معاون سیما در نشست تشریح ویژه برنامههای نوروزی، از ویژه برنامههای متفاوت برای انتخابات سال آینده، تلاش برای پخش «کلاهقرمزی ۲»، منتفی بودن راهاندازی شبکههای کابلی، کاهش ۵۰ درصدی بودجه صداوسیما، راهاندازی چند شبکه ورزشی و ... خبر داد.
راه اندازی شبکههای کابلی منتفی شد
20 اسفند 1391 ساعت 12:42
معاون سیما در نشست تشریح ویژه برنامههای نوروزی، از ویژه برنامههای متفاوت برای انتخابات سال آینده، تلاش برای پخش «کلاهقرمزی ۲»، منتفی بودن راهاندازی شبکههای کابلی، کاهش ۵۰ درصدی بودجه صداوسیما، راهاندازی چند شبکه ورزشی و ... خبر داد.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از ایسنا، دکتر علی دارابی، معاون سیما عصر روز شنبه - ۱۹ اسفند ماه - در نشست خبری با حضور خبرنگاران که در سالن تشریفات مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، به تبیین مهمترین موضوعات و سیاستهای سیما در سال جدید و تشریح برنامههای جدید شبکههای مختلف سیما پرداخت.
*رویکرد تلویزیون در نوروز ۹۲ امیدآفرین است
دکتر دارابی درباره رویکرد و گفتمان اصلی ویژه برنامههای تلویزیون در نوروز ۹۲ اظهار کرد: در سال جدید چهار رویکرد و گفتمان اصلی ویژه برنامههای تلویزیون شامل شادی و نشاط اجتماعی، مفاهیم معنوی و آموزنده، ترویج همدلی و وحدت ملی و همچنین معرفی دستاوردهای علمی و پیشرفتهای کشور در سالی که گذشت با رویکرد امیدآفرین خواهد بود.
*«کلاه قرمزی» در جدول پخش نوروزی قرار دارد
معاون سیما در پاسخ به پرسش درباره اینکه آیا «کلاه قرمزی» در برنامه پخش نوروز ۹۲ قرار دارد گفت: دوستان در شبکه دو این موضوع را مدیریت میکنند و طبق گزارش مدیر شبکه دو (علی بخشیزاده)، «کلاه قرمزی» در جدول پخش نوروزی قرار دارد. البته اختلافنظر میان تهیهکننده و شبکه وجود دارد که طبیعی است. گفتوگوهایی در حال انجام است تا طرفین به توافق برسند.
*برنامهای برای راهاندازی شبکههای کابلی نداریم
معاون سیما درباره راهاندازی شبکههای کابلی گفت: هرچند سیاستهای اصل ۴۴ شمول گستردهای داشت، اما طبق تفسیر شورای نگهبان، صدا و سیما در جای خود محفوظ ماند. طبق این تفسیر، انحصار شبکههای رادیویی و تلویزیونی در اختیار صدا و سیماست، اما از نظر فناوری جدید باید با مسایل جدید رو به رو باشیم.
وی تاکید کرد: موضوع راهاندازی شبکههای کابلی در دست بررسی است، اما اکنون چنین برنامه و سیاستی وجود ندارد.
*با دست پر به استقبال انتخابات میرویم
دارابی در این مراسم با اشاره به برگزاری مناظرههای انتخاباتی و پخش آنها از تلویزیون یادآور شد: مناظرهها به شکلهای مختلف بررسی شده و منتظریم بر اساس هماهنگی و سیاستهای ستاد، برنامهها را انجام دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان آغاز جدی برنامههای انتخاباتی این رسانه اظهار کرد: برخی برنامههای مربوط به انتخابات از جمله «دیروز، امروز، فردا» آغاز شده است و برخی برنامههای نوروزی در حوزههای اجتماعی و سیاسی به موضوع انتخابات توجه دارند.
معاون سیما تاکید کرد: بعد از نوروز و بهویژه در ماههای اردیبشهت و خرداد، برنامههای انتخاباتی این رسانه بهویژه برنامههایی که با موضوع دعوت مردم به مشارکت در انتخابات است، به اوج خود خواهد رسید.
دارابی با تاکید براینکه صدا و سیما با دست پر به استقبال انتخابات ۲۴ خرداد میرود، افزود: در حوزه معرفی نامزدها، صدا و سیما طرح خود را به کمیسیون انتخابات وزارت کشور داده که در دست بررسی است.
