سلفی ها مقابل خانه کاردار ایران تجمع کردند و حضور گردشگران ایرانی را به ترویج تشیع ربط دادند.
وقتی دروازه دوستی به قیمت حقیر کردن تشیع تمام می شود
نکاتی پیرامون سفر اولین توریست های ایرانی به مصر+ عکس
24 فروردين 1392 ساعت 13:36
سلفی ها مقابل خانه کاردار ایران تجمع کردند و حضور گردشگران ایرانی را به ترویج تشیع ربط دادند.
این پرواز به مزاق سلفی ها خوش نیامد. آنها مقابل خانه کاردار ایران تجمع کردند و حضور گردشگران ایرانی را به ترویج تشیع و نفوذ سپاه پاسداران به مصر ربط دادند. هرچند که نخست وزیر مصر چنین چیزی را رد کرد.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از سراج24 ، رابطه ایران و مصر سالهاست شکرآب است. بگذریم از اینکه چندوقتی است به یمن انقلاب مصر، اوضاع بهتر شده و دو طرف کمی هم را پذیرفته اند اما این پذیرش تا حدی نیست که وقتی روسای دو دولت تصمیم می گیرند رابطه تاریک سیاسی را با رابطه خوش رنگ و لعاب گردشگری، روشن کنند، هنوز هم پیدا می شوند مخالفانی که آب به آسیاب دعوا بریزند و اندک پنبه های رشته شده را دوباره پنبه کنند.
موضوع باز شدن مرزهای ایران و مصر روی مردم دو کشور برای گردشگری، یکی از برنامه های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دو دولت محمود احمدی نژاد بوده است؛ چه آن زمان که اسفندیار رحیم مشایی رییس بود، چه حالا که محمدشریف ملک زاده رییس است. هرچند که در دوره ای نامی از مصر برده نمی شد، اما سرزمین فراعنه یکی از هدف های گردشگری بود که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در کنار دیگر بازارهای هدف برای جذب توریست، روی آنها برنامه ریزی می کرد.
اکنون اما مصر، هدف ویژه گردشگری است؛ ایران پس از سفر محمود احمدی نژاد در زمستان گذشته به مصر، یک طرفه ویزای گردشگران مصری را لغو کرد تا ثابت کند حسن نیت دارد. و سپس مصر مرزهایش را برای ایرانیان گشود؛ وزیر گردشگری مصر دو هفته بعد ناگهانی به ایران آمد و مجوز ورود گردشگران ایرانی به مصر صادر شد.
بک ماه پس از آن هم نخستین پرواز گردشگری تهران-قاهره انجام شد.
اما این پرواز به مزاق سلفی ها خوش نیامد. آنها مقابل خانه کاردار ایران تجمع کردند و حضور گردشگران ایرانی را به ترویج تشیع و نفوذ سپاه پاسداران به مصر ربط دادند. هرچند که نخست وزیر مصر چنین چیزی را رد کرد.
البته پیش از این رسانه های مصری گسترش روابط ایران و مصر را با شرط و شروط پذیرفته بودند. به عنوان مثال روزنامه الاهرام، نزدیکی روابط با تهران مشروط به پذیرش افکار عمومی دانسته بود. و همین تحلیل پیش دستانه که دو ماه قبل از نخستین پرواز تهران-قاهره انجام شد، نشان می دهد که مصری ها چندان خوششان نمی آید روابط حسنه ای با ایرانیان داشته باشند، حتی اگر ویزای سفر به ایران هم لغو شده باشد.
پس از این تجمع، برنامه مصرگردی ایرانیان حداقل برای دو ماه لغو شد و همین موضع گیری سخنگوی وزارت امور خارجه در پی داشت هرچند بیش از اینکه پاسخ دهنده باشد، نشان از ترجیح ایران به توسعه گردشگری دو کشور داشت. ضمن اینکه به موازات، دانشجویان ایرانی هم این بار به جای مقابله به مثل، گل به حافظ منافع مصر هدیه کردند.
واکنش ها فقط همین دو مورد نبود (در این جدول موضع گیری ها را ببینید) ضمن اینکه کیفیت سفر به مصر و تصاویری که از گردشگری ایرانی ها در مصر منتشر شد، واکنش های داخلی هم در پی داشت.
اما مصر کجاست؟ هنوز هم مقصد گردشگری رویایی است که همه دنیا برایش سر و دست بشکنند؟ دنیا چنین نظری ندارد. بر طبق گزارش های منابع اقتصادی جهانی از میان ۱۴۰ کشور جهان در جدول رقابتی سفر و گردشگری ۱۴۰ کشور جهان که هر دوسال یک بار از سوی همایش اقتصاد جهانی منتشر میشود،مصر از نظر امنیت و سلامت به پایینترین ردیفها سقوط کرده است.
همه اینها به کنار، اما توریست های ایرانی به مصر رفتند چه نظری دارند؟ آنها ظاهرا راضی اند.
اما این رضایت به چه قیمت است؟ لگدمال شدن غرور ملی؟
نکته بعدی آنکه انتشار تصاویری از بد لباسی برخی از هموطنانمان و عدم گزینش صحیح از سوی مسئولین برای افرادی که قرار شد به عنوان اولین تیم توریستی به سرزمین اهرام ثلاثه سفر کنند گویا به سوژه ای جدید تبدیل شده تا رسانه های غربی ؛ سوژه قدیمی عقده حقارت برخی ایرانیان به دلیل عدم وجود آزادی و بی بند و باری در ایران را باری دیگر با سوء استفاده از تصاویر برخی از این توریست ها دوباره مطرح سازند موضوعی که به نظر می رسد بیش از حمله سلفی ها موضوعی دردناک و غیر قابل هزم برای ملت ما باشد !
کد مطلب: 18585