جشن نوروز با عنوان «صدای بهار» برگزار میشود که هرچند میتوان این شعار را به فصل پیش رو نسبت داد اما بر هیچ کس پوشیده نیست که کلیدواژه «بهار» این روزها چه کاربردی دارد.
برگزاری ۲۵۰۰ جشن در نوروز ۱۳۹۲ چه واقعهای را تداعی میکند؟
29 اسفند 1391 ساعت 12:33
جشن نوروز با عنوان «صدای بهار» برگزار میشود که هرچند میتوان این شعار را به فصل پیش رو نسبت داد اما بر هیچ کس پوشیده نیست که کلیدواژه «بهار» این روزها چه کاربردی دارد.
به گزارش حدیدنیوز، در واپسین روزهای سال ۱۳۹۱ شاهد اعلام یک برنامه عجیب از سوی محمد شریف ملک زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی هستیم؛ برنامه ای که برای هر شنونده دارای حافظه تاریخی تداعی گر یک اتفاق می تواند باشد و آن هم جشن های ۲۵۰۰ ساله ای است که در دوران پهلوی دوم برگزار شد و جالب اینکه این جشن ها به شعار دولت پیوند خورده است.
سایت دولتی ایران در آخرین روزهای سال جاری در خبری با اشاره به نشست خبری ملک زاده با خبرنگاران از اعلام برگزاری جشن های نوروزی در ۲۵۰۰ محوطه تاریخی کشور خبر داد و البته این برنامه را در راستای اینکه مردم ایام عید را با شادی سپری کنند، بیان نموده است.
وی از برگزاری این جشن ها در پایگاه های تاریخی تمامی ۳۱ استان کشور سخن به میان آورده اما در تمام گفتارهایش اشاره ای نکرده که چرا این جشن ها دقیقاً با عدد ۲۵۰۰ رند شده است؟ چرا عدد ۳۱۰۰ با رویکرد هر استان، صد برنامه شاد و یا اعداد رند دیگر در نظر گرفته نشده که شائبه برانگیز نباشد و چه اصراری بر عددی با چنان سابقه ای است؟
واقعیت آن است که عدد ۲۵۰۰ آن هم در آستانه جشن باستانی نوروز، می تواند یادآور جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی محمدرضا پهلوی برای هر مخاطب دارای حافظه تاریخی باشد و از این منظر اگر تعمدی در این انتخاب نبوده باشد، کج سلیقگی بزرگی در این باره صورت پذیرفته است؟ در عین حال این پرسش نیز پیش می آید که اگر تعمدی نبوده، با چه تفسیری برای برگزاری دقیقاً این تعداد جشن برنامه ریزی شده است؟
جالب تر اینکه این مجموعه جشن ها یا این جشنواره با عنوان «صدای بهار» برگزار می شود که هرچند می توان به فصل پیش رو نسبت داد اما بر هیچ کس پوشیده نیست که کلیدواژه «بهار» پیشوند و پسوند برنامه ها و گفتارهای رئیس جمهور و برخی نزدیکان ایشان بوده و حواشی ای نیز در پی داشته است.
با این اوصاف پیشنهاد خیرخواهانه با دولت، تغییر شکل این جشن ها حداقل به لحاظ ظاهری است تا حواشی تازه ای که ممکن است به واسطه همین عنوان و شکل برگزاری پیش آید، برای دولت به وقوع نپیوندد و کشورها در ماه های باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری، هفته ها کم حاشیه ای را پشت سر بگذارد. بی شک سازمان میراث فرهنگی بدون توجه به مسائل سیاسی می بایست برنامه ریزی کند که رفع این شائبه ها از این جشن نیز می تواند مانع نسبت سیاسی دادن به این رویداد شود.
گفتنی است، جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران نام مجموعه جشنهایی است در زمان سلطنت محمدرضا پهلوی از تاریخ ۱۲ تا ۱۶ اکتبر ۱۹۷۱ (۲۰ تا ۲۴ مهر ۱۳۵۰) در تخت جمشید و با هدف ارائه ژست مشروعیت تاریخی برای رژیم پهلوی با هزینه های بسیار کلان و کم سابقه برگزار شد و در طول برگزاری آن، سرویس های خاصی به نمایندگان کشورهای حاضر در این جشن داده شد و از این حیث حساسیت فراوانی نسبت به آن و هر رویدادی که یادآور این جشنها باشد، وجود دارد./تابناک
کد مطلب: 18077