معاون رییس سازمان صداوسیما درباره مناظرههای انتخاباتی گفت: برنامههای مربوط به مناظره به شکلهای مختلف اعم از مناظره نامزدها و یا نمایندگان آنها و اینکه از چه شبکههایی پخش شود، در ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما تصویب و به وزیر کشور ارایه شده است.
وی افزود: حتی اگر نامزدهای زیادی وارد میدان شوند، چون تعداد شبکهها گسترش یافته، آمادگی لازم در صدا و سیما وجود دارد و ما برنامهریزیهای لازم را انجام دادهایم.
* دو شبکه فارسیزبان ویژه انتخابات در دست تاسیس است
معاون سیما در نشست با خبرنگاران با اشاره به رقابت برنامههای نوروزی این رسانه با شبکههای ماهوارهای فارسیزبان یادآور شد: شبکههای ماهوارهای متناسب با ماموریتها و کارکردهای خود برنامه تدارک میبینند. اکنون دو شبکه فارسیزبان ماهوارهای تنها با موضوع انتخابات خرداد سال آینده در دست تاسیس است.
وی ادامه داد: پایبند نبودن شبکههای ماهوارهای به هنجارهای اجتماعی و عرف دینی روشن است و تلاش ما این نیست که با آنها رقابت کنیم، بلکه به دنبال ارایه برنامههای خود هستیم که مطابق با آیینها و سنتهای ملی و مبانی ارزشی جامعه تولید میشوند.
دارابی ابراز امیدواری کرد مردم در پایان تعطیلات نوروز، نمره خوبی به عملکرد صدا و سیما بدهند.
*«قویترین مردان» به جهت اشکالات جدی حذف شد
معاون سیما درباره حذف برنامه «قویترین مردان ایران» در نوروز به خبرنگاران گفت: این برنامه دارای اشکالات جدی بود و امسال نخستین سالی است که این برنامه از نوروز حذف شده است. هدف این برنامه ترویج روحیه جوانمردی است تا سبب اعتلای حوزه ورزش باشد.
*ممیزی فیلمها برای صیانت از ارزشهای جامعه است
دارابی درباره اینکه چرا آثار سینمایی برای پخش از شبکههای تلویزیونی دچار ممیزی میشوند، توضیح داد: معاونت سیما نه تنها برای فیلمهای سینمایی، بلکه سریالهای کشورهای شرقی و حتی جهان اسلام با مشکلاتی در پخش مواجه است و سعی میکند بدون آسیب رساندن به ساختار فیلم، از ارزشهای جامعه صیانت کند.
وی درباره رعایت حق کپیرایت در صدا و سیما نیز تاکید کرد: کپیرایت مسالهای است که کشور باید درباره آن تصمیم بگیرد، زیرا اکنون بسیاری از فیلمها و سریالهای صدا و سیما نیز بدون رعایت کپیرایت در شبکههای ماهوارهای پخش میشوند.
*دو سریال ویژه ماه رمضان از حالا کلید خوردهاند
معاون سیما در ادامه نشست خبری اعلام کرد: برای اولینبار دو سریال ماه رمضانی سال آینده در حال تولید بوده و نزدیک هفت سریال نیز مراحل تصویربرداری را برای پخش در سال آینده پشت سر میگذارند و سریال «معمای شاه» به عنوان سریال الف ویژه قرار است جایگزین «کلاه پهلوی» شود که اکنون در حال تولید است.
*ساخت سریالهای فاخر نیاز به برنامهریزی دقیق دارد
دارابی با بیان اینکه رییس سازمان صدا و سیما در سخنرانی اخیر خود در افتتاح شبکههای «تماشا» و «سلامت» به توقف سریالهایی چون «پوریای ولی»، «خواجه نصیر» و ... اشاره کرد، گفت: این طرحها مراحل تحقیق را پشت سر گذاشتهاند و کد تولید برای آنها صادر شده، اما از آنجا که وقتی تولید یک سریال فاخر آغاز میشود، باید نیم میلیارد تومان پول به پروژه تزریق کرد، در نتیجه باید برنامهریزی دقیق برای آنها داشت.
دارابی با بیان اینکه امیدواریم تنگنای مالی این رسانه به زودی حل شود، خاطرنشان کرد: مراحل اول و دوم «سرزمین کهن» به عنوان یک سریال فاخر نیازمند اصلاحاتی بود که بعد از عید اعمال خواهد شد؛ پس از آن مرحله سوم تولید آغاز میشود و حتی احتمال پخش دو سری آن نیز وجود دارد.
