کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آفت های سیاست بازی

سیاست مداران خیانت کار

پنهان آنلاین , 14 فروردين 1392 ساعت 13:11

سیاست مداران را به دو دسته تقسیم می شوند " سیاست مدار حرفه ای و سیاستمدار مردمی".


بسیاری از این افراد که هم اکنون خود را تکنو کرات و یا شخص فراحزبی و فراجناحی معرفی می کنند و در جریان انتخابات نهم و دهم و یا انتخابات های گذشته ریاست جمهوری همواره این پدیده تغییر در ساختار سیاست مداری را به منصه ظهور رسانده اند در حال حاضر نیز به دنبال آن هستند تا....

به گزارش حدیدنیوز، در دنیای سیاست می توان سیاست مداران را به دو دسته تقسیم کرد و در زیر دو شاخه سیاست مدار حرفه ای و سیاستمدار مردمی قرار داد.

هر چند این نوع تقسیم بندی و چارت سازی در اصل مربوط به دنیای سیاسی غرب است و هیچ منافاتی با اصول سیاسی جمهوری اسلامی ایران ندارد اما متاسفانه طی سال های پس از انقلاب با برنامه ریزی دقیق برخی جریان های سیاسی به صورت سازمان یافته در محیط کشور و در میان مردم ، نخبگان و دانشگاهیان تعمیم یافت.

سیاست مدار مردمی ، کسی است که با اتخاذ مواضع کلی با اتکا به رای مردم و بدون وصول به جریان های سیاسی خاص در انتخابات شرکت کرده و معمولا با سوار شدن بر موج مردم پیروز می شوند.

از سوی دیگر سیاست مداران حرفه ای افرادی هستند که بدون نادیده گرفتن مردم ، با لابی گری و زد و بند های پشت پرده تنها می خواهند اندیشه ها و منفعت حزب و یا فرد خاصی را در کشور برقرار کنند.

گروه اول که به منفعت و خواست مردم توجه بیشتری دارند از هر منظر مقبول تر و موجه تر هستند اما از سوی دیگر گروه دوم که همان سیاست مداران حرفه ای است با نادیده گرفتن خواست مردم تنها به منفعت شخص خود و یا حزب سیاسی خود می اندیشد.

از آن جایی که در تاریخ سیاسی کشور بسیاری از سیاست مداران مردمی که ابتدا با تکیه بر مردم به منسب ریاست رسیدند به مرور زمان ماهیت مردمی خود را فراموش کرده و در گیر سیاست بازی و حزب گرایی شدند ، لازم است ماهیت هردو جریان را به دقت شناسایی کرد.

در سالهای پس از انقلاب این نمونه ها در کشور بسیار واضح رخ داده است و برخی افراد که به عنوان سیاست مدار مردمی پای در عرصه سیاسی گذاشتند آرام آرام ماهیت واقعی خود را تغییر داده و در گیر بازی های سیاسی و حزب گرایی ناعادلانه ای شده اند.

بسیاری از این افراد که هم اکنون خود را تکنو کرات و یا شخص فراحزبی و فراجناحی معرفی می کنند و در جریان انتخابات نهم و دهم و یا انتخابات های گذشته ریاست جمهوری همواره این پدیده تغییر در ساختار سیاست مداری را به منصه ظهور رسانده اند در حال حاضر نیز به دنبال آن هستند تا با حمایت و پیروی یک حزب و جریان خاص در عرصه انتخابات شرکت کرده و یا از نام و مقبولیت انقلابی خود برای امتیاز گیری برای جریان خاص که در سالهای اخیر موجب ناامنی و نا آرامی کشور شدند استفاده کند.

نمونه بارز آن آقای هاشمی رفسنجانی است ، که در واقع به عنوان یک سیاست مدار حرفه ای و با توجه به منافع شخصی و یا تا حدودی حزبی قصد دارد از جریان اصلاحات حمایت کرده و در مواقعی به صورت مستقیم در کنار و در پشت این جریان ایستاده و از آن ها حمایت کرده است.

البته این درست نیست که ما انگشت اتهام را فقط سمت ایشان بچرخانیم چرا که افراد و جریان های نوطهور دیگری هستند که در حال حاضر برخی مناصب مهم و حیاتی کشور را به تریبون حزبی و شخصی خود تبدیل کرده و در نگاهی عمیق تر به مردم خیانت می کنند.

در واقع مردم هم چنان به گروه ها ، احزاب و در اصل به سیاست مدارانی اتکا می کنند که چهره ی واقعی آن ها با خواست مردم شکل گرفته و در دنیای سیاست ، خواست شخصی خود را بر خواست مردم ترجیح نمی دهند.

در دنیای سیاسی امروز که اسیر شعار زدگی یک عده از سیاست مداران شده است در واقع ما باید با اعتمادی که نسبت به انتخابات داریم باید دست سیاستمداران خیانت کار را رو کنیم و آن ها را بهتر بشناسیم.

دکتر همایون اربابی ؛ کارشناس علوم سیاسی ، عضو هیات علمی دانشگاه


کد مطلب: 18192

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/18192/سیاست-مداران-خیانت-کار

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com