتی منجر شود.»
نیویورکتایمز: تحریمها و فشارها موضع روحانی را تغییر نمیدهد
«با وجود خوشبینی غرب به حسن روحانی، نزدیکان وی هشدار دادهاند که او بالاتر از همه چیز یک مسلمان شیعه است و زندگیاش را وقف جمهوری اسلامی کرده و هرگز به آن خیانت نمیکند.»
این مطلب را توماس اردبرینک دیپلمات سابق آمریکا در روزنامه نیویورکتایمز مورد تاکید قرار داد. او با اشاره به خوشبینی روحانی نسبت به غرب در مذاکرات هستهای ۱۰ سال پیش که منجر به توقف غنیسازی شد، مینویسد: این تنها توافق هستهای ایران و غرب طی ۱۰ سال گذشته بود. اما مذاکرات در سال ۲۰۰۵ شکست خورد و منتقدانش او را متهم کردند که ضعف نشان داده است.
نیویورکتایمز با مرور سوابق سیاسی دکتر روحانی مینویسد: «او در سال ۱۹۷۸ به انگلیس میرود و در دانشگاه لنکستر حقوق اسلامی درس میدهد. وی قرار بود برای ادامه تحصیل به هاروارد برود که انقلاب شروع شد و او برای پیوستن به آیتالله خمینی به پاریس رفت.
روحانی تقریبا در تمام تصمیمات خارجی ایران در سه دهه گذشته نقش مستقیم داشته است. او یکی از سه نفری بود که با رابرت مکفارلین که پنهانی در سال ۱۹۸۶ به تهران آمده بود ملاقات کرد. اما نزدیکان روحانی هشدار دادهاند که او بالاتر از همه چیز یک مسلمان شیعه است و زندگیاش را وقف جمهوری اسلامی کرده و هرگز به آن خیانت نمیکند.»
یکی از نزدیکان او میگوید: «دشمنان ما نباید از روحانی انتظار کوتاه آمدن داشته باشند. تحریمها و فشارهای دیگر موضع ما را تغییر نمیدهد. روحانی به گفتوگو با غرب علاقه دارد نه تکگویی. او آماده دستیابی به یک زمینه مشترک است اما فقط اگر طرف مقابل هم آماده رسیدن به زمینه مشترک باشد. غرب قدر این فرصت را بداند».
افراطیون مدعی اصلاحات در غربال اعتدال
آخرین گزارشها از منتفی شدن تصدی وزارت توسط اصلاحطلبانی چون توفیقی، مسجدجامعی، فرجیدانا، بانک عارف و یونسی حکایت میکند.
با این حال برخی دیگر از اصلاحطلبان مانند محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری، بیژن زنگنه، محمود حجتی، محمدجواد ظریف، عباس آخوندی، علی ربیعی، مسعود سلطانیفر، بهعنوان نامزدهای تصدی وزارت آموزش و پرورش، معاون اول یا وزارت صنایع، وزارت نفت، جهاد کشاورزی، خارجه، مسکن، کار و رفاه تعاون، و ورزش و جوانان دیده میشود.