*«هفت» تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد
وی در بخشی از سخنان خود درباره برنامه تلویزیونی «هفت» توضیح داد: این برنامه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و تنها نباید به موضوع گیشه فروش و یا رخدادهای سینمایی بپردازد، بلکه باید به رشد و تعالی سینما، بهویژه سینمای انقلابی کمک کند.
دارابی در پاسخ به اینکه آیا قرارداد تیم فعلی «هفت» تمدید خواهد شد، اظهار کرد: هنوز از قرارداد یکساله تیم فعلی مدتی باقی مانده و ارزیابی برای تمدید این قرارداد دوجانبه (هم از طرف سازندگان و هم از طرف رسانه) خواهد بود.
*تولید بدون پژوهش در سیما حذف شده
دارابی همچنین بر ضرورت تربیت فیلمنامهنویسان باسواد و مُطلع و نیز تقویت اقتباس از داستانها تاکید کرد و گفت: در سه سال اخیر تولید بدون پژوهش در سیما حذف شده است.
وی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی ما نبود فیلمنامههای قوی است، از تمامی بضاعت جامعه هنری کشور اعم از سینما و تلویزیون برای ساخت آثار مختلف دعوت میکنیم؛ به نحوی که عنصر غایبی در این رسانه نباشد.
*کارگردانان بزرگ باید ضوابط تلویزیون را رعایت کنند
معاون سیما درباره اینکه چرا برخی طنزپردازان مطرح حوزه فیلم و سریال از جمله مهران مدیری و رضا عطاران در تلویزیون غایب هستند؟ تصریح کرد: دغدغه برخی دوستان تولید در حوزه دیگری است؛ این رسانه ضوابطی دارد که هرکس بخواهد تولید کند، باید رعایت کند.
دارابی با تاکید بر اینکه معاونت سیما کارگردان بزرگ غایب بهویژه در حوزه سریالهای الف ویژه ندارد، افزود: هیچکس از نظر ما ممنوع نیست و برای حضور کارگردانان معذوریتی نداریم و هر کارگردانی میتواند کار کند؛ ضمن اینکه سیاستها و ضوابط ما به صورت مکتوب در دسترس قرار دارد.
*قرار نیست برای مناسبتها همه شبکهها سریال داشته باشند
او در ادامه صحبتهایش با بیان اینکه مناسبتهای مذهبی و ملی، اوج مراجعه مخاطب به رسانهها است، تاکید کرد: قرار نیست برای مناسبتها همه شبکهها سریال داشته باشند. برای رمضان سال آینده حدود ۵ سریال تولید میشود، اما به دلیل کمبود وقت بیش از سه سریال را نمیتوان پخش کرد. چراکه در این مناسبت مردم آنقدر زمان ندارند که مدام پای تلویزیون بنشینند.
وی افزود: دو سریال نوروزی سیما برای نوروز ۹۳ اکنون مراحل پایانی نگارش فیلمنامه را سپری میکنند.
*توقف مصلحتی حذف بخش فارسی آیفیلم
معاون سیما در این مراسم درباره قطع زبان فارسی شبکه آیفیلم به دلیل راهاندازی شبکه تماشا گفت: آیفیلم طی مدت عملکردش شبکهای موفق و تاثیرگذار بوده و احتمال قطع بخش فارسی آن، نگرانیهایی را در میان مخاطبان ایجاد گرده است. ابعاد این موضوع در سازمان صدا و سیما بررسی میشود و شاید به خاطر مصلحت، حذف بخش فارسی آیفیلم مسکوت بماند و فعلا اتفاقی نیفتد.
*دولت ۵۰ درصد از بودجه صداوسیما را کم کرد
دارابی درباره حضور اسپانسرها و کمک به تلویزیون در این شرایط مالی گفت: نیمی از بودجهی صداوسیما را دولت تامین میکند و همانطور که در جریان اوضاع کنونی هستید، امسال ۵۰ درصد این بودجه را کم کرده است. به همین خاطر است که با بحران جدی روبرو شدهایم. ما نباید خودمان را از سایر بخشها برتر بدانیم. نیمی از بودجه از آگهیها و کارهای مشارکتی باید تامین شود و این طبیعی است که ما در این شرایط بخش دیگر را فعالتر کنیم تا مسائل سازمان را اداره کنیم. ضمن اینکه در برخی برنامهها که با حضور اسپانسرها همراه است، نیازی نیست گلدرشتها خودنمایی کنند.
