به گزارش حدیدنیوز به نقل از مهر، داوود احمدینژاد در مراسم رونمایی از کتاب خاطرات محسن رفیقدوست گفت: مثال رفیقدوست برای انقلاب مثال سید قوام بود. سیدی روحانی که به آدمهای مشکلدار پاکتی میداد و میگفت تا زمانی که از این پول استفاده میکنید، قول بدهید که کار خلاف نمیکنید.
مراسم رونمایی از کتاب «برای تاریخ میگویم» شامل خاطرات محسن رفیقدوست عصر روز یکشنبه ۱۵ بهمن در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم علی شمخانی وزیر اسبق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سخنانی اظهار کرد: رویکرد تجلیل در ایران یعنی آدم زنده خوب و آدم مرده بد نداریم، اما برگزاری این جلسه یعنی ما آدم زنده خوب هم داریم که بدون غلو، وقت خود را صرف حمایت از مردم کرده است.
شمخانی ادامه داد: این ذهنیت که فکر کنیم وقتی جنگ شد، سپاهی و ارتشی بود و جلوی متجاوز را گرفت، صحیح نیست. شروع جنگ ما از ۲۲ بهمن ۵۷ بود و آغازش ۳۱ شهریور ۵۹. در آن زمان سپاهی نبود و ارتش هم کاملا به هم ریخته بود و برآورد صدام که فکر میکرد یک هفته خوزستان را میگیرد بر همین موضوع استوار بود.
وزیر اسبق دفاع افزود: اینکه سازمانی در حین نبرد و ماموریت جنگی شکل بگیرد و توسعه یابد و در کنار ارتشی که از شاهنشاهی بودن در حال تبدیل به حزباللهی شدن بود قرار بگیرد، کاری بود ماهرانه که اجرای آن جز به دست مردانی مرد اتفاق نمیافتد.
شمخانی در ادامه با اشاره به خدمات محسن رفیقدوست گفت: هر طرح او برای ساماندهی به سپاه در سالهای نخست شکلگیری آن مانند یک عملیات نظامی بود. پیش از آن هم در سالهای دهه ۵۰ که باید در مجالس وعظ و سخنرانی نورافکن میانداختی تا شاید کسی حتی با یک «قال صادق (ع)» حرف سیاسی بزند، او هیچ حرفی غیر از حرف سیاسی نداشت.
وی با اشاره به پایهگذاری سپاه توسط رفیقدوست تاکید کرد: سپاهی که از نبود مطلق، امروز به ارگانی با سه نیروی نظامی مستقل مبدل شده است، حاصل تلاشهای اوست.
شمخانی ادامه داد: رفیقدوست فردگرا نبود و حضور او در جمع تصمیمگیران سپاه پاسداران مبتنی بر همفکری جمعی بود و کمتر به نظر شخصی خودش تکیه میکرد. او در طول جنگ توانست سپاه را به وزارتخانه مبدل کند؛ وزارتخانهای که تا قبل از آن هیچ وجود خارجی نداشت، از ساختمان گرفته تا کاغذ و سربرگ و مُهر.
وی تاکید کرد: در تمام طول جنگ به یاد ندارم که به او گفته باشند که چیزی را تهیه کن و او از پسش بر نیامده باشد.
تبریک به خاطر بیتکلفی در روایت
در ادامه این مراسم نیز هدایتالله بهبودی مسئول دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری نیز برای سخنرانی روی جایگاه آمد.
وی با تبریک به حوزه هنری و تدوین کننده کتاب برای تدوین و جمعآوری این کتاب گفت: این خاطرات به اعتقاد من کاملا بیتکلف و به دور از آمیختگی به تشریفات بیان و تدوین شده است و صداقت موجود در این متن است که خواننده را به واقعیت این متن بسیار نزدیک کرده است.
بهبودی همچنین تاکید کرد: این کتاب و متن خاطرات موجود در آن یادآور بسیاری از نکات قرآن کریم است و در کنار این نگاه سختیهای یادآوری و نگاه به مدیریت در دوران نخست پیروزی انقلاب و دفاع مقدس را به خوبی تشریح کرده است و مهمتر از آن به ما نشان میدهد که از آن بحرانها چطور عبور کردهایم.
امثال رفیقدوست را باید در جامعه تکثیر کرد
محمود لولاچیان هم دیگر سخنران این مراسم بود.
وی با یادآوری ابعاد مختلف فعالیتهای رفیقدوست گفت: با رفیقدوست قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از طریق شهید حاج تقی حاج طرخانی آشنا شدم و فعالیتهای انقلاب او را دیدم و پس از آن هم این ارتباط در زمان ورود حضرت امام (ره) به ایران و دفاع مقدس ادامه پیدا کرد.
لولاچیان همچنین به فعالیتهای خیریه رفیقدوست اشاره کرد و گفت: برخیها مثل رفیقدوست همواره در کار خیر با شدت وارد میشوند و آن را به پیش میبرند و وجود خود را به وجودی موثر در این راه مبدل میکنند که این موضوع طبیعتا از عهده همه بر نمیآید.
وی تاکید کرد: من در این مدت آشناییام با او کمتر دیدیم که کسی مانند او با خلوص نیت وارد فعالیتهای خیریه شود و امیدوارم بتوانیم امثال او را در جامعه تکثیر کنیم.
رفیقدوست؛ سید قوام انقلاب
داوود احمدینژاد دیگر سخنران این مراسم نیز پس از حضور در جایگاه در سخنانی اظهار کرد: مثال رفیقدوست برای انقلاب مثال سید قوام بود. سیدی روحانی که به آدمهای مشکلدار پاکتی میداد و میگفت تا زمانی که از این پول استفاده میکنید قول بدهید که کار خلاف نمیکنید. او برای انقلاب چنین شخصیتی بود.
وی افزود: او با ایمان و توکلی که به حضرت امام (ره) داشت همواره پاکتی در جیبش بود که میتوانست با آن مشکلات را حل کرد، اما اینکه آن پاکت را چه کسی در جیب او قرار داده بود را تنها خدا میداند.
حجتالاسلام والمسلمین دینپرور، رئیس بنیاد نهجالبلاغه نیز در این نشست در سخنان کوتاهی اظهار کرد: اراده و گوهر وجودی رفیقدوست برای انقلاب اسلامی بسیار مهم و تاثیر گذار است و شک ندارم که خداوند به او چنین قدرتی را اعطا کرده است.
وی افزود: من در زمان جنگ شاهد بودم که با وجود دارا بودن منصب وزارت، مانند کارگرها چفیه به دور سر خود میبست و به رزمندگان کمک میداد. در کنار این موضوع تسلط وی به زبان عربی منجر شده بود که در موارد بسیاری بتواند به کمک و یاری رزمندگان بپردازد.
دینپرور ادامه داد: معروف است که رفیقدوست ۱۴۰ داماد دارد و این یعنی او در سایه فعالیتهای رزمی خود یک حرکت خدماتی و خیر را نیز به پیش برده که البته تا امروز نیز ادامه داشته است.