بر طبق آخرین گزارشها، نامزدهای وزارتخانهها و معاونتهای ریاستجمهوری به این ترتیب تدوین شده و البته نهایی نشده است؛ «معاون اول رئیسجمهور (اسحاق جهانگیری یا فروزنده)، وزیر کشور(عبدالرضا رحمانیفضلی)، وزیر نفت (بیژن زنگنه)، وزیر اطلاعات (محسن قمی یا محمود علوی- صلاحیت علوی در انتخابات مجلس از سوی شورای نگهبان تایید نشد)، وزیر اقتصاد و دارایی (علی طیبنیا)، وزیر کشاورزی (محمود حجتی)، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (رضا مکنون)، وزیر امور خارجه (محمدجواد ظریف)، وزیر راه و شهرسازی (عباس آخوندی)، وزیر بهداشت (سیدحسن قاضیزادههاشمی)، وزیر ارتباطات (سیدابوالحسن فیروزآبادی)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (علی جنتی)، وزیر آموزش و پرورش (محمدعلی نجفی)، وزیر صنعت معدن و تجارت (محمدرضا نعمتزاده)، وزیر رفاه کار و تعاون اجتماعی (علی ربیعی)، وزیر دفاع (سردار احمد وحیدی)، وزیر ورزش و امور جوانان (مسعود سلطانیفر)، وزیر نیرو (حمید چیتچیان)، رئيس دفتر رئيسجمهور (حسین فریدون یا نهاوندیان)، رئيس سازمان مدیریت و برنامهریزی (محمدباقر نوبخت)، دبیر شورای عالی امنیت ملی (محمد فروزنده)، معاون پارلمانی رئيسجمهور (علی عسگری)، رئيس سازمان انرژي اتمی (محمود واعظی)، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (رضا صالحی امیری)، مشاور ارشد رئيسجمهور و رئیس گروه مشاوران (اکبر ترکان)، رئيس بازرسی نهاد ریاست جمهوری (حسین فریدون)، رئیس کل بانک مرکزی(مجید قاسمی)، پیش از این از سوی کمیتههای مشورتی اسامی ۶۰ نامزد تصدی وزارتخانه و معاونت به دکتر روحانی ارائه شده بود. شماری از این اسامی از فعالان فتنه ۸۸ و ۷۸ بوده و مورد حساسیت مجلس شورای اسلامی قرار دارند. اکنون به نظر میرسد برخی از اسامی غربال شده اند.
واسطههای ملاقات با سوروس چه خوابی برای وزارت خارجه دیدهاند؟!
زمزمه نام محمدجواد ظریف به عنوان یکی از نامزدهای تصدی وزارت خارجه، با استقبال خبرگزاری رویتر مواجه شد. رویتر میگوید ظریف روابط خوبی با وزیر دفاع و معاون رئیسجمهور آمریکا دارد!
این خبرگزاری در گزارش خود نوشت: محمدجواد ظریف در راس بسیاری از مذاکرات مخفی با واشنگتن برای پایان دادن به شکاف ۳۵ ساله میان ایران و آمریکا بوده است. معرفی او نشان دادن شاخه زیتون به آمریکاست[!] او با وجود تمام ناکامیهای گذشته، در آمریکا کاملا شناخته شده است.
رویتر افزود: ظریف رابطه خوبی با معاون رئیسجمهور جو بایدن، وزیر دفاع چاک هیگل و عدهای از مقامات امنیتی آمریکا از هر دو حزب دارد و در دفتر تلفن وی شماره تلفن این مقامات نوشته شده است. او در فاصله سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ نماینده دائمی ایران در سازمان ملل بود و پس از آن به تهران بازگشت.
یک دیپلمات غربی که با ظریف تعاملاتی داشته گفت: «ظریف آمریکا را به خوبی میشناسد به رغم تمام سرخوردگیهای مربوط به گذشته، کسی است که هنوز فردی شناخته شده (مورد اعتماد) در واشنگتن است.»
همچنین دنیس راس، دیپلمات صهیونیست آمریکایی که در دولت اوباما نیز تا سال ۲۰۱۱ به عنوان مشاور امور خاورمیانه کار میکرد میگوید: ظریف پیش از این نشان داده است که مصمم به برقراری رابطه با غرب است. انتخاب او نشانه علاقه به برقراری رابطه با غرب است. هر چند که این انتخاب زمانی به صورت واقعی معنیدار میشود که ایران در رویکرد هستهای تغییری ایجاد کند.
پایگاه اینترنتی رجانیوز نوشت: در حالی که روسای فراکسیونهای اصولگرایان و رهروان مجلس توافق کردند اعضای این فراکسیونها به وزرای حامی فتنه و حاشیهدار رای ندهند با این حال زمزمههایی مبنی بر حضور برخی افراد مسئلهدار شنیده میشود.
بر اساس این گزارش محمدجواد ظریف در دولت سازندگی به مدت ۱۰ سال معاون وزیر خارجه بود و سپس مجددا به نیویورک برگشت و سفیر ایران در سازمان ملل شد و از همان زمان حلقه نیویورکیها مصطلح شد.