وی افزود: با توجه به کاهش بودجه دریافتی از سوی دولت، باید درآمد این سازمان از محل آگهیهای بازرگانی را افزایش داد تا بتوان برنامههای مورد نیاز را تولید کرد.
او درباره خرید محصولات شبکه نمایش خانگی اعم از فیلم و سریال گفت: این موضوع در سیاست ما نیست و اگر بخواهیم چنین شود، باید سازوکاری برای آن تعریف کرد.
* راهاندازی چند شبکه ورزشی لازم است
دارابی اضافه کرد: برای سال آینده کار مطالعاتی راهاندازی ۱۰ شبکه جدید در سیما صورت گرفته و در شرایط کنونی لازم است چند شبکه ویژه ورزش راهاندازی شود.
وی درباره سیاست افزایش تعداد شبکههای سیما، افت کیفیت برنامههای آن و نیز تداخل کاری این شبکهها با یکدیگر گفت: شبکههای سیما در پاسخ به نیازهای مخاطبان شکل میگیرد.
معاون سیما با تاکید بر اینکه راهاندازی شبکهها پس از طی تشریفات اداری امکانپذیر خواهد بود، اعلام کرد: اعلام تصمیم سازمان برای ایجاد ۱۰ شبکه به معنی راهاندازی آنها در سال ۹۲ نیست.
دارابی با معرفی شبکههای جدید ادامه داد: شبکههای ثریا، علم و فناوری، زیارت، توریسم، کودک و نوجوان و همچنین فرهنگ و هنر به همراه سه تا پنج شبکه ورزشی از شبکههایی هستند که طبق نظرسنجی سازمان صدا و سیما نیاز به راهاندازی آن وجود دارد و ارزیابیهای لازم در اینباره صورت گرفته است.
*عمر سیستم آنالوگ تا سال ۲۰۱۵ است
معاون سیما یادآور شد: به دلایل فنی هنوز شبکههای نسل اول (آنالوگ) پوشش گستردهای در کشور دارد و شبکههای دیجیتال هنوز نتوانسته همه نقاط کشور را پوشش دهد، اما تا سال ۲۰۱۵ باید با سیستم آنالوگ وداع کرد و به سمت نسل جدید شبکهها رفت. تلاش میشود تا شبکههای سیما با هم تداخل نداشته باشند و از این رو تخصصی شدن شبکهها مزیت اصلی شبکههای تلویزیونی خواهد بود.
او تاکید کرد:شبکههای دیجیتال به منزله مدیریت داشتههای تلویزیون است.
معاون سیما با بیان اینکه برخی شبکههای دیجیتال از جمله «تماشا» و «نمایش» وظیفه تولید ندارند، خاطر نشان کرد: شبکههایی چون «پویا» به پخش تولیدات مرکز صبا اختصاص دارد و شبکههای تخصصی دیگر از جمله سلامت، ورزش و مستند شبکههای تولیدی و تامینی به شمار میروند.
*برنامههای نوروزی طنزمحور هستند
دارابی با اشاره به اینکه طنز وجه غالب و روح حاکم بر برنامههای نوروزی است اظهار کرد: شبکه دو سیما پخش نوروزی خود را آغاز کرده و برخی از شبکههای دیگر از ۲۸ اسفند برنامههای نوروزی خود را روی آنتن میبرند.
دارابی اعلام کرد: شبکههای یک، دو، سه، تهران، جامجم و آموزش ویژه برنامه تحویل سال دارند و بقیه شبکهها از ساعات اولیه روز تحویل سال نو، برنامههای خود را پخش میکنند. همه مجریان سیما برگزارکنندگان برنامههای تحویل سال را اجرا میکنند.
وی درباره شبکههای نسل جدید سیما (شبکههای دیجیتال) بیان کرد: این شبکهها که از شبکههای نسل جدید ما محسوب میشوند، ویژه برنامه تحویل سال با رویکرد برنامههای گفتوگو محور ندارند، اما از ۱۵ دقیقه مانده به سال نو، جدول ویژه نوروزی خود را پخش میکنند.
