کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش راهبردی بی بی سی از انتخابات 92

«ستاره نوظهور» اصولگرایان در رقابت با هاشمی

جام , 25 ارديبهشت 1392 ساعت 19:59

پتانسیل قوی جلیلی در همآوردی با هاشمی، که رهآورد ساده زیستی و استحکام وی در مذاکرات هسته ای است.


بی بی سی ضمن إذعان به پتانسیل قوی دکتر جلیلی در همآوردی با آقای هاشمی، که رهآورد ساده زیستی و استحکام وی در مذاکرات هسته ای است، در انتها وعده می دهد که دست رقیب هم از "کارت های قدرتمند" خالی نیست!

به گزارش حدیدنیوز، وب سایت شبکه سلطنتی انگلیس بی بی سی فارسی (BBCPersian) با انتشار یادداشتی به قلم "محمد امینی" تحلیلگر رسانه دولتی انگلیس در مسائل ایران، دکتر "سعید جلیلی" را کاندیدای مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد.

نویسنده با اشاره به سوابق علمی و سیاسی این کاندیدای اصولگرا، ورود او به صحنه رقابت انتخاباتی را "ناگهانی" خوانده و تلاش کرده این تصمیم را مسبب تشتت در میان اصولگرایان جلوه دهد.

تحلیلگر بی بی سی ضمن إذعان به پتانسیل قوی دکتر جلیلی در همآوردی با آقای هاشمی رفسنجانی، که رهآورد ساده زیستی و استحکام وی در مذاکرات هسته ای است، در انتها وعده می دهد که دست رقیب هم از "کارت های قدرتمند" خالی نیست!

بخش هایی از نوشتار یادشده را در زیر می خوانید:

«سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، با حضور در ستاد انتخابات کشور و ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری، قدم در راهی گذاشت که پیش بینی انتهایش کار ساده‌ای نیست.

او دانش آموخته دانشگاه امام صادق[ع] است و در این دانشگاه در کنار کارهای دیگرش، سیاست خارجی پیامبر اسلام، حضرت محمد[ص] را تدریس می کرد.

بیشترین مدت کار حرفه ای اش در اداره بازرسی و معاونت اروپا و امریکای وزارت امور خارجه و دفتر رهبر ایران گذشته؛ ولی تا قبل از انتصاب به پست دبیری شورای عالی امنیت ملی، در حوزه عمومی و رسانه ای چهره شناخته شده ای نبود.

او در اواخر مهرماه سال ۱۳۸۶ و در پی کناره گیری "علی لاریجانی" از دبیری شورای عالی امنیت ملی ایران، به عنوان جانشین او معرفی شد و تا امروز سکاندار مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی بوده است.
آقای جلیلی در این حوزه هم بسیار کم حرف بوده و معاونش، علی باقری، بیشتر عهده دار بیان مواضع ایران است.

ورود ناگهانی آقای جلیلی به عرصه رقابت های انتخاباتی از چند جهت حائز اهمیت است. ثبت نام او در انتخابات ریاست جمهوری ظاهرا برخی از چهره های سیاسی اصولگرا را غافلگیر کرده است.
"علی اکبر ولایتی" وزیر امور خارجه پیشین و مشاور امور بین الملل رهبر جمهوری اسلامی، گفته: «پیش از این نمی دانستیم آقای جلیلی می آید.»

"غلامعلی حدادعادل" و "کامران باقری لنکرانی" از دیگر نامزدهای انتخابات پیش رو، در کنار آقای ولایتی، باب احتمال کنار رفتن به نفع سعید جلیلی را باز گذاشته اند. هرچند که "حسین مظفر" رئیس ستاد انتخاباتی 'ائتلاف برای پیشرفت' که شامل سه نامزد محافظه‌کار انتخابات (ولایتی-حدادعادل-قالیباف) است، در واکنش به برخی گفته‌ها مبنی بر اینکه اعضای این ائتلاف به نفع سعید جلیلی کنار می‌روند، اعلام کرد: «تا این لحظه هیچ تصمیمی مبنی بر کنار رفتن اعضای ائتلاف به نفع فرد خارج از ائتلاف گرفته نشده است.»