در این گزارش آمده است، برنامهریزی سفر خاتمی به آمریکا یک سال پس از پایان ریاستجمهوری وی و همچنین حضور رئیسجمهور اسبق ایران در مهمانی جورج سوروس در جریان این سفر از دیگر اقداماتی بود که ظریف و دوستانش انجام دادهاند. جنجالیترین اتفاق در سفر خاتمی به نیویورک دیدار او با جرج سوروس بود. کیان تاجبخش از جمله افرادی است که در این دیدار حضور داشته است.
این گزارش میافزاید: برخی مقامات درباره آن دیدار گفته بودند که سوروس در همین هفته و در یک مراسم خصوصی صرف شام در بوستون، درباره معامله بزرگ (هستهای) با محمد خاتمی رئیسجمهوری سابق ایران گفتوگو کرد. یک ایرانی که در آن مراسم شام حضور داشت، گفت: خاتمی به ما گفت که آمریکا باید مذاکره با ایران را آغاز کند. او افزود که ایران مسلما خواهان تعلیق غنیسازی اورانیوم، اما نه به عنوان یک پیششرط برای مذاکرات است.
*آرمان
شهردار تهران ۱۲ شهریور شهرداری را تحویل میدهد
شنیده شد که برخی منابع آگاه خبر دادند محمدباقر قالیباف قرار است اتاق ریاست خود در شهرداری تهران را تخلیه کند. گفته میشود رفتن قالیباف از این سمت قطعی شده و قرار است شهرداری تهران به مدت سه ماه با سرپرستی ارائه شود. این درحالی است که پیش از این شایعاتی مبنی بر تلاش اصولگرایان برای باقی ماندن قالیباف در این پست به گوش میرسید که با تخلیه اتاق مدیریت وی این شایعه نیز باطل شد. از محسن هاشمی بهعنوان جدیترین گزینه جانشینی وی نام برده میشود.
حمله چین به ژاپن
شنیده شد که در یکسال اخیر ادعاهای مقامات چینی درباره مالکیت جزیره «سنکاکو» واقع در اقیانوس آرام تنشهایی در روابط دیپلماتیک این کشور با ژاپن بهوجود آورد. اما این بار با ابتکار ارتش آزادیبخش خلق، چینیها در فضای مجازی توانستند این جزیره را از ژاپنیها پس بگیرند. «ماموریت باشکوه» عنوان بازی کامپیوتریای است که در چین به مانند «ندای وجدان» شهرت دارد و یکی از بازیهای پرطرفدار آنلاین محسوب میشود.
طراحان این بازی اخیرا مرحله جدیدی را به این بازی افزودهاند و در آن کاربران چینی میتوانند به سربازان ژاپنی حمله کرده و جزیره «سکانکو» را از آنها باز پس بگیرند. در این بازی ناو هواپیمابر چینیها که اخیرا فعالیت خود را آغاز کرده است نیز حضور دارد.
۱۳۶ سال حبس برای افشاگر ویکیلیکس
شنیده شد که سرباز آمریکایی که اطلاعات محرمانه دولت واشنگتن را فاش کرده بود، به جاسوسی محکوم اما از اتهام کمک به دشمن تبرئه شد. بردلی منینگ، سرباز جوان آمریکایی که به افشای اطلاعات محرمانه به وبسایت افشاگر ویکیلیکس متهم شده بود در دادگاه درمجموع درمورد ۲۰ اتهام مختلف گناهکار شناخته شد و احتمالا به ۱۳۶ سال حبس محکوم میشود. اتهام اصلی وی جاسوسی اعلام شده است. حکم صادره روز سهشنبه علیه منینگ جوان پس از دو ماه جلسه دادگاه نظامی در مریلند اعلام شد.
دستور جدید درباره کارمندان دارای بیش از ۳ فرزند
شنیده شد که خراسان نوشت؛ در حالی که تاکنون تعدادی از دستگاههای اجرایی از پرداخت کمکهزینه اولاد کارمندان تا سقف ۳ فرزند امتناع میکردند، بر اساس دستورات جدید تعدادی از مدیران ارشد دولتی، از تاریخ پایان تیرماه سال جاری پرداخت کمکهزینه اولاد با توجه به ابلاغ قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده امکانپذیر خواهد بود.
وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری افغانستان برای تاجر ایرانی
شنیده شد که همسر رحیم نقیزاده، تاجر ایرانی که حدود ۱۱ماه در زندانهای افغانستان به سر میبرد از کارشکنی برخی افراد در اجرای حکم آزادی همسرش خبر داد. جوادیفر گفت: ۲۰ روز پیش حکم برائت همسرم از اتهامات وارده شده به او صادر شد، اما طرفهای پرونده همسرم با استفاده از اعمال نفوذ سعی کردن این حکم اجرا نشود و در حالی که قرار بود همسرم آزاد و به سفارت ایران در افغانستان تحویل داده شود با اعمال نفوذ شاکیان، قاضیالقضات افغانستان درخواست ارائه ضمانت ۵۰۰ هزار دلاری برای حضور همسرم در دادگاه کرده است.
ایسنا نوشت؛ درخواست ضمانتنامه ۵۰۰ هزار دلاری از این تاجر ایرانی که توسط قاضیالقضات افغانستان مطرح شده غیرقانونی و خلاف عرف معمول است. این ضمانتنامه به منظور تضمین حضور رحیم نقیزاده تاجر ایرانی در دادگاههای بعدی است.
وخامت حال جمشید مشایخی
شنیده شد که مهرداد خضرایی، وكیل جمشید مشایخی گفت: صبح دیروز بهدلیل وخامت اوضاع جسمانی استاد جمشید مشایخی هنرمند پیشکسوت عرصه سینما و تئاتر وی را به شمال ایران و در منطقه رینه آمل منتقل کردیم. باشگاه خبرنگاران نوشت که وی ادامه داد: خوشبختانه پس از ورود به منطقه خوش آب و هوا و مراجعه به بیمارستان، حال استاد روبه بهبود بوده و تحت مراقبت قرار گرفته است.
مانعتراشی درباره کالاهای ایرانی
شنیده شد که خراسان نوشت؛ براساس گزارشهای دستگاههای مسئول اجرایی، یکی از کشورهای حاشیه دریای خزر مانعتراشیهای مختلفی نسبت به محمولههای صادراتی از ایران به مقصد این کشور و کشورهای همسایه انجام میدهد و ضمن انجام بازرسیهای متعدد و طولانیمدت، حتی بخشی از کالاهای صادراتی را به دلایل واهی همچون کاربرد دومنظوره شبهفرهنگی توقیف میکند.
کتاب احمدینژاد منتشر میشود
شنیده شد که مجموعه دیدگاههای محمود احمدینژاد در زمینه فرهنگ با عنوان «در زلال جاری فرهنگ» از سوی مرکز پژوهش و اسناد معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور منتشر شد که در این کتاب گزیده آراء و اندیشههای رئیسجمهور در حوزههای فرهنگ و هنر که در همایشها و محافل گوناگون بیان گردیده، منتشر شده و میتوان گفت رویکرد و اهتمام دولت خدمتگزار را به این مقولات به خوبی تبیین و تشریح میسازد. همچنین رئیسجمهور معتقد است پایه هنر عشق و نتیجه آن آزادی است. هنری ماندگار است که از عشق به ارزشهای متعالی، حقیقت انسان، عدالت، آزادی و کرامت برخیزد و نتیجهاش آزادی انسان باشد.
فرد اهانتکننده به حرم رضوی دستگیر شد
شنیده شد که دادستان عمومی و انقلاب مشهد، با بیان این که فرد اهانتکننده به حرم مطهر رضوی توسط نیروهای مردمی شناسایی و دستگیر شد، گفت: اهانتکننده به حرم مطهر رضوی دچار «اختلال روانی» است. غلامعلی صادقی در حاشیه جلسه مسئولان قضایی در مجتمع امام خمینی مشهد، افزود: فردی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان سعی داشت با پرتاب شیء آتشزا به مضجع مطهر رضوی اهانت کند.