*حضور قاریان بینالمللی در برنامههای تحویل سال
دارابی در ادامه از حضور قاریان بینالمللی در برنامههای تحویل سال خبر داد و گفت: برای نخستینبار در روز عید، همه شبکهها میزبان قاریان برجسته کشور هستند تا به صورت زنده به تلاوت قرآن و اجرای اذان بپردازند.
وی همچنین ارتباط با اماکن مذهبی، تدارک ویژه برنامههایی برای شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و برنامههایی برای درگذشتگان بنام سال ۹۱ را از دیگر برنامههای سیما تاکید کرد.
معاون سیما درباره مستندات نوروزی تلویزیون اظهار کرد: در نوروز بیش از ۶۰ مستند ویژه در شبکههای سیما پخش میشود که برای نمونه مستند «آفریقا» در ۶ قسمت ۵۰ دقیقهای برای نخستینبار در میان کشورهای خاورمیانه راهی تلویزیون میشود.
*چهرههای نامدار میهمان برنامههای نوروزی هستند
دارابی در ادامه اعلام کرد: در شب روز تحویل سال در مجموع ۴۰۰ نفر از هنرمندان، خانوادههای شهدا، بهویژه شهدای هستهای، ایثارگران، چهرههای ورزشی، نخبگان علمی و مذهبی، فرماندهان دوران دفاع مقدس و خوانندگان موسیقی کشور مهمان ویژه برنامههای نوروزی هستند.
معاون سیما درباره حاشیههای ایجاد شده در پی حضور برخی مهمانان در ویژه برنامههای نوروز ۹۱ به خبرنگاران گفت: سعی میشود تا این حاشیهها در ویژه برنامههای امسال تکرار نشود.
*برنامههای نوروزی تداخل زمانی ندارند
وی با اشاره به زمان پخش سریالهای نوروزی گفت: سریال «پایتخت ۲» ساخته سیروس مقدم ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه از شبکه یک پخش میشود. سریال «آب پریا» از شبکه دو سیما در ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه پخش خواهد شد. سریال «همه خانواده من» به کارگردانی داریوش فرهنگ در ساعت ۲۳ و ۱۵ دقیقه از شبکه شبکه سه به روی آنتن میرود و شبکه چهار نیز دو سریال خارجی با نام «هیچکاک» و «لئوناردو» را پخش خواهد کرد.
دارابی در ادامه برنامههای «دیدنیهای ایران» و «سین مثل سریال»، مستند «آفریقا» و «نوروز در روستاها» را به عنوان برنامههای دیدنی شبکه یک سیما برشمرد و تاکید کرد: شبکه دو برنامههایی چون «خانومی که شما باشی»، «مسابقه نشان برتر»، «فیتیلهایها» و مینیسریال «تعطیلات دوست داشتنی» را پخش خواهد کرد. همچنین برنامههای موسیقایی «دلشدگان» و «دلنوازان»، مستند «ایرانگرد»، «گفتوگوی تنهایی»، «قویترین مردان پایتخت»، برنامه «برهان»، مشاعره قرآنی و مشاعره نوروزی از دیگر پیشنهادات معاون سیما برای مخاطبان در ایام نوروز هستند.
معاون سیما اعلام کرد: شبکههای سهگانه جامجم نیز طولانیترین ویژهبرنامهها را دارند و برای شب و روز تحویل سال تدارک ویژهای را برای ایرانیان و فارسیزبانان سراسر جهان دارد.
دارابی خاطر نشان کرد: جدول پخش فیلمهای سینمایی در شبکههای سیما به نحوی برنامهریزی شده که یک شبکه مجازی سینمایی از هشت صبح تا ۲۴ نیمهشب شکل بگیرد؛ به گونهای که پخش فیلمهای سینمایی در شبکهها با یکدیگر همپوشانی نداشته باشد و مخاطبان بتوانند در هر ساعت که بخواهند فیلم تماشا کنند.
وی درباره عملکرد شبکه نمایش در نوروز امسال اعلام کرد: این شبکه نوروز امسال ۱۰۹ فیلم سینمایی داخلی و خارجی پخش میکند و تلاش شده که سهم فیلمهای داخلی از این جدول بیشتر باشد. همچنین علاوهبر خرید آثار سینمایی، سیما فیلم و شبکهها تولیدات خوبی داشتند.
معاون سیما همچنین از تهیه ویژه برنامههایی برای درگذشتگان سال جاری از جمله آیتالله مجتبی تهرانی، آیتالله خوشوقت و هنرمندان فقید خبر داد.
کد مطلب: 17658