*در جناح اصولگرایان و محافظه کاران، یک معیار خیلی مهم است: "کشف نظر رهبری"

آیت الله خامنه ای همواره از داشتن فقط یک رأی و آن هم رأی مخفی سخن می گوید، ولی این یک جنبه شناخته شده عالم سیاست در ایران است که بسیاری در راستای تبعیت از آیت الله خامنه ای، به دنبال کشف نظر او هستند.

...سعید جلیلی ویژگی هایی دارد که می تواند وی را به "ستاره نوظهور" این دور از رقابت ها تبدیل کند. با آمدن آقایان هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی، دو ضلع اصلی مقابل اصولگرایان در انتخابات روشن شده است و این جناح اصولگراست که چهره اصلی اش هنوز مشخص نیست؛ هرچند باید دید که همه نامزدهای وارد شده به صحنه حاضرند روی سعید جلیلی توافق کنند یا اینکه برخی بر ماندن اصرار خواهند کرد؟

سعید جلیلی با سابقه کاری که در دفتر بررسی های بیت رهبری داشته و با عملکردی که در سالیان اخیر در پرونده هسته ای از خود ارائه کرده، یک نامزد قوی برای برخورداری از حمایت رهبری جمهوری اسلامی است.

از یک سو تا آنجا که به فضای خبری و اجتماعی مربوط می شود، وی حاشیه ندارد. نام او در پرونده های سیاسی و اقتصادی مطرح نشده و به خاطر گمنامی، طرز تفکر سیاسی اش در بسیاری زمینه ها ناشناخته است و به طرفداری یا مخالفت با سیاست خاصی یا سیاستمداران خاصی مشهور نیست.

او همچنین وضع مالی چندان تجملاتی ندارد و رفتن او به محل ستاد ثبت نام وزارت کشور با اتومبیل پراید از دید سایت های خبری پنهان نماند و برخی پراید سواری او در مقابل آمدن هاشمی رفسنجانی با مرسدس بنز را مقایسه کردند.

این کار یادآور خط تبلیغی محمود احمدی نژاد در مقابل آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ بود. در دوره ای که گرانی و تورم بسیاری از رأی دهندگان را دچار مشکل کرده است، وضع مالی نسبتا معمولی داشتن برای آقای جلیلی می تواند یک مزیت باشد و طرفدارانش می توانند روی آن سرمایه گذاری تبلیغاتی کنند.

او از نظر ایدئولوژیک و خط مشی سیاسی، چه در سخن و چه در عمل، تابع خط و نگاه رهبری است و این را به ویژه در پرونده هسته ای اثبات کرده است.


نگاهی به گفته های اخیر علی باقری، معاون آقای جلیلی، در جمع دانشجویان گویای همین خط و عملکرد است.

آقای باقری به "حسن روحانی" و سیاست های هسته ای دوران اصلاحات حمله کرده و آن را سیاست "گذشته" نامیده و سازش در مقابل غرب و امریکا توصیف کرده و هشدار داده که حسن روحانی با چنین سابقه ای نمی تواند مدعی موفقیت در حوزه هسته ای باشد و همه دستاوردها، محصول "خط مقاومت" است که معمارش آیت الله خامنه ای و مجریانش سعید جلیلی و همراهان وی هستند.

بنابراین آقای جلیلی می تواند همان مجری مورد نظر جناح حاکم باشد، تا هم تلخی سال های آخر زمامداری محمود احمدی نژاد و مقاومتش در مقابل رهبری جمهوری اسلامی تا حدی به باد فراموشی سپرده شود، هم آقای هاشمی رفسنجانی شکستی دیگر را در کارنامه ثبت و برای همیشه از گود سیاست خارج شود و هم کارهایی که قرار است در حوزه هسته ای و نحوه تعامل یا تقابل با دنیای بیرون اتفاق بیفتد، به اسم و امضای آیت الله خامنه ای و مجری متواضع او تمام شود.

اما این دور از انتخابات با همه دورهای قبلی در عمر جمهوری اسلامی ایران فرق دارد و مؤلفه های زیادی که در گذشته کمرنگ بودند، در سایه تحولات داخلی ایران و خارج از آن، بسیار پررنگ شده اند و دست سایر بازیگران در صحنه خالی از "کارت های قدرتمند" نیست.»


کد مطلب: 20219

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/20219/ستاره-نوظهور-اصولگرایان-رقابت-هاشمی

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com