وی اظهار داشت: این فرد که بطری مواد آتشزا به همراه داشت با تاثیر از شبکههای ماهوارهای و معاند قبل از انجام هرگونه اقدامی توسط نیروهای مردمی و عزاداران بارگاه ملکوتی امام هشتم، شناسایی، دستگیر و تحویل عوامل انتظامی شد. صادقی ادامه داد: طبق نظریه پزشکی قانونی فرد یاد شده دچار «اختلال روانی» بوده و اکنون با رعایت موازین قانونی تحت مراقبت قرار گرفته و پس از انجام تحقیقات و تکمیل پرونده جهت نگهداری و سیر مراحل قانونی به مراکز درمانی اعزام خواهد شد.
وی از والدین خواست تا بیشتر مراقب فرزندانشان باشند و تاکید کرد: به ویژه والدینی که فرزندانشان دچار مشکلات روانشناختی هستند باید کنترل و نظارت بیشتری بر آنها داشته باشند تا مزاحمتی برای شهروندان ایجاد نکنند.
اعتراض و تحصن در بیمارستان بوشهر
شنیده شد که جمعی از پرستاران و کادر درمانی بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق و مزایای خود دست اعتراض زدند. به گزارش «خليج فارس»؛ عدم پرداخت حقوق و مزایای کادر درمانی و کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر در ماههای گذشته باعث شد تا تعدادی از آنان دست از کار کشیده و خواستار پرداخت کامل حقوق و مزایای معوقه خود شوند.
بر اثر این اعتراض برای ساعاتی اتاقهای عمل این بیمارستان تعطیل و کار پذیرش بیماران با مشکل روبرو شد. اعتراض پرستاران و کادر درمانی بیمارستان بوشهر در حالی است که هفته گذشته نیز شاهد اعتراض جمعی از پزشکان متخصص درمانگاه تخصصی ابوالفضل بوشهر بودیم.
*تهران امروز
روايت ابطحي از مصادره روحاني
محمدعلي ابطحي معاون پارلماني دولت خاتمي طي گفتوگويي با سايت خبري «تيك» (Tik.ir) گفته: در درون جريان اصلاحطلبي گروهي وجود ندارد كه بهدنبال مصادره جريان اعتدال باشد.وي گفته: راي روحاني تا حد زيادي تحتتاثير تلاش جريان اصلاحطلب و نيروهاي هوادار اصلاحطلبي بود و شخص ايشان هم همين ادبيات را در انتخابات به كار گرفته بود و براساس همين ادبيات هم راي آورد.
مدير موسسه گفتوگوي اديان با بيان اينكه «هيچ گروهي از اصلاحطلبان را نميبينم كه كمترين مطالبهاي از روحاني داشته باشند»، گفته: مصادره به صورت جدي از سوي كساني انجام ميشود كه تا لحظات آخر چه به صراحت و چه با كنايه تمام تلاش شان را به كار گرفتند تا روحاني راي نياورد و البته اين را هم ميدانستند كه كانديدايشان روحاني نيست.
خروج دو نام از ليست احتمالي كابينه
آينده نوشت: شنيدهها حاكي از آن است كه با وجود قطعي شدن احمد مسجدجامعي براي وزارت ارشاد و توفيقي براي وزارت علوم از سوي حجتالاسلام روحاني، معرفي آنها به مجلس منتفي شده است. اين در حالي است كه تعيين اين دو وزير دوره اصلاحات از سوي حسن روحاني قطعي شده بود و از آنها خواسته شده بود برنامه خود را براي ارائه به مجلس نهايي كنند.
حضور آيتالله هاشمي در شبكه اجتماعي
تابناك نوشت: شنيده شد كه صفحه متعلق به پايگاه اطلاعرساني آيتالله هاشمي در يك شبكه اجتماعي داخلي به روز ميشود. پايگاه اطلاعرساني آيتالله هاشميرفسنجاني حالا صاحب يك صفحه اختصاصي در يك شبكه اجتماعي داخلي شده است. صفحهاي كه در «سايت» كلوب باز شده و تا لحظه تنظيم اين گزارش بيش از ۸۳۰۰ عضو دارد.
آنطور كه در مشخصات اين صفحه آمده است، پايگاه اطلاعرساني آيتالله هاشميرفسنجاني اين صفحه و مطالب و عكسهاي آپلود شده در آن را مديريت ميكند. اين، اولين حضور رسمي يكي از مقامات بلندپايه و رسمي جمهوري اسلامي ايران در يك شبكه اجتماعي در اينترنت است.
دانشجو: MI۵ و MI۶ چندين بار تهديدم كردند
كامران دانشجو در مصاحبهاي با مهر گفته: غرب كاملا نسبت به من شناخت دارد، به هر حال من چند پروژه دارم، من ۱۷ تا ۱۸ بار براي فعاليتهاي سياسي زمان تحصيلم در لندن دستگير شدم و به زندان رفتم. MI۵ و MI۶ چندين بار من را تهديد كردند، گرفتند و بردند و آوردند. من در بهترين و تاپترين دانشگاه اروپا يعني امپريال كالج تحصيل كردم كه اگر در اروپا اول نباشد دوم است، حتي در كوئين مري كه يكي از اصليترين كالجهاي لندن بهشمار ميآيد، تحصيل كردم.
وقتي من اخراج شدم برگهاي دستم دادند و به من ۹ روز مهلت دادند، سپس اخراجم كردند و گفتند: « تو به خاطر فعاليتهايي كه اينجا در طرفداري از – امام كه نميگفتند- خميني انجام دادي، دستگير شدي.» هنوز هم برگه اخراجم مهر و موم شده در اختيارم است.وي گفته: عوامل فتنه يا همان جنبش سبز از دانشگاه كوئين مري خواسته بودند اعلام كنند كامران دانشجو، دانشجوي اين دانشگاه نبوده و اين برايشان خيلي مهم بود؛ كوئين مري از من سوال كرد آيا سوابقت را در اختيارشان قرار دهيم و من هم گفتم هر چه خواستيد به آنها بدهيد فقط دروغ نگوييد.
با اين حال من در تمام اين فضاها، ماموريت اصلي خودم را كه ثابت كردن توانايي كشورمان در پيشرفتهاي علمي بود، گم نكردم.دانشجو گفته:من سالهاست در سياستم اما كجا صبغه سياسي داشتم؟ من در سياست بودم درگيري هم داشتم آن طرف هم بودم و از بدو ورودم به لندن در انجمن اسلامي دانشجويان اتحاديه اروپا بودم، اگر به صرف فعاليت در استانداري يعني اينكه فعاليت سياسي دارم بايد بگويم يك سال معاون سياسي و قائممقام وزير كشور بودم اما در كل تنها ۴ سال سابقه سياسي اجرايي دارم.
به بعضي وزراي پيشنهادي روحاني راي ندهيد و او را خشنود كنيد
حسين شريعتمداري در سرمقاله كيهان با عنوان«هديه مجلس به روحاني و ملت» نوشته:بزرگترين خدمت مجلس شوراي اسلامي به ملت و رئيسجمهور منتخب، آن است كه فهرست اعضاي پيشنهادي كابينه را به نفع مردم و جهت خواست و رغبت واقعي دكتر روحاني تغيير داده و اصلاح كند. اين دقيقا همان انتظاري است كه دكتر روحاني از نمايندگان مردم دارد ولي به دليل پارهاي از ملاحظات و رودربايستيها نميتواند اين خواسته قلبي خود را با صراحت و بهطور علني ابراز كند.
وي نوشته: اكنون نوبت مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان مردم است كه به وظيفه قانوني و تكليف اسلامي، انقلابي و مردمي خود عمل كنند و كابينه دولت جديد را از حضور اصحاب وطنفروش فتنه ۸۸ پاكسازي كرده و از اين طريق علاوه بر كمك به رئيسجمهور منتخب و خدمت به مردم شريف اين مرز و بوم، دستهاي آلوده مثلث آمريكا، اسرائيل و انگليس را كه در پوشش اصحاب فتنه به سوي كابينه جديد دراز شده است با قاطعيت قطع كنند.
شريعتمداري نوشته: به جرأت و بدون كمترين ترديدي ميتوان گفت كه اگر خداي نخواسته نمايندگان مجلس با راي اعتماد خود به اصحاب وطنفروش و نانجيب فتنه آمريكايي- اسرائيلي ۸۸ اجازه حضور در كابينه را بدهند، نه فقط اقدامي در حد و اندازه غفلت، بلكه مرتكب خيانت به مردم و نظام شدهاند. آيا غير از اين است؟! از برخي نمايندگان اقليت مدعي اصلاحات مجلس انتظار چنداني نيست چراكه آنها-تاكيد ميشود كه فقط برخي از آنها- نشان دادهاند به حزب و گروه خود بيشتر از نظام و مردم شريف ايران اسلامي وابسته هستند.
ولي از اكثريت نزديك به اتفاق نمايندگان مجلس- چه اصولگرا و چه اصلاحطلب- انتظار نميرود كه با اصحاب فتنه آمريكايي- اسرائيلي ۸۸ همراهي داشته باشند. همين جا گفتني است كه در راي اعتماد يا عدم اعتماد به وزراي پيشنهادي پاي اسلام و انقلاب و نظام در ميان است و اين وظيفه خطير نبايد تحتالشعاع برخي از خطكشيها و دستهبنديهاي موجود در ميان نمايندگان اصولگراي مجلس قرار گيرد.
تفسير تازه هاشمي از نگاه قرآن به اديان
هاشميرفسنجاني در گفتوگويي با روزنامه جمهوري اسلامي درباره اديان ديگر گفته: يكي از بحثهايي كه واقعا مهم است ولي يك مقدار تقيهها نميگذارد وارد شويم بحث اديان ديگر است. حالا بسياري از اديان را – كه در تاريخ بشر هست - ما خبر نداريم ولي حداقل يهودي و مسيحي و در ايران خود ما زرتشتي و فرقههاي ديگر مثل صائبي و اينهايي كه امروز هستند، قرآن به اينها پرداخته است.
قرآن دو، سه آيه دارد كه من براي اولين بار از مرحوم راشد شنيدم - ايشان شبهاي جمعه سخنراني داشت و به اين آيات رسيد و شجاعتر از همه ما كه اين احتمال را ميداديم در راديو اين بحث را مطرح كرد- او [راشد] ميگفت: همه اديان ناجح [رستگار]هستند. اگر به دين خودشان عمل كنند اهل بهشتاند و اينطور نيست كه حتما بايد مسلمان باشند. البته به اين شرط كه به دينشان عمل كنند.
بحث اين است كه اسلام هم در دين شان بوده چون آنجا برايشان روشن است كه اسلام ميآيد و حاكم بر همه اين اديان است.من فكر ميكنم يكي از مواردي كه جاي آن خيلي خالي است اين است كه آدم بتواند با اديان ديگر همكاري كند. دنيا دارد كوچك ميشود. مگر كسي به همين آساني از عقيدهاش – چه ارثي و چه علمي – دست برمي دارد؟ ما بايد اين واقعيت قرآن را اينجا نشان بدهيم.
آيتالله هاشميرفسنجاني ديدگاه خود را اينگونه بيان ميكند: «به نظر من قرآن زمينه را خيلي باز گذاشته است. آياتي كه اواخر عمر پيامبر(ص) مثلا در سوره مائده نازل شده روابط ما با اهل كتاب را ميگويد. اينكه شما ميتوانيد از آنها زن بگيريد، ميتوانيد غذايشان را بخوريدو... قبول اينطور چيزها البته الان خيلي آسان نيست. وقتي به كشورهاي خارجي مسافرت ميكنيم چه محدوديتهايي براي خود درست كردهايم به خاطر احكامي كه اكنون اينجا رايج است.
تركان: مگر قرار نبود بيبليتها برگردند؟
اكبر تركان نماينده ويژه حسن روحاني براي پيگيري امور انتقالي از دولت دهم به يازدهم، از عملكرد روزهاي اخير دولت دهم مبني بر تصويب و اجراي عجولانه برخي تصميمات انتقاد كرده.تركان با اشاره به نامه درخواست محمود احمدينژاد در سال ۸۴ از دولت هشتم مبني بر ضرورتِ انجام نشدن برخي كارها در دوره انتقالي، از وي و دولت دهم خواست تا به محتواي آن نامه متعهد باشد.
به گزارش ايسنا، تركان گفته:در دوره مشابه اين دوره انتقالي بين دو دولت، در سال ۸۴ آقاي احمدينژاد نامهاي را در ۱۷ بند صادر كرده و در آن خواسته بود كه آقاي خاتمي به عنوان رئيس دولت هشتم برخي كارها را انجام ندهد تا دولت جديد مستقر شود.
تركان گفته: در آن نامه خواسته شده بود كه از نقلوانتقال، استخدام و مامور كردن پرسنل، خريد و فروش داراييها، بستن قراردادهاي جديد و موضوعات تعهدآور در دولت هشتم پرهيز شود و ما انتظار داريم كه دولت فعلي (دولت دهم) نيز همان نامه احمدينژاد به خاتمي را در دستور كار خود قرار دهد و به آن متعهد باشد و همان كارهايي كه انتظار داشتند آقاي خاتمي در دوره انتقالي دولت هشتم به نهم انجام ندهد، خودشان امروز رعايت كنند و انجام ندهند.
تركان گفته: اخبار موثقي وجود دارد كه اين پايبندي، رعايت نميشود؛ مثلا در برخي دستگاهها و ارگانها به سرعت مشغول استخدام و جذب نيروها بهصورت عجولانه هستند و اين جريان به شكل سيلآسا ادامه دارد و اين كارها به هيچوجه اخلاقي نيست.وي گفته: مگر قرار نبود افراد بدون بليت برگردند؟! اينها دارند استخدام و انتقال بيبليتها را قطعي ميكنند و اين اصلا مناسب نيست.
قرار بود نقلوانتقال اموال صورت نگيرد ولي اين كار بهصورت گسترده در حال انجام است.تركان گفته: ما اين موارد را به دولت فعلي منعكس كردهايم و نماينده آنها يعني آقاي بقايي به برخي از آنها عمل كرده است ولي به نظر ميآيد كه كار از دست ايشان هم خارج شده است. چندبار ايشان جلوي خود من زنگ زده و اقدام كرده است ولي به نظر ميسد كه تاثيري نداشته است و عدهاي كار خود را انجام ميدهند.
*جمهوری اسلامی
توزیع قرآن تحريف شده در سوریه
* منابع محلي به "شام پرس" گزارش دادند، عدهاي از افراد مسلح وابسته به جبهه النصره در چند روز گذشته و در حركتي بيسابقه اقدام به توزيع نسخههايي تغيير يافته از قرآن كريم ميان مردم در مناطق تحت نفوذ خود در سوريه كردهاند. آنها مدعي هستند قرآنهاي فعلي كه دردست مسلمانان است در قرنهاي گذشته دچار تحريف شده است.
اين افراد مسلح پس از تمام شدن نسخههاي جعلي توزيع شده، اقدام به دست بردن در قرآنهاي موجود در خانههاي اهالي مناطق تحت نفوذ خود نموده و با وضع دايرههاي قرمز بر روي بعضي از آيات قرآن (بويژه آيات مربوط به احكام شرعي، جهاد و غنائم) و افزودن آيههاي جعلي در زير آيههاي خط خورده، قرآن كريم را تحريف نمودند تا به زعم خود نسخههاي قديمي قرآن را اصلاح كرده باشند.
نظر پاپ فرانسيس در مورد همجنسگرايان
* پاپ فرانسيس، در يك عقب گرد در مورد همجنسگرايان و منحرفين جنسي گفت: مگر من چه كارهام كه در مورد فردي همجنسگرا كه بدنبال خداي خويش است و داراي نيات خير ميباشد، قضاوت بكنم؟ وي عليرغم گناه دانستن رابطه جنسي با همجنس؛ داشتن علايق همجنسگرايانه را گناه ندانست. كليساي كاتوليك سال هاست با ممانعت از ازدواج منطقي كشيشان و تشكيل خانواده آنان نتوانسته است براي مقابله با فاجعه تجاوز آنان به بچههاي خردسالي كه براي آموزشهاي ديني وارد كليساها ميشوند تدبيري بيانديشد!
کد مطلب: 23763