کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انتظار کيا و هيوندا براي ورود به بازار ايران

4 دی 1391 ساعت 14:28

شرکت وارد کننده خودروهاي کيا تعداد قابل توجهي از محصولاتش را در گمرک سلفچگان نگه داشته و وارد بازار نمي‌کند در مجموع به نظر مي‌رسد با وضعيت آشفته بازار خودرو دو شرکت وارد کننده کيا و هيونداي موقتا تمايلي به حضور ندارند.


به گزارش حدیدنیوز به نقل از هفت صبح، ديروز جديدترين ليست خودروهاي سواري مجاز براي واردات به کشور منتشر شد در اين ليست نام ۲۶ خودروي ذکر شده که ويژگي مشترک همه آنها حجم موتور زير ۲۵۰۰cc است.

نکته جالب اين ليست غيبت خودورهاي پرفروش هيونداي و کيا است خودروهاي پورشه و مازراتي هم که به علت بالا بودن حجم موتور قبلا اعلام شده بود اجازه ورود به کشور ندارد اما سوال اصلي اينجاست که دليل غيبت خودروهاي پرفروش کره‌اي چيست؟ آيا ممنوعيتي شامل حال آنها شده است.

يک کارشناس خودرو در گفتگو با هفت صبح مي‌گويد اين غيبت به معني ممنوعيت يا محدوديت تازه‌اي نيست ممکن است شرکت‌هاي وارد کننده هنوز درخواست خود را ارائه نکرده‌اند و در جلسات بعدي اين ليست کامل‌تر شود.

از سوي ديگر در خبري اعلام شده شرکت وارد کننده خودروهاي کيا تعداد قابل توجهي از محصولاتش را در گمرک سلفچگان نگه داشته و وارد بازار نمي‌کند در مجموع به نظر مي‌رسد با وضعيت آشفته بازار خودرو دو شرکت وارد کننده کيا و هيونداي موقتا تمايلي به حضور ندارند.

در تحولي ديگر وزير صنايع اعلام کرد که با داخلي سازي قطعات ۲۰۶ روزانه بين ۵۰ تا ۶۰ عدد از اين خودرو در حال ساخت است اين درحالي است که به گفته غضنفري تيراژ اين خودرو به صفر رسيده بود در سال‌هاي ۸۹ و ۹۰ سالي ۲۵۵ هزار ۲۰۶ در کشور توليد مي‌شد که معادل روزانه ۸۰۰ دستگاه بوده است.

* کيا پشت دروازه‌ها

« خودروهاي کيا توسط شرکت اطلس خودرو در گمرک نگه داشته شده است» اين خبري است که ديروز مدير کل دفتر نظارت بر کالاهاي فلزي و مدني سازمان حمايت مصرف کنندگان اعلام کرد توقف تعداد قابل توجهي از خودروهاي وارداتي کيا در گمرک سلفچگان مسئله‌اي است که مي‌تواند باعث عطش بيشتر بازار براي اين مدل خودروها شودآيا علت اين مشکل ناراضي بودن شرکت وارد کننده از قيمت‌هاي مصوب سازمان حمايت است؟

شهرام ميرآخورلو در اين مورد مي‌گويد « اينگونه نيست اسناد بايد ارائه شود تا اين خودروها ترخيص شوند با اين حال نزديک به ۵-۴ ماه است که به دليل مشکلات بانکي در گمرک گير کرده‌اند»

وي با بيان اينکه با اين حال اين موضوع عمدي نبوده و وارد کننده قصد احتکار را ندارد، گفته «در حال حاضر کمبود خودرو داريم و وقتي مشتري وجود دارد چرا نبايد اين خودروها را از گمرک ترخيص کنند؟ به نظر مي‌رسد خودروهاي اين شرکت به دليل مشکلات بانکي در گمرک مانده است.»

*** در ليست جديد خودروهاي وارداتي نامي از هيونداي و کيا ديده نمي‌شود، در حالي که حضور آلفا رومئو و ب ام و پررنگ است
شرکت اطلس خودرو از پنج سال پيش فعاليت خود را آغاز کرده و به طور انحصاري خودروهاي کيا را وارد کشور مي‌کند حالا به نظر مي‌رسد مسئولان اين شرکت از قيمت‌هاي مصوب سازمان حمايت راضي نيستند و ترجيح داده‌اند محصولات خود را به صورت محدودتري به بازار عرضه کنند.

* جزئيات ليست جديد خودروها

چندي پيش مسئولان وزارت صنايع اعلام کردند اجازه ثبت و سفارش خودروهاي بالاي ۲۰۰۰ سي‌سي وجود ندارد اين تصميم با مخالفت شديد وارد کننده‌هاي خودرو روبرو شد؛ آنها معتقد بودند اين تصميم به معني ممنوعيت کامل واردات خودرو است و بعد از رايزني‌هاي گسترده‌اي که صورت گرفت خط قرمز ممنوعيت تا خودروهاي ۲۵۰۰ سي‌سي بالا برده شد چرا که ۸۰ درصد خودروهاي وارداتي با حجم موتور بالاي ۲۰۰۰ سي‌سي هستند البته زمزمه‌هايي هم مطرح شده که ممنوعيت خودروهاي ۲۵۰۰ به بالا تا ارديبهشت ماه سال آينده به طور کامل برداشته شود با بررسي جزئيات ليست اعلام شده همه خودروها حجم موتور کمتر از حد تعيين شده دارند مثلا خودروي BMW-z۴ هم حجم زير ۲۵۰۰ سي‌سي دارد تنهاي خودروي مجاز از محصولات لکسوس هم يک مدل هيبريدي است که اولين خودروي برقي- بنزيني وارد شده به کشور محسوب مي شود دليل غيبت محصولات هيونداي و کيا در ليست اعلام شده چيست؟

ارسلان سليمانيان کارشناس خودرو در اين مورد توضيح مي‌دهد «چند ماه يکبار جلسه‌اي تشکيل مي‌شود و در آن شرکت‌ها ليست خودروهاي درخواستي خود را اعلام مي‌کنند بعد از بررسي و اهراز استانداردهايي مثل ۵۱ گانه و محيط زيست و ... ليست خودروهاي مجاز اعلام مي‌شود.

اگر نام محصولي در اين ليست ديده نمي‌شود به معني ممنوعيت ورود آن خودرو نيست، شايد وارد کننده هنوز درخواست خود را به دلايلي ارائه نکرده و در جلسات بعدي اين ليست کامل شود.»

اين کارشناس خودرو درباره نگه‌داشتن محصولات کيا در گمرک مي‌فرمايد «اين کار قبلا هم سابقه داشته است گاهي شرکت‌ها کارشنان طبق پيش بيني‌ها جلونمي‌رود با اينکه نگهداري خودروها در گمرک هزينه هم دارند آنها ترجيح مي‌دهند محصولات را ديرتر به بازار عرضه کنند و بعضي وارد کننده‌ها هم ممکن است خودروها را به واسطه‌ها بسپارند که عطش بازار بيشتر شود و قيمت‌ها بالا برود».


کد مطلب: 12862

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/12862/انتظار-کيا-هيوندا-براي-ورود-بازار-ايران

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com