روز ۲۴ خرداد اتفاقات ويژه اي در زندگي ۸ تن از زنان ايران زمين رقم خواهد خورد.
«ملکه»،«بانوی اول»... عناوین همسر رئیس جمهور
همسران نامزدها به چه كاري مشغولند؟
قانون , 19 خرداد 1392 ساعت 9:29
روز ۲۴ خرداد اتفاقات ويژه اي در زندگي ۸ تن از زنان ايران زمين رقم خواهد خورد.
به گزارش حدیدنیوز، «ملکه»،«بانوی اول» و... همگی عناوینی هستند که سرنوشت و نقش این زنان را در اجتماع شان رقم ميزنند. زندگی مشترک اغلب آنها در سایه سیاست آغاز ميشود و نقش آنها در اجتماع نه به عنوان یک«زن» بلکه به عنوان«مشاور»،«همراه»و «حامی» رجال سیاسی از دیرباز تا کنون در انواع نظامهای سیاسی ،از «سلطنتی»تا«جمهوری» مرسوم بوده است.
آمریکا یکی از کشورهایی است که «بانوی اول» یا همسر رئیس جمهور در اقدامات و تصمیمات رئیس جمهور نقش عمده ای را ایفا ميکند.در ایران نیز ما شاهد زنانی بوده ایم که با شکستن قلیانهایشان پا از حرمسرا فراتر گذاشتهاند و با کسب مقام«نایب السلطنه» در امور فرهنگی و اجتماعی ایفای نقش کرده اند،اما این مسئله هیچ گاه رسمیت نیافت. از سال۱۳۸۸ نقش همسران رجال سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پررنگ تر از همیشه نمود یافت و «انتخابات ریاست جمهوری» به کلیدی تبدیل شد که شاید «در» دیگری را به روی زندگی آنها گشود.
چالش و مبارزه پیش رو سبب شد آنها بار دیگر با مردان منتخب خود تجدید پیمان کنند و دوشادوش آنها در جبهه انتخابات و وقایع پس از آن حاضر شوند.امروز نیز همسران برخی از نامزدها به تبع همقطارانشان همگام با مردان خود در مسیر انتخابات حاضر شده اند. در این میان زنانی هم وجود دارند که شاید نقش و کنش مستقیميدر عرصه سیاست نداشته اند و به همین دلیل آنچنان که باید شناخته شده نیستند اما این زنان سالهای بسیاری را در کنار مردان سیاست گذرانده اند.
روز ۲۴ خرداد، علاوه بر اينكه در سرنوشت مردم ايران تاثير مهمي خواهد گذاشت، اتفاقات ويژه اي در زندگي ۸ تن از زنان ايران زمين رقم خواهد زد. زناني كه همسرانشان با هم به رقابت پرداخته اند تا راهي ساختمان پاستور شوند. آنچه مي خوانيد ماحصل بررسي زندگي خانوادگي كانديداهاي اين دوره از انتخابات رياست جمهوري است.
در پایان باید این نکته را یادآور شد، اگرچه همسر رئیس جمهور در ایران یک «عنوان» مرسوم در عرصه سیاست به شمار نميرود ولی نباید از تأثیر این زنان بر اقدامات رئیس جمهور غافل شد. بنابراین،حضور یا حضورنيافتن آنها در تبلیغات انتخاباتی همسرانشان ميتواند فرصتی برای معرفی دیدگاه رئیس جمهور آینده به «مسئله زنان» و اقدامات آنان در راستای «ارتقای جایگاه زنان» به عنوان بخش کثیر و موثر اجتماع باشد.
حمیده مروج تفرشی؛ زنی از خطه کویر و شهر یزد. موفقیتهای تحصیلی او در سالهای مدرسه با کسب رتبه۱۰ در دانشگاه و قبولی در رشته پزشکی به اوج خود رسید. ازدواج او در ۲۱سالگی با محمدرضا عارف، سیاست را به رکن سوم زندگی مشترک آنها بدل ساخت. سالهای زندگیاش با عارف همواره با فراز و نشیبهایی همراه بوده است، او در کنار انجام وظیفه مادری برای سه پسرش به ادامه تحصیل ميپردازد و اکنون به عنوان پزشک متخصص و عضو هيات علميدر دانشگاه تهران فعالیت ميکند. پایگاه اجتماعی او تنها منوط به سابقه سیاسی همسرش نیست و به عنوان اولین مبتکر تولید «پوست ترمیمی» در میان متخصصان این رشته زنی موفق و نام آشنا ست. تفرشي در این روزهای مانده تا انتخابات با چهرهای بشاش و دور از انتظار، دست در دست همسر در میدانهای انتخاباتی حضور ميیابد.
طیبه ماهروزاده؛ چهره ای سرشناس و فعال در حوزه علوم انسانی. آغاز فعالیت و تحصیل او در حوزه فلسفه و تولید محتوا به ازدواجش با غلامعلی حدادعادل بازميگردد. از آن زمان تاکنون در سمتهای اجرایی بسیاری چون مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده، مدیر دبیرستان فرهنگ دختران، عضو شورای عالي انقلاب فرهنگی، مدیر پژوهشکده مطالعات زنان دانشگاه الزهرا، عضو هيات موسس انجمن فلسفه ایران، عضو هيات امنای سازمان انجمن اولیا و مربیان، موسس شبکه زنان دانشمند مسلمان و سردبیری چندین مجله تخصصی و... ایفای نقش کرده است که البته موقعیت خانوادگی او در اين موفقيتها بي تاثير نبوده است. موقعيت اجتماعی ماهروزاده و حضور همگام درکنار همسرش، او را بیش از پیش بر سر زبانها آورد و انتظارات را از او به عنوان یک زن فعال و مولف، در حوزه «زنان» و «علوم انسانی» بالا برده است.
زهراسادات مشیر؛ زنی از محله ی طرقبه که چند سالی است همسایگیاش با محمدباقر قالیباف در ساختمان بهشت تهران، او را به چهره ای سرشناس تبدیل کرده است. دوران دبیرستان را تمام نکرده بود که امام (س) ،صیغه عقدشان را جاری کرد و زندگی او با مردی نظاميآغاز شد. ازدواج نه تنها مانعی برای ادامه تحصیل و فعالیتهای اجتماعیاش نبود بلکه راه او را برای دستیابی به مشاغلی چون مدیریت اداره فرهنگی واجتماعی امور بانوان شهرداری تهران و مشاور شهردار هموار کرد. روی دیگرش، چهره ای فرهنگی و ادبی است که شعر ميگوید، نقاشی ميکند و جامعه شناسی را به عنوان پیشه علميبرای خود برميگزیند. استعفای مشیر از سمت اولش در ایام نزدیک به انتخابات و سوابق اجرایی او نشان از حضور فعال در دولت احتمالی همسرش دارد.
معصومه خدنگ؛ زنی که محسن رضایی از طریق امام جماعت مسجد احمدیه نارمک و به عنوان عضوی از خانواده ای انقلابی با او آشنا شد و ازدواج کرد. او در تمام سالهای جنگ و بعد از آن در کنار همسر، فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کرد و دور از هیاهوی فعالیتهای سیاسی به عنوان زنی خانهدار و مانند هر مادری به امور فرزندان مشغول بود، هرچند او و فرزندانش نیز از امواج سیاست مصون نماندند. با این حال حضورش در کنار محسن رضایی برای ثبت نام در انتخابات۸۸، نام و چهره او را برای همگان آشنا ساخت و شاید نشان از حمایت بی چونو چرای او از همسرش دارد. حتي مرگ مشكوك پسرشان نيز نتوانست خللي در حمايت او از رضايي وارد كند. همسر او در تمام انتخابات گذشته توفيقي نيافته است. اينك هر دو چشم به ۲۴ خرداد ۹۲ دارند.
فاطمه سجادی؛ زنی نه چندان شناخته شده که همسرش نه تنها برای ایرانیان بلکه به عنوان مذاکره کننده ارشد ایران در مسئله اتميبرای خارجیها نیز شناخته شده است. آنها در سال ۱۳۷۱و اندک زمانی پس از بازگشت سعید جلیلی از جنگ با یکدیگر ازدواج کردند. حاصل این ازدواج یک فرزند پسر به نام حمید است. سجادي دانش آموخته رشته پزشکی است و به عنوان یک پزشک عموميدارای چهرهای مستقل از همسر است. در روزهایی که برخی از نامزدها سعی دارند در کنار همسرانشان در محافل تبلیغانی حاضر شوند و به این طریق كمكي براي كمپين تبليغاتي آنها باشند، خبری از حضور سجادی در کنار همسرش منتشر نشده و به نظر ميرسد او حاشیه نشینی از هیاهوی انتخابات را بر حضور فعال در مجامع ترجیح داده است.
لیلا عنایت ؛ حال نوبت به دو زنی ميرسد که در زندگی مردی از دنیای سیاست و طبابت نقش عمده ای ایفا کردهاند.همسراول علیاکبر ولایتی، مریم ولایتی نام داشت.ا و نوه محمدحسین خوشنویسان از اساتید خوشنویسی کشور بود و در خانوادهای متدین و فرهیخته رشد یافته بود. حاصل این ازدواج چهار فرزند پسر و دو فرزند دختر است که همگی متخصص و اهل علم اند، اما فوت ناگهانی پایانی بود بر زندگی مشترک آنها. همسر دوم ولایتی ، لیلا عنایت ، چند سالی است که به جمع خانواده ولایتی وارد شده است. او هم مانند همسر اول «خانه داری» و مدیریت امور خانه را به فعالیت در عرصه سیاست و حضور در اجتماع ترجیح داده است. اما گفتهها و نقلهای ولایتی درباره او گواه بر حمایت همه جانبه او از همسرش دارد.
راضیه سلیمی؛ متولد تهران است اما آرامش کویر را از پدر کاشانی و شجاعت را از مادر تبریزیاش به ارث برده است. همین روحیه سبب شد تا در ۱۷سالگی و مدت کوتاهی بعد از اتمام تحصیلات دبیرستانی محمد غرضی را به ازدواج بپذیرد. او در تمام سالهای مبارزه، جنگ و سازندگی در کنار همسر ماند و در محيط خانه به تربیت چهار فرزندش و خانه داری پرداخت. هرچند سلیميهیچ گاه پا به عرصه سیاست نگذاشت ولی پيشينه سیاسی همسرش نشان از حمایت همه جانبه او از این مرد سیاسی و ایستادگی اش در برابر مشکلات دارد.
همسر حسن روحانی نیز چهره ای کمتر شناخته شده در عرصه امور اجتماعی و سیاسی است. اما با وجود تلاشهای بسیار برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر برای توضیح نقش ایشان در زندگی حسن روحانی با پاسخ مثبت از سوی نزدیکان و ستاد انتخاباتی ایشان مواجه نشدیم. هر چند خبرگزاري ايسنا در تاريخ ۱۳۹۱/۸/۷ در گزارشي به نقل از آقاي حسن روحاني نوشت : انتخاب همسر توسط خانواده ام صورت گرفت و خانواده اصرار داشتند که من ازدواج کنم. سن من هم حدود ۲۰ سال بود . پدرم اصرار داشت، مادرم هم همینطور، من هم خیلی بیمیل نبودم.
کد مطلب